חדשה + שיפור האנגלית :)

MichalEe

New member
חדשה + שיפור האנגלית :)

היי :) קראתי כבר מספר פעמים בפורום, ואני חייבת להגיד שממש נחמד כאן! שמי מיכל, ולפני כמה ימים חגגתי יומולדת 24. אני לא ממש מבינה למה, אבל כל שנה יש לי משבר... בערך מאז הצבא אני מופתעת בכל פעם מהגיל החדש. אולי אני עוברת הרבה שינויים בחיים?

יש לי שאלה, ואני מקווה שזה המקום הנכון לשאול אותה. אני לומדת באוניברסיטה, וכבר יש לי פטור מלימודי אנגלית, ומעבר לכך, אני חושבת שתמיד אפשר לשפר שפה ולדבר אותה יותר טוב, להבין אותה יותר לעומק. מה גם, שעדיין יש כמה חוקי דקדוק שלא מובנים לי :/
חברי היקר מאוד לא מרוצה מרמת האנגלית שלו, ואני לא אוהבת בתי ספר כמו ברליץ או וול סטריט, והאמת שאני נהניתי ללמוד בביה"ס וגם באוניברסיטה אנגלית, הרגשתי שיפור נהדר. חבל לי שהוא לא יכול ללכת לכיתת לימוד שיש בה לימודים הדומים לאלה באוניברסיטה (אם אתם מכירים זה יהיה נחמד), וגם חבל שישלם למורה פרטית (אלא אם יש לכם המלצה למורה פרטי/ת מעולה). יש לו אנגלית ברמה טובה, 4-5 יח"ל, והרבה קשיי למידה וקושי לזכור פרטים. קשה לו מאוד עם הדקדוק ועם הרכבת משפטים, אך הוא משתדל לדבר הרבה באנגלית. אוצר המילים שלו טוב, אבל יש הרבה מילים שהוא לא מכיר, והוא משתמש הרבה בתרגום בגוגל, אף למשפטים מורכבים. לפעמים אני מנסה לתקן לו מילים, אבל הוא קצת נעלב. הוא אומר המון שחשוב לו ללמוד אנגלית, וחשבתי שאפשר לעשות זאת באופן עצמאי (במיוחד אחרי שלמדתי הרבה אנגלית מקריאת ספרים). אנחנו מדברים לפעמים באנגלית - אבל שוב, אני לא יודעת איך "לעדן" את התיקונים שלי. אני מנסה לעודד אותו לחשוב בעצמו על תרגום למשהו שקרא, או להראות לו שהוא מבין, כשהוא חושב שהוא לא מבין. אני מנסה לעודד אותו לקרוא ספרים, אפילו מרמה נמוכה יחיסית (אני התחלתי מזה ולאט לאט עברתי לספרים "משוגעים"). האם אתם מכירים עוד דרכים לשיפור השפה? משחקים שיעשירו את אוצר המילים? ספרים מומלצים לקריאה? אולי כדאי לעודד אותו לקרוא שירים ולהבין את משמעותם לפני שהוא מתחיל לנגן אותם? האם כדאי לשבת יחד ולקרוא ספרי לימוד, שישפרו את השפה של שנינו? לקרוא איתו מאמרים שאני צריכה לקרוא ללימודים? מה אתם הייתם עושים?
בסה"כ זה למטרת העשרת השפה של שנינו, זה יעזור לו וגם לי, זו פעילות כיפית ושונה לעשות יחד, פשוט חשבתי שאולי יהיו לכם רעיונות יצירתיים...

תודה, מיכל :)

bikingstudent

New member
כמה טיפים

מעבר לזה שאני מאמין שמי שלא יודע אנגלית ולא מנסה ללמוד משלם על זה בכל מני דרכים..

אז כל הכבוד לכם !!

א. שינסה להבין את הפירוש-משמעות של מה שלא הבין מהקונטקסט.
כלומר יש משפט או קטע שעוסק בנושא X והמשפט שלפני\אחרי מתמקדים בנושא מסויים בפנים... כנראה שהמילה היא גם בתחום הזה..

ב. לקרוא ספרים באנגלית, ולראות סרטים בלי התרגום .

ובקשר לספרים זה לא בושה להתחיל מספרים ברמות נמוכות -סיפרי ילדים.
הוא היחיד שיודע מה הוא קורא,
ואם קל אז אפשר לעלות רמה .. עד שניהיה קשה.

בהצלחה!

TheSecretWithin

New member
לדעתי שיחפש ספרים באנגלית שידברו אליו

אני למשל כשהייתי קטנה אהבת לקרוא את סדרת "צמרמורת" באנגלית, ומילים שלא הבנתי תירגמתי במילונית. היום כבר אפשר להשתמש במורפיקס. הגעת לרמת אנגלית מאוד גבוהה כך שגם בתיכון עשיתי שיעורי בית של כתיבת מאמרים שלמים תןך 10 דקות, חברות שלי היה משתגעות מזה, וזה היה עם ממש מעט שגיאות כתיב.
הייתי הולכת לספריה, ככה גם לא הוצאתי כל הזמן כסף על ספרים, וגם הספרנית קלטה את הטעם שלי ושמרה לי ספרים.
שיטה אחרת שלא בטוח תרצו:
הייתה לי חברה עם בעיות לימוד, תמיד הייתה בכיתת המאותגרים וכל קשר בינה לבין אנגלית היה מקרי. היא עברה לגור ולעבוד בארה"ב במשך זמן מה והתפתחה המון, אפילו כותבת בפייסבוק באנגלית, אני הייתי בשוק מהרמה שהיא הגיעה אליה.

KhaIeesi

New member
לראות סרטים עם תרגום

אבל באנגלית ולשים לב למילים חדשות :)

MichalEe

New member
תודה לכולכם :)

ד"א - למה הכוונה ב"מעבר לזה שאני מאמין שמי שלא יודע אנגלית ולא מנסה ללמוד משלם על זה בכל מני דרכים.."?
כלומר, כדאי לבדוק בכ"ז מסגרות לימוד? האמת היא, שאולי לו *כן* מתאימות שיטות לימוד שלי לא התאימו, ואני מחליטה בשבילו מה מתאים לו :/
פשוט כרגע אנחנו לא מרוויחים הרבה. אני לא סומכת על בתיה"ס הגדולים, כמו שאמרתי, כי כבר היה לי נסיון איתם, וגם התוכניות שם נורא יקרות. אבל אולי באמת, אם אתם מכירים מורה פרטית, או קבוצת לימוד (או אולי אנחנו נפתח קבוצת לימוד, אולי יש עוד אנשים שמחפשים דרכים לשיפור האנגלית :) ), אז אני אשמח לדעת.
תודה על הטיפים של כולם :) יש עוד הצעות?

מעבר לזה, אני מקווה להשתתף באופן פעיל בפורום (אני בד"כ לא מתמידה בפורומים, לצערי, ועכשיו עם הלימודים זה יותר מסובך).

bikingstudent

New member
הכוונה שאדם שלא יודע אנגלית

סובל מזה.

בין אם בראיונות עבודה ובין אם בחיי היום יום.

אנגלית הפכה לשפה שניהשחשוב לדעת בכל מקום כמעט.

ונעזוב את זה שאפילו מחקרים שמיתפרסמים בישראל,
מיתפרסמים כבר באנגלית . ופחות בעיברית .

Cade Foster

New member
שינסה להיכנס לקבוצה של תגלית

או שפשוט תדברי איתו את באנגלית... פשוט לדבר, אין דבר שעוזר יותר מזה.

האנגלית שלי השתפרה בערך ב-4 דרגות אחרי תגלית (וזה גם כיף בלי שום קשר) ובעוד 7 דרגות אחרי שמצאתי חברה תיירת

MichalEe

New member
כן, לדבר באנגלית זה מצוין

פשוט חבל לי שהוא נעלב מזה שאני מתקנת אותו, פשוט זו המטרה. לא נורא, עם הזמן נסתדר. תודה :)
ומצאת חברה בתגלית? איך אתם שומרים על קשר?

Cade Foster

New member
לא בתגלית

תיירת מנורווגיה שישבה עם חברה שלה בבוגרשוב.

לא ראיתי אותה מאז שהיא חזרה לשם ועד מחר כשהיא באה לפרנקפורט להפריע לי בחופשה

Purple Mushroom

New member
שלום מיכל :)

באמת נחמד כאן. ברוכה הבאה לפורום.
בקשר לשיפור האנגלית, אני חושב שהתשובה נמצאת אצלך.
פשוט להמשיך לדבר, ולקרוא ספרים.
אם את שוללת את האפשרויות ששללת. :)
בהצלחה ! :)

itgirl3

New member
כל השיטות החינמיות שאני מכירה:

עמכם הסליחה אם חזרתי על דברים שנכתבו כבר בשרשור:

לבחור ספר שהוא קרא כבר בעברית ולקרוא אותו באנגלית.
לקרוא באנגלית - במקום בעברית - עיתונים, מאמרים, ויקיפדיה וכו', כל מילה חדשה לחפש במילון ולהכין לה כרטיסיה..
אתם יכולים לעבור על הכרטיסיות ביחד, את יכולה לבחון אותו, הוא יכול לבחון את עצמו עם הכרטיסיות בזמנים מתים (תור, אוטובוס, המתנה לאוטובוס...). לדעתי כדי פחות להקפיד על לזכור את האיות הנכון ויותר את המשמעות, בימינו רוב הכתיבה באנגלית מתבצעת באינטרנט ויש בודק איות במחשב בלאו וכי.
לראות סדרות באנגלית עם כתוביות באנגלית.
המשיכו לדבר בבית אנגלית, כל עוד מה שהוא אומר מובן לך, אל תתקני אותו, בשביל לבנות לו ביטחון בשפה.
בחלק ממוסדות הלימוד ישנן פעילויות משותפות לסטודנטים מחילופי סטודנטים ולסטודנטים ישראלים, תבררו אם זה אפשרי לו או לשניכם להצטרף, כך הוא יהיה חייב להתבטא באנגלית ואין אפשרות למעוד לעברית כדי להשלים מילים שלא מכירים. כל פעם כשתהיה לו "חסרה" מילה במשפט והוא יסביר אותה בדרך אחרת לצד השני (דובר האנגלית) אחרי שהצד השני יאמר לו איך להגיד את מה שחברך התכוון אליו באנגלית הוא יזכור את המילה.
בעיקרון כל אינטראקציה עם דוברי אנגלית שאינם דוברים עברית תהיה לימודית.
יש משחקי מילים שמלמדים אנגלית באתרים של מכוני הפסיכומטרי - לבדוק אם יש גרסאות ניסיון חינמיות.

בהצלחה

MichalEe

New member
תודה לשניכם :)

ל-itgirl3 (מצטערת, אני לא יודעת מה השם), תודה על כל השיטות שכתבת לי :) הרבה דברים שלא חשבתי עליהם

למעלה