חדשה!

dolphiness

New member
חדשה!../images/Emo140.gif

שלום לכולם... אני dolphiness,יב'ניקית, אבל יפנולוגית מאז כיתה ב'... אני מתכננת לעשות קורס ביפנית אחרי התיכון ולהתעופף לי ליפן. רציתי לבקש- מישהו מוכן לפרט לי על אפשרויות העבודה שיש ביפן? אני מכירה באופן כללי את הסיפורים על הבסטות והמאחרות, הכלא וכו'. אני רוצה לדעת קצת יותר.... גם בנושאים האלה וגם בנושא סוגי הויזות. מישהי סיפרה לי שיש אפשרות לקבל מלגה ללימודים ביפן אחרי סיום תואר בלימודי מזרח אסיה... ובכלל, אלה מכם שגרים ביפן- איך היפנים מתייחסים לישראלים? אני מכירה ישראלי שנושי ליפנית ומלמד אנגלית שם... לפי מה שהבנתי, הוא לא כ"כ הצליח להשתלב שם מבחינה חברתית. שמעתי סיפורים שזה פשוט בלתי אפשרי, האומנם? אם הייתי יפנית, בוודאי הייתי מתארת את הישראלי כברברי, אבל זו רק השערה... להת'

אMור

New member
היי דולפינה - איזה סיפורים שמעת

על כך שבלתי אפשרי להשתלב ביפן מבחינה חברתית? מענין... ו...אם היית יפנית, היית מגדירה את הישראלי כברברי, לידיעתך - היפנים יכולים להיות אכזריים לא פחות מהברברים המקוריים, מה שמקרב דווקא אותם להגדרה של ברברים... מה עם צבא?

dolphiness

New member
יפנים וישראלים

אומרים שהיפנים הם סנובים מבחינה חברתית...מספיקה הדוגמה של היחס שלהם לסינים ולקוראנים... הזוג שאני מכירה (הוא ישראלי , היא יפנית)- הם מתכוונים לבוא דווקא לארץ. הוא מלמד אנגלית, זוכה כמובן להרבה כבוד, ואני גם משערת שמרוויח יפה... ובכל זאת, לא טוב לו מבחינה חברתית. אין לו שם ממש חברים... זאת אומנם דוגמה אחת, אבל יש לי תחושה שהיא משקפת טוב מאוד את המציאות... אולי אם אתה בא בתור, תייר, מגמגם קצת יפנית- אז הם נחמדים. להשתלב שם זה כבר סיפור אחר... תסכים איתי שאנחנו מדברים בהכללות גסות "ישראלים ברברים" "יפנים אכזריים"... אני מתכוונת לחיות ביפן, כך שאוכל לחוות את התחושה על בשרי. אולי דווקא אני אהיה זו שאצליח "לשבור את הקרח". אין חכם כבעל ניסיון... ובנוגע לצבא? מה הקשר?? אנחנו בפורום של ישראלים בחו"ל... אבל אם זה כ"כ מטריד אותך... אני לא יכולה להתגייס משום שסבלתי בעבר מהפרעות אכילה...

ditiii

New member
לא קשור לסנוביות, אצלם בתרבות לא נה

לא נהוג לעתעסק בדתו ותרבותו של האחר, בגלוי. כלומר- בשיא הטכנולוגיה יש להם סרטים ושירים באנגלית אך לא ילמדו אותם שפות בבית הספר, שלא נדבר על תרבויות ודתות...

ryurach

New member
לא ילמדו שפות בבית הספר?

הם לומדים אנגלית בבית הספר אמנם לא ממש כמו שצריך , אבל בכל זאת לומדים

ditiii

New member
את הידע הזה קיבלתי מכמה יפנים שפגשת

שפגשתי במסעותי. הם כנראה לומדים אנגלית כמו שמלמדים אצלנו בבית הספר צרפתית או ערבית.

KX250

New member
תגובה

היי נראה לי שאת מדבר עליי. נשוי ליפנית ומורה לאנגלית ומאוד מתגעגע . א.כן ישראלים ברברים {אבל רובם במובן החיובי = חמים} ב.יפנים ברובם יותר ברברים אבל לא אדם שנמצא דיי זמן לא חש בברבריות שלהם { נודים ברחוב . צעקות במסעדות ועוד המון דברים נחמדים} לא לשבור את הקרח את לא תוכלי אז תשללי את זה מראש. הכל לשיקולך אני מכיר כמה ישראלים שחיים דיי הרבה זמן ביפן ורובם לא אוהבים את יפן אך רגילים למותרות.. אני מכיר גם כאלה שלא יסכימו איתי ויגידו שאני מדבר שטויות וחיי חברה דווקא ישנם ביפן {הכל תלוי למה אתה רגיל} בנוגע לעבודה השוק מלא בהצעות ורובם משתלמות חפשי בארכיון אולי תמצאי. שיהיה לך בהצלחה ואם יש לך שאלות תרגישי חופשי.

KajaGugu

New member
ממליץ על סרט

אני ממליץ על הסרט הבא, הוא מוקרן מדי פעם בערוצים הישראלים ובטח ניתן להשיג אותו בסיפריות DVD או ברשת. הוא מבוסס על רומן אוטוביוגרפי שכתבה סופרת בלגית, היא נולדה ביפן ואביה היה שגריר יפן במדינה, עד גיל 5 היא חיה שם עד שהמישפחה עזבה חזרה לאירופה. בגיל 20+ היא חוזרת ליפן בתור עובדת זרה בחברה יפנית, הסרט מציג את יחס היפנים אל הזרים ותרבות מקום העבודה היפני בצורה מחרידה למדי, הוא לא מתיימר להיות אוביקטיבי אלא להציג את המוזרות של מקום העבודה היפני בעיניו של מערבי. מומלץ!! http://www.cinemaguild.com/fearandtrembling/trailer.htm

jonbaum

New member
אני השתלבתי יפה מאוד ביפן

גרתי שם במשך 6 שנים, והיו לי בלי סוף חברים יפנים, גם כאלה שמתקשרים אלי באמצע הלילה ומדברים איתי שעות על כל הבעיות שלהם. אבל, זה לקח זמן. לקח בערך שנתיים עד שמצאתי חברים יפנים של ממש. אבל, אני שולט בשפה, וגם הצטרפתי לכמה מסגרות חברתיות (שזה המפתח ביפן) וכך מצאתי חברים. אבל בלי שליטה בשפה זה הרבה יותר מסובך.

farfromhome

New member
scholarship for Japan

If you'll study in Tel-Aviv University in the second year you can apply for a scholarship for studies in Japan. I think their East-Asian Studies BA is very interesting, and Japanese is a very interesting language, it might be good idea for you to know the language before you get there. good luck and have fun!

Ryo

New member
שלום לך שוב

כבר עניתי לך בפורום אחר. הסיכויים שלך לבוא ולעבוד ביפן בתור אחת שרק סיימה תיכון הם כמעט ואפסיים. לקבל וויזת עבודה את צריכה או השכלה אקדמאית או מספר שנות נסיון בעבודה שמשתנה מעבודה אחת לשנייה. לבוא בתור סטודנטית לשפה - זה פתרון מצויין אך טיפה יקר. אני חושב שאת תוכלי לעבוד כ 20 שעות שבועיות במסגרת וויזת הסטודנט שתקבלי. אני לא יודע לגבי מלגות לתואר ראשון אבל קרוב לוודאי שיש. לאחר סיום תואר ראשון בארץ יש מספר מלגות לימוד שניתן לקבל. קחי בחשבון שמספר הסטודנטים שמקבלים את מלגת המומבושו לדוגמא הוא 7 בכל שנה. לעבוד בבאסטות, מארחות וכו - זה כבר תלוי בך. לא יודע מה סיפרו לך אבל מנסיוני בד"כ עושים לזה אובר-רומנטיזציה ומשמיטים את הפרטים שמתביישים בהם. אם את כל כך אוהבת את יפן אז תני למדינה את הכבוד שמגיע לה ועל תעברי פה על החוק. השתלבות חברתית - אפשרי מאוד! ולא כל כך קשה כמו שעושים מזה. צריך להבין ולהכיר את התרבות ויותר חשוב מזה, לכבד אותה.

למעלה