חדשה

חחחחח הצלחת לבלבל אותי

אבל
* יש שם "באמת" לפני ה"ביית"- טעות שלי הסאונד די חלש וקשה קצת לעקוב.. *זה רוץ ודהר לפי דעתי.. אבל גם השמיעה שלי לא משהו
*עכשיו בכל פעם שאני מאזינה לשיר זה נשמע לי גם הפוך וגם עקום.. אולי נחכה לחוות דעת שלישית =] וזה לגמרי בסדר נו אם לא נטעה איך נדע?

bזוהר

New member
חח:)ומה עם הו יה??

טוב יאללה, עוד דיבורים על השיר!! איזה קטע את הכי אוהבת? ניסיתי לחשוב איזה אני ופשוט לא הצלחתי כי הכל כזה מושלם!! אני רוצה עוד כאלה שירים... זה מצד אחד כזה לא רונאי אבל מצד שני שהיא שרה את זה זה הכי היא שיש... וזה כזה בעיה, כל פעם אחרי שאני שומעת ת'שיר אני מתה לדבר עם רונה להגיד לה ש..ווווואו!! יוו זה השיר האהוב עליי! בואי נמציא לו שם... אולי "אורווה אחר אורווה" או "השיר עם האורוות" או "שיר האורוות" או "רוץ בין סוסי"

או יה או בייבי!

נראה לי שאני הכי אוהבת את הבית השני אני שומעת שקוראים לי מאורווה מספר אחת אישה יפה לשעבר שמשתרבב לה המבט היא רוצה שאחבק אותה רק פעם אחרונה לפני שהיא עולה לתחנה שלא עונה פעם היא ידעה לסבב את הראשים עכשיו כל הראשים מסובבים גם בלי נשים החושים שלי חדים אנ'לא אתן לזה לקרות הלילה עוד צעיר והאורוות חצי ריקות והיה לי ממש קשה להתרגל לקצב שלו בהתחלה, זו לא הרונה שהכרתי עד היום אבל מהאזנה להאזנה זה פשוט נקלט והתחיל לזרום לי במערכת הדם [למרות שהוא עדיין לא השיר שאני "הכי אוהבת"
] ולגבי שם בשבילו.. זה קשה ממש אבל נראה לי ש"שיר האורוות" (או "שיר הסוסים") יתאים בצורה מושלמת עד שרונה תחליט לקרוא לו בשם יצירתי משלה, היא בטח תצליח בזה יותר מאיתנו

bזוהר

New member
כן הבית השני באמת מגניב לגמרי

ואחריו אולי הבית הזה מסיבה בעיצומה באורווה של השכנה הם עומדים ליד השוקת וחופרים באדמה יש שמועות על איזה פרח שגדל עקום אם נמצא אותו אולי נוכל לסחוט לו את הצוף הזיעה של הגברים והזיעה של הנשים תתערבב לתוך היין ותזלוג בין הריסים למישהו ייפלט כדור ומישהו יצחק האורוות תמיד פתוחות והמרחק אותו מרחק כי זה בית אדיר!! אני ישר ממש אהבתי את הקצב למרות שזה לא כמו השירים האחרים של רונה.. אני לא יודעת אם אני יכולה להגיד שאני יותר אוהבת את זה אבל אני אוהבת שינויים וזה פשוט כ"כ מושלם השיר הזה! הלחן שלו גאוני נלך על שיר האורוות....כמובןןןןןן כמובן עד שרונה תיתן לו שם רשמי, ברור!!! וגם אני אותהב את התקבולת בין: כל האורוות כולן נראות אותו דבר כשמאוחר והשיניים כבר קהו מן הטעם המוכר והאורוות כולן נראות אותו דבר כשמאוחר והעיניים כבר עייפו מן המראה המכוער אה אה וגם ת'קטע של (המסיבה בעיצומה)ב-או-רווהשל השכנה שכשהיא אומרת ב-או-רווה אז יש כזה עם הגיטרה: תה-נה-נה לפי ה-או-רווה את יודעת על מה אני מדברת?חח זה יפה:)

Sheeesh

New member
זוהר יאהבתי ששמת לב...

באמת קטע טוב עם הב-או-רווה... מצחיק איך כל אחד שם לב למשו אחר בשיר כשהוא מקשיב... אני אוהבת את הגיטרות בסוף... בטח היה ממש טוב לשמוע את זה בלייב...

misheani

New member
לא, זה לגמרי ג'וני קאש.

בוב דילן לא עשה כזה קאנטרי מובהק, למיטב ידיעתי. זה קאנטרי עם כל הסממנים, בעיקר המלים...

SheIIy

New member
אפשר לדון במילים...

לנסות לפרש אותן, או שאתם לא בעניין.. אני כבר ניסיתי להבין על מה מדבר השיר, ויש לי השערה.. אבל מעניין אותי לשמוע מה דעתכם.

DeepThoughts

New member
אפשר לדון במילים

אני חשבתי על כיוון פוליטי דווקא. כל האוררות אותו דבר האוררוה האחרונה נראית הנכונה משהו כזה על מה חשבת?

SheIIy

New member
בקצרה,

כי אני כותבת מהפלא` וזה לא הכי נוח... אני דווקא חשבתי שהשיר הוא מעין משל על תהליך חיפוש חברה במועדונים/פאבים של ת``א. ארווה - מועדון, סוס - מכונית, מה עוד...? חציר משובח - בחורה מתאימה... מחר אני אפרט יותר, כשאני אהיה על המחשב.

noa08128

New member
כן גם אני.

למרות שיכולות להיות עוד משמעויות. תלוי מאיזה כיון מסתכלים.

TziMHoNoa

New member
אממ..-

"כל האורוות כולן נראות אותו דבר כשמאוחר והשיניים כבר קהו מן הטעם המוכר... והעיניים כבר עייפו מן המראה המכוער" נראה לי שזה סוג של ביקורת על תרבות האינסטנט, ומצד שני גם משהו נורא עצוב, של חיים שעומדים במקום

אני חושבת ש

רונה מדברת על חיפוש של אהבה רצינית. אבל הפעם באמת רצינית. כי כל השאר, כל מה שהיה עד עכשיו, הכל אותו הדבר. כולם אותו דבר,נראים אותו הדבר, מדברים אותו הדבר ומרגישים אותו הדבר. והפעם צריך לחפש את הכי טוב והכי שונה מכל מי שהיה עד עכשיו. "לחפש את החציר הכי מובחר", ולא ללכת אחרי זה שיש הרבה דגים בים וכולם אותו דבר וצריך לבחור אחד מהם. כאילו מרוב אהבות שכבר היו הפעם החושים שלה מחודדים והיא לא תתן ל 'אורווה' שנראית כמו כל האחרות שהיו לה להיכנס לחיים שלה. "פעם היא ידעה לסבב את הראשים עכשיו כל הראשים מסובבים גם בלי נשים"- פעם היא יכלה לגרום לה לרצות להיכנס לאהבה כזאת סתמית כמו כל השאר. היום כבר לא. אז היא ממשיכה לעבור ולחפש ויש עוד זמן (וכוח?) בשביל לחפש "הלילה עוד צעיר". בבית האחרון יש תהייה וגם אמירה מאד חזקה. התהייה: "קשה מאד לדעת בשנה האחרונה אם זה נכון שהאדם ביית ת'בהמה". זה דבר טוב לביית בהמות? אם טוב או לא טוב, נראה לי שבעקיפין היא רוצה לשאול על האדם. האם האדם צריך להיות בייתי? בית זה גם מסמל משפחה/זוגיות/שניהם (בעיניי) אז האם האדם צריך את הזוגיות? תוך כדי הרהורים היא נעשית יותר ויותר רעבה לאהבה. ואז באה האמירה: "עם רעב קשה מאוד להתווכח השנה אז האורווה האחרונה היא האורווה הנכונה". זה אומר, שהאורווה הבאה עדיין תהיה אותו הדבר כמו קודם, וששוב היא תחזור על אותה הטעות. כי הסיבה שהאורווה האחרונה היא האורווה הנכונה, היא לא כי החושים שלה באמת יותר מחודדים עכשיו, אלא בגלל הרעב הזה שאיתו אי אפשר להתווכח. אני לא שמעתי את השיר. הפירוש שחשבתי עליו הוא רק מהמילים שכתבתן כאן. יש מצב שכשאני אשמע את הלחן אני אשנה את דעתי, או יהיו לי עוד רעיונות וכאלה.

ואגב....

זה גם מתאים לאופי של השירים הקודמים של רונה שמדברים המון על אהבה נכזבת וכאלה. היא דיברה על זה שהשיר הזה יצא בדיסק הבא או משהו???

DeepThoughts

New member
רונה אמרה פעם כשהיא כותבת כשעצוב לה

ושהיא לא כותבת כשיש אהבה. אז זה אומר שאין לה אהבה?

אממ... יכול להיות כמה דברים

קודם כל, לא הבנתי: היא לא כותבת על אהבה נכזבת כשיש אהבה, או היא בכלל לא כותבת כשיש אהבה?? 'היא כותבת כשעצוב לה', גם עם אהבה לפעמים עצוב. לא כל הזמן הכל שמח. עוד אפשרות שזה שיר שהיא כתבה מזמן, את יודעת, לא תמיד מפרסמים שירים באותה תקופה שהם נכתבו, לאומן יש שיקולים משלו. ועוד אפשרות, שהיא לא התכוונה למה שאני כתבתי

אורידיס

New member
דווקא יש לה בת זוג.

והיא גם אומרת שבתקופות שעצוב לה היא כותבת. ואם אני לא טועה, באחד הראיונות האחרונים ששמעתי אותה, היא אמרה שכרגע היא פחות כותבת, כנראה בגלל שטוב לה. מה שאומר שאולי השיר נכתב בתקופה קצת יותר מוקדמת, אם אנחנו מסתכלים על השיר הזה כמשהו עם אמרה עצובה. ואולי היא דווקא כתבה אותו ממקום שכבר טוב לה, והיא בעצם כותבת על חוויה ישנה, כשהיא כבר לא נמצאת במקום הזה.

למעלה