חדשה..

פגית

New member
חדשה..

אז ככה, אני בת 20, דור שלישי לניצולי שואה מאיזור אוסטרו הונגריה, ילידי סלובקיה, עברו את רוב המלחמה בבודפשט וכו.. השואה מעסיקה אותי רבות, אני קוראת, רואה סרטים, לומדת באופן אימפורמיטיבי על המלחמה.. רכשתי היום את Becoming Eichmenn\ David Casarani , כי זה מעניין אותי מאוד, יהיה לי קשה ,אין ספק..וגם כי אני מתחילה ללמוד לפסיכומטרי, וזה נראה לי ברמה גבוהה.. מישהו קרא?,מכיר? יובל

schlomitsmile

Member
מנהל
שלום לך ../images/Emo20.gif את הספר שהזכרת אינני מכירה, אבל אני שמחה לשמוע שיש לך עניין בתקופה האיומה והמורכבת ההיא. רק היום מישהי אמרה לי, שאת הדור השלישי זה כבר לא מעניין, אז טוב להווכח שההכללה שלה לא תמיד נכונה. את מספרת שאת מתעניינת ולומדת הרבה על ההיסטוריה של התקופה- ספרים, סרטים- מותר לשאול האם יש במשפחתך גם שיח אישי/רגשי על הימים ההם? אמא שלי למשל, סיפרה לי בילדותי על הקורות אותה, אבל הגנה על עצמה ע"י סיפור מרוחק, כאילו הא מספרת על ילדה אחת שכך וכך קרה לה. יש ניצולים שלא מסוגלים לספר כלל. ואצלכם?

סיפורה של משפחתי בשואה

דווקא בימים אלו, כשלכולם ברור שיהודים שעברו את השואה במחנות הם ניצולי שואה, אבל יש וויכוח סביב מתן קיצבאות ליהודים שברחו מאירופה בזמן השואה, החלטתי להעלות את סיפורה של משפחתי לבלוג, כדי להראות אילו חיים קשים עברה משפחתי בבריחה מפולין לסיביר. לא שזה ישפיע על דעת הקהל הישראלי, אבל אני אדע שעשיתי עבור משפחתי ועבור העניין את המקסימום שיכולתי.

deebeebee

New member
גם מי שנעקר מביתו

ונאלץ לנדוד למחוזות רחוקים הוא 'ניצול שואה'.

למעלה