חדשה +שאלה

חדשה +שאלה

שלום לכולם, סבתא שלי חולת אלצהיימר יחסית מתקדם, מזה 3 שנים בערך... השבוע,ביום שלישי, נפטרה אחותהמסרטן... היא כמובן עוד לא יודעת שום דבר.. עוד לא סיפרנו לה... כשעוד לא התגלתה המחלה אצל סבתא, {אותה אחות באה לביקור בארץ, וביקשה ממנה לקנות לה כמה פיתות ועוד משהו, והיא התבלבלה, והביאה לה משהו אחר (אלה היו סימני המחלה), והיה ביניהן ריב ומאז אני לא חושבת שיצא להן לדבר...} האם צריך לספר לה על המקרה? אשמח לקבל תשובה!

ענתי44

New member
שלום לחולה על הראל סקעת../images/Emo24.gif

אכן התלבטות קשה. אם הבנתי נכון אחות סבתך ז"ל גרה רחוק מסבתא וגם לא היתה איתה בקשר. מה זה יתן אם תספרו לסבתא על זה? רק יכאיב לה. ובמילא היא תשכח כעבור זמן קצר. וזה עלול לדרדר את מצבה. אני חושבת שלא כדאי לספר לה. ואם היא תשאל בעתיד על אחותה פשוט לשקר לה. לומר שהיא נסעה או לא בבית.סביר להניח שבמצבה היא לא תזכור את אחותה. אני מציעה לך במקום לבוא לסבתא היקרה, לחבק אותה ולהחזיק בידה. ולהזמין אותה להקשיב לדיסק של הראל סקעאת. מנסיון שלי עם אמא שלי מוסיקה זה דבר נעים ואהוב על חולי דימנציה, בתנאי שלא תהיה רועשת מידי.

תודה על תשובתך!../images/Emo13.gif

סבתא במצב שהיא כבר מבלבלת את השמות ולא זוכרת אותם, ובכלל בדיבור שלה היא מערבבת מילים (גם מתבלבלת עם זכר ונקבה), ואפילו לא מבינה מה אנחנו שואלים אותה... כך שגם אם היא תשאל אליה בעתיד, אני לא יודעת אם היא באמת תתכוונן אליה,או שהיא תתכוון למישהו אחר... לגבי המוזיקה, אני אנסה לשים לה מוזיקה מרגיעה, אולי זה יעזור... פעם אחרונה שמנו לה מוזיקה של אייל גולן (שאולי באמת היתה רועשת מדי), והיא ביקשה מאתנו לכבות אותה...

zs1957

New member
תשובה לחדשה

לדעתי אין לספר לה על מות אחותה, מכיוון שהיא לא זוכרת. הידיעה על מות אחותה לא תועיל. דברו אתה רק על דברים שמחים. האם היא בכלל זוכרת שיש לה אחות? זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר.

sreuveni

New member
נושא אחר לחולה על הראל סקעתת

שלום לך, את ממש מתוקה ואנחנו מעריכים אותך על שפנית אלינו ואכפת לך מסבתא. לידיעתך, ביתי חולה על פלורסיינטה, והיום גם התלבשה כמוה במסיבת יום ההולדת שלה. יש לה שני זוגות נעלי "פלורסיינטה" שזה נעלי הבד האלה של אולסטאר. והיא לא מספספת אף פרק. ביתי גם היא נכדה של חולת אלצהיימר. אני מתבוננת מהצד על מערכת היחסים שלה עם סבתא. מאוד אכפת לה והיא יוצרת קשר מקסים איתה. ביתי נטע בת 11. אני מקווה שתגיע לגילך ועדיין תמשיך בקשר הטוב הזה. לאימי חולת האלצהיימר נראה לפעמים שכל מה שנשאר זו האהבה לילדים שלה אך יותר מכל לנכדים. כל מחשב על כל נכד שהוא עושה לה טוב, גם אם רק מזכירים לה את שמם. זא תתחזקי יחד איתנו, ושתמרי על קשר, כי סבתא אוהבת אותך. שיר

למעלה