חדשה

hineta

New member
חדשה../images/Emo140.gif

היי, אני בת 19 חדשה ומבולבלת..מקווה להשתלב בפורום
. התחלתי לחשוב ברצינות על האפשרות שאני אסקסואלית בעקבות שיחות עם חברה..בפעם הראשונה הבנתי עד כמה אנשים חושבים על מין (עד עכשיו הייתי בטוחה שהאנשים שחושבים הרבה על מין הם מיעוט, והתקשורת פשוט מנפחת את כל העניין וגורמת לזה להיראות כאילו כולם חושבים הרבה בקשר למין), והבנתי עד כמה אני שונה..אני סטרייטית (ולא היה קל לגלות את זה..הרי לא חשבתי לא על בנים ולא על בנות בצורה מינית) ולא ראיתי צורך לפנטז על מישהו, גם לא בניסיונות המעטים שלי "לספק את עצמי". עד לא מזמן לא אהבתי נשיקות - מה שהיה לי עם החבר האחרון היה פריצת דרך, הוא הראשון שנהניתי להתנשק איתו, ויש בנים שאני כן רוצה לנשק. אני פוחדת מחדירה, יש כאלה שיגידו שזה מסביר את חוסר המשיכה שלי למין. אבל מצד שני, גם אצל בנות שפוחדות מהפעם הראשונה יש בד"כ צורך מיני שמאזן את זה וגורם להם בסופו של דבר לעשות את זה. אצלי לא. ההגדרות מרתיעות אותי, אני לא רוצה לשים על עצמי תווית כ"כ מחייבת - "אסקסאלית", אני לא רוצה לפסול את האפשרות שאני אעשה פעם סקס (אולי "עם האוכל בא התאבון"..? חוץ מזה, בכל זאת אני רוצה ילדים) ואפילו אהנה מזה. אני רוצה קשר רומנטי עם אינטימיות וקירבה אבל לא משהו שהוא מיני באופן ברור. חוץ מזה, קצת מבאס אותי לדעת שלא הרבה יודעים מה זה אסקסואלים ועוד פחות מהם מגדירים את עצמם בתור אסקסואלים, אני רואה שלא יהיה קל להכיר אסקסואל. דרך אגב, הטאגליינס מצויינים...

Limbonic Art

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

לא אעמוד לך על הווריד או אהפוך לפסכולוגית שלך, אך אכן זו אפשרות שאת נמנעת ממין בגלל הפחד שלך , פחד הוא דבר משתק והוא יכול לשתק את הצורך שלך (אצל כל אחת זה בא לידי ביטוי אחרת ויש כאלה גם בצורה קיצונית כזאת). יחד עם זאת אהבתי את העיניין שאת לא מחפשת תוויות,הגדרות וכיוצא בזה ואת משאירה את האפשרות פתוחה שאולי יום אחד כן תמצאי מישהו שתאהבי ותקיימי איתו יחסים כחלק מקשר. אם את לא רק פוחדת מחדירה ואת באמת א-מינית, אני נאלצת להזהיר אותך שצפויות לך בעיות בקשר מסוג זה אלא אם תיהיי עם א-מיני וכל פעילות מינית כלשהי- תיהיה למטרה שלכם להביא ילדים (מעלה זאת כי את העלת את העובדה שאת מעוניינת בילדים
את יכולה לפרסם מודעת היכרות בלוחות של הפורום (הסרגל הכחול למעלה יש אפשרות "לוחות"). ושוב ברוכה הבאה

p019

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo212.gif

אין צורך למהר ולבחור תווית, ואת בהחלט מוזמנת להישאר כאן גם בלי תווית. את עדין צעירה ויתכן בהחלט שפחד הוא חלק מהסיבה לתחושה הא-מינית. בכל מיקרה יכול להיות גם שפשוט המשיכה המינית שלך פשוט נמוכה, לכן זה לא מתקזז עם הפחד. נטייה מינית (לדעתנו לפחות) זה לא כפתור אם 2 אופציות: מיני/ א-מיני. זה יותר דומה לכפתור עוצמת קול. בכל מיקרה, אם זה עיניין של חרדה יכול להיות שהזמן יטפל בזה, או שאפשר לגשת לאנשים מקצועיים שיוכלו לעזור לך בזה. אין שום סיבה למהר. ואת תמיד מוזמנת בפורום.

queen helen

New member
וגם קבלי ../images/Emo135.gif לקיץ!

בין אם את א-מינית או לא, אל תעשי משהוא שמרגיש לך לא טוב רק בשביל לרצות מישהוא אחר, או לנסות ליישר קו עם הציפיות של החברה. אגב - יש עוד אנשים כאן שחוטפים צמרמורת מכל העדויות של א' למיניהן על קצב?

ברוכה הבאה../images/Emo135.gif

את לא חייבת למהר ולשים תווית. כמו כן, התווית "א-מינית" או "אסקסואלית" לא מחייבת אותך לשום דבר, היא שם רק כדי לתת שם למה שאנחנו מרגישים, למכנה המשותף הזה בינינו. לכן גם לא צריך למהר ולשים תווית, כי היא לא גורמת לכלום. מלבד, אולי, קצת שקט נפשי כשהיא מתאימה. מי שמפקפק בא-מיניותו לא נחשב לחריג, או לאחד שהפר את הכללים. להפך, מומלץ שיהיה מודע לפקפוק הזה, יחשוב טוב ויבחן את עצמו, כי אולי הוא הגדיר את עצמו כא-מיני בטעות. ואם זה מה שקרה, אני לא חושבת שלמישהו תהיה בעיה אם האדם יודה שטעה. בכל זאת, זו רק הגדרה, דרך לתת שם למשהו. אין מניעה גם להתנסות כדי "לדעת מה אנחנו מפסידים" או להיות בטוחים, כל עוד ההתנסות היא עם אדם מתאים ומקבל, ולא נעשית מתוך לחץ או פחד אלא רק מתוך רצון אמיתי להתנסות. אני מאמינה שאדם א-מיני לא צריך להתרחק מבחינת המיניות שלו, אלא להכיר אותה ולדעת באמת בדיוק מה הוא כן רוצה, ומה לא. דברים כמו אם הוא לא בטוח אם אולי עם האוכל יבוא התאבון, אם הוא נרתע ממין, אם לא אכפת לו ממין, מה דרגת הקרבה הפיזית שהוא אוהב או לא. כל אלו אישיים ולדעתי אנחנו חייבים להכיר אותם אצלנו, כדי שלא נהפוך את הא-מיניות שלנו למעין כת, עם חוקים ועם קריטריונים. שהיא רק תהיה כותרת למה שאנחנו באמת מרגישים.

כמה דברים שהשמטתי

הטאגליינס מצויינים, כי הם לדיונים בפורום והדיונים פה מצוינים
בקשר לילדים, אין מניעה לא-מינית לעשות ילדים. אפשר לאמץ, ואפשר גם פעם-פעמיים לשכב עם בן זוגך בשביל להכנס להריון. הלא ממילא בשביל ילדים מקריבים הרבה ועושים דברים לא נעימים. גם לידה או הקאות בבוקר נשמע לא נעים, אלו עוד הקרבות שעושה מי שרוצה ילדים ביולוגיים. אז לנו פשוט נוסף עוד דבר לא נעים לרשימה הארוכה.

korpiklaani

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo135.gif

היתר נראה לי כתבו לך וענו לך יפה לגבי כל הדברים שציינת פה

hineta

New member
תודה לכולם^^

קראתי והפנמתי את מה שכתבתם. בקשר לתווית, מצד שני כן הייתי רוצה לשים עלי תווית כדי שתהיה לי הגדרה וכדי להיות חלק מאיזשהי קבוצה..כי לתוך ההגדרה של קבוצה של "אנשים עם מיניות ממוצעת" אני לא נכנסת, גם לא מגרדת את הממוצע מלמטה. אל זה כנראה לא פשוט כמו שאני רוצה שזה יהיה. נראה לי נכון שחשוב לבחון את הא-מיניות שלי ולא למהר לקפוץ למסקנות.

תווית

"מתלבטת", "בודקת את עצמי / את המיניות שלי" אלו תוויות מספיק טובות? פה את בכל מקרה מתקבלת בזרועות פתוחות, גם אם את א-מינית וגם אם את מתלבטת.

hineta

New member
../images/Emo128.gif+../images/Emo111.gif?

(הסמיילים בכותרת מייצגים את ההתלבטות שלי
) אני חושבת ש"מתלבטת" זה סוג של התחמקות בשבילי כדי לא להחליט. זה אומר "מתישהו כשיהיה לי נוח ויהיה לי כוח להתעסק עם זה אני אברר מה אני בדיוק". אני חושבת שאני אנסה להבין אם אני אסקסואלית או לא בלי להיסחב עם זה ולדחות כל הזמן את ההחלטה.. תודה!
אפשר לשאול איך את גילית שאת אסקס?

../images/Emo35.gif = ../images/Emo45.gif

לדעתי כל אחד צריך לשים את התווית הכי מתאימה, ואם "מתלבטת" מתאימה אז זה בסדר. את בת 19, זה לא שהיית "מתלבטת" שנים יותר מדי. הרי מי שאת זו לא החלטה, אלא גילוי. איך אני גיליתי? קצת מסובך. במובן מסוים תמיד ידעתי איך שהוא, לא ניסיתי להתקרב לאנשים למטרות מיניות גם לא בגלל ש"אמורים" או "לנסות". ידעתי שזה לא מה שבא לי. בגיל ההתבגרות, בגלל לחץ חברתי ולחץ פנימי, לא אמרתי שאני א-מינית, אלא ניסיתי להלחם בזה במידה מסוימת. התכחשתי חלק מהזמן, או שהגדרתי עצמי דו-מינית, הרי לשני המינים אני לא נמשכת במידה שווה. בצבא ואחריו, הגעתי למסקנה שאם אני לא מתאימה את עצמי למה ש"צריך", מה ש"צריך" יתאים עצמו אליי, וכששאלו לפעמים אמרתי שאני אולי היחידה בעולם שהיא כזו, אבל אני קוראת לעצמי אסקסואלית ככה בצורה די בטוחה, אבל עדיין קצת חוששת שאולי טעיתי, למרות שההרגשה היא שזה נכון. עד שפעם אחת ענו לי "ידעת שיש קהילה גדולה של אסקסואלים באינטרנט?" וגיליתי את AVEN מאז כל פעם שפקפקתי, קראתי שם וזה נעלם. ואז התחלנו את הפורום פה והשאר הסטוריה.

אני חושבת שניסחת במילים

את מה שעובר על הרבה אסקסואלים לפני ההגדרה. זה תיאור די מדוייק שלי, אע"פ שאצלי ההגדרה כבר הגיעה בגיל ההתבגרות [כלומר, עכשיו
]. רק שאצלי, כשהנושא עלה עם חברה, פשוט אמרתי שנראה לי שאני דפוקה וזהו, כי אני לא נמשכת לאף אחד/ת, לא משנה מה אומרים ומה אמור להיות. ואז היא נתנה לי קישור הנה.

snoopytush

New member
אל תמהרי להגדיר את עצמך

קודם כל את צעירה וכל החיים לפנייך. דבר שני כמו שאמרת בהתחלה לא אהבת נשיקות ועכשיו את אוהבת. תבדקי את הנושא תתפתחי ורק אחרי שתצברי ניסיון תוכלי לומר בודאות אם את כן או לא אמינית. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה וברוכה הבאה לפורום!

למעלה