חדשה..

פגית

New member
חדשה..../images/Emo9.gif

אז ככה, שמי יובל, אני בת 20, משתחררת שבוע הבא.. החלטתי שלמרות אהבתי הרבה לאלכוהול לעבוד בתור ברמנית זה לא אני, מה גם שאין פאבים שאני אוהבת באיזור מגורי(דרום),כרגע התיכנון הוא להישאר באיזור ולא לעבור תלאביבה.. החלטתי לוותר על קורס בשלב זה ורכשתי היום את הספר של סלווטורה קלברזה. יש לי מגוון רחב מאוד של אלכוהל בבית, חסר משהו פה ושם(שיושלם שבוע הבא בדיוטי
) וחסרים לי דברים טכנים, כוס מדידה,כף ושייקר. ולשאלותיי: הכין הכי טוב לרכוש אביזרים? לאיזה חברה יש את המוצרים הטובים ביותר? מה ניתן להכין מפרנג'ליקו,קבלנו במתנה, וטעמתי ולדעתי נקי הוא מגעיל, אבל יש משהו לעשות איתו פרט ללבשל? תודה,, יובל
 

The German

New member
הי יובל, ברוכה הבאה לפורום

ציוד ניתן לקנות במיסטרל\ארגל אקספרס רחוב שלבים יפו ליד בלומפילד הם הכי מקצועיים וזולים, מה שיש ברשת זה זבל יקר. תהני!
 

פגית

New member
תודה

יש דברים חשובים נוספים שאני צריכה לדעת? טיפים?
 

מור~!

New member
עם פרנג'ליקו

אייריש קרים וקצת חלב \ חלב + שמנת לשקשק ולשתות בתאבון
 

פגית

New member
תודה, בעקבות הרכישה החדשה

אמא ביקשה שאכין משהו מתישהו בזמן הקרוב, אז סיירתי בבית והעלתי בחכתי שלל רב..אשמח לעזרה,מה שווה יותר מבחינת איכות .. ככה 4 סקוטישים: שיבאס, רד ליבל, teacher's ו grant's. 2 גין יבש- beefeater 2 קוניאקים- אחד ישראלי לא מזוהה ממש-כרם נראה לי והשני גרנט בונפרטה 1 רום כהה captain morgan 1 פרנג'ליקו 1 שרי הרינג 1 סמירנוף 1 בייליס 1 קומנדריה,נחשבת למה? ליקר,ביטר? 1 טוקאי,ליקר הונגרי כמובן שיש יין אדום,לבן, מוסקט לבן.. תודה
יובל
 

Symbolic

New member
חידוד קל

מצטער, אני פרפקציוניסט, לא לקחת אישי... מה שקראת "קוניאקים" מדובר בברנדי, שהרי קוניאק הוא סוג מסויים של ברנדי שעומד בדרישות מסויימות, אלה שתיארת, לצורך העניין, הם לא קוניאקים
 

Wine Guy

New member
טוקאי - יין קינוח הונגרי

היי לך, הטוקאי זה יין קינוח הונגרי מסורתי מאזור טוקאי. תבדקי על הבקבוק כמה "מדליות" יש - 3 זה הרמה הנמוכה ו 7 זו הגבוהה ביותר. אפשר ליישן יינות כאלה הרבה שנים (בתנאים מתאימים!). מומלץ לשתות אותם עם גבינת רוקפור לא מאוד חריפה (עדיף מחלב לא מפוסטר) - שילוב מדהים! תהני.
 
לגבי הקומנדריה

חיפוש זריז בגוגל מצא את הקטע הבא, אם לא בא לך לקרוא את כולו אז נקצר ונאמר שקומנדריה הוא יין קפריסאי, אבל אם בא לך להעשיר קצת את הידע אז: "אחד היינות שנותרו מזוהים ביותר עם קפריסין (ועד לפני שנים ספורות, נתפס כיין היחידי המיוצר בה) הוא הקומנדריה (Commanderia) - יין אדום, מתוק ועתיר אלכוהול, המיוצר מזה מאות שנים, במסורת אבות קדומה. סיפורו של היין הייחודי הזה כרוך אף הוא בחבלי ההיסטוריה של קפריסין, המשתרגים במורשתה ללא הרף. בשנת 1191, מכר ריצ'רד לב הארי את האי קפריסין לאבירי המסדר של סנט ג'ון (St. John) מירושלים (ההוספיטלרים). הם חילקו אותו ביניהם לאזורי שליטה פיאודלים, שכונו "קומנדריה" (Comnnaderies), והתיישבו בדרום האי, בסמוך ללימסול (כיום - למסוס), שם הקימו את המפקדה הראשית שלהם (Grande Commanderia) במבצר קולוסי (Kolossi) המרשים. הקרקעות באזור זה של האי עשירות במיוחד והן היו משופעות בענבי יין ובמטעים של קנה סוכר. האבירים הממולחים הבינו כי הנכס שעומד לרשותם גדול מששיערו, התאגדו והחלו לייצא לאירופה סוכר ויין מקומי, מה שהקנה להם עושר רב (אך פחות מכך לתושבים-הצמיתים שעבדו עבורם). באותם ימים, היה אותו יין מתוק אהוב במיוחד בחצרות המלוכה של אירופה, שם נחשב לנקטר האלים הקפריסאי ונודע בשם המקום ממנו הגיע - 'קומנדריה' (Vin de la Commanderia). אך כמובן שאת היין הקפריסאי המפורסם הזה לא המציאו אבירי ימי הביניים. למעלה מ-2,000 שנה קודם לכן יוצר אותו יין (גם אם טרם זכה לשמו המוכר) באותן דרכים מסורתיות המשמשות את אופן יצורו עד היום - את הענבים בוצרים בסוף העונה, כשהם מתוקים במיוחד, ומניחים אותם להתייבש בשמש, על מנת שהנוזלים יתאדו וריכוז הסוכר שלהם יעלה (מה שמגדיל את אחוז האלכוהול המתקבל). תהליך התסיסה מתבצע בכלים פתוחים, עד שמתקבל יין מתוק, אלכוהולי ועשיר, אותו מעבירים ליישון ממושך בחביות עץ (או בימים עברו - בכלי חרס). בימי קדם, קראו המקומיים ליין שיצרו בשיטה זו 'מאנה' (Mana), שמשמעותו ביוונית - 'אם'. מקור השם מעניין במיוחד - כשהסתיימו שלבי התסיסה והסינון, הניחו את היין ליישון בכלי חרס עצומים, וכאשר היו מעבירים אותו לכלים לצריכה ביתית, היו נוהגים להותיר בתחתית הכדים חלק מהיין הסמיך והעשיר. כאשר היה מוכן מחזור חדש של יין, היו ממלאים אותו באותם הכדים עם הנוזל המרוכז, שסייע בהתפתחות והתבגרות היין הצעיר, העניק לו טעמים וניחוחות, כאם המעניקה מתכונותיה לצאצאיה הרכים."
 

פגית

New member
תודה, קראתי בשקיקה..

הקומנדריה מדהימה בטעם שלה...חבל שכמעט ואין להשיג בארץ, כי שלי נגמרת לה לעיתה..
 

פגית

New member
כן...

צריכה לבדוק עם נשאר משהו בסליק של סבא ואם לא, נראה איך איטליה בחזית הזו, אולי כבר מיצאים לאירופה...
 

temptation411

New member
אפשר גם..

עם וודקה וניל כסאוור-עם מיץ לימון ומי סוכר או שפשוט תבדקי באתר שלהם http://www.frangelico.com/default_en.asp
 

anton z

New member
לדעתי זה פשע שקראת לאדון פרנג'ליקו מגיל.. אף

אחד פה לא חושב ככה???
 
למעלה