חדשה

חדשה

שלום! אני אנסטסיה בת15 אריאל כיתה י' מד''ציתטרייה הייתי בקורס שנה שעברה וביוני הייתי במחנה הסמכה בתל חי והיה כיף והייתי במועצת מחנה =] ובהתחלה לא הייתי מדריכה אבל כולם פרשו אז לפני כמה ימים נתנו לי את ה' ואני נורא מתרגשת וכותבת פעולות כל שיעור ערבית ומתמטיקה... חחח... טוב חפרתי... חלום מכיתה ז' התגשם לי..... בכל מקרה אני מדריכה באתגרים וזהו.... =] מקווה שאשתלב

../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo24.gif

היי אנסטסיה, זאת מאיה, מנהלת הסמינר בתל-חי. מה שלומך? אני שמחה שאת מתרגשת לקראת שנת ההדרכה ולפי איך שראיתי את החברה שלכם מאריאל- יש לכולכם פוטנציאל אדיר! תמסרי ד"ש לשלומי ולדורין. את מומנת להשאר עמנו ולשתף אותנו בפעולות שבנית ונוכל לצרף זאת לשרשורים רלוונטיים ולהשתמש בהם בהמשך.

זאת את?

חחח טוב אני אמסור... אתמול העברתי פעולה לד' הייתי מחליפה וכולם השתעממו :( אבל פעולות הבאות יהיה יותר טוב

כן זאת אני../images/Emo13.gif

את מוזמנת לשתף אתי במתודות שהכנת ואני אנסה לעזור. בהצלחה

אממ אוקיי

אני במרתון פעולות עכשיו ואני עודה פעולה על שוקולד של 90 דק' לכיתה ה'. עשיתי חידון וזהה את השוקולד וחסר לי 60דק' חיפשתי בכל האינטרנט ואני לא מוצאת כלום =[ אה ויש לי פעולה מוכנה על חורף

dragonit12

New member
אממ..

את יכולה להוסיף משחקי שוקולד. נגיד,את המשחק "מלפפון",אבל תעשי אותו רק עם פסק זמן. עומדים במעגל ויש מישהו שבאמצע. יש אצל מישהו פסק זמן. המטרה של מי שבתוך המעגל זה לדעת אצל מי הפסק זמן,אם הוא ניחש נכון,זה שאצלו נכנס במקומו. המטרה של מי שעושה את המעגל,זה לסיים את הפסק זמן. ששוקולד. לוקחים חפיסת שוקולד,סכו"ם,צלחת,קוביה ופרטי לבוש. יושבים במגעל,השוקולד בתוך המגעל על הצלחת לא חתוך. כל אחד בתורו זורק את הקוביה. למי שיוצא הספרה 6 מתחיל להתלבש ולחתוך בעזרת הסכין והמזלג בלבד את השוקולד. כל פעם מותר לו לאכול קוביה אחת בפה.לא כמה ביחד. לבנתיים האחרים זורקים את הקוביה,למי שיוצא הספרה 6 נכנס במקומו. המטרה לסיים את השוקולד. את יכולה לעשות להם זהה את השוקולד כזה,לשים בד על העיניים וכל אחד צריך לזהות איזה שוקולד זה. מריר,לבן,רגיל,פסק זמן וכיוצא בזה. להכין איתם כדורי שוקולד,אבל את המצרכים של ההכנה הם יצטרכו למצוא בעזרת רמזים/משימות{נגיד חפש את המטמון וכזה..} 21 עם ביצת קינדר. אממ..יושבים במעגל ומביאים להם ביצת קינדר,הם צריכים להעביר את הביצת קינדר בלי להעיזר בידים,זתומרת עם הפה,רגליים,בטן,חולצה וכל מה שאפשר. נותנים קוביית שוקולד לכל ילד. בספרה שלוש אומרים להם להכניס את השוקולד לפה,הם לא אוכלים אותו. המטרה-לראות אצל מי השוקולד נשאר הכי הרבה זמן. אממ... מקווה שעזרתי טיפה. ותזכירי להם בסוף ששוקולד אולי זה טעים,מתוק וכייפי לאכול. אבל זה לא ממש בריא. בהצלחה בפעולה
ובהצלחה בהדרכה!
אממ..שאלה קטנה. אפשר לראות את הפעולת חורף שלך? זה נשמע לי דיי מגניב לעשות גם לחניכים וזה. ואני צריכה קצת רעיונות. תודה!

תודהה

הנה מערך פעולה נושא:חורף תאריך: כיתה:ה' זמן:90 דק' כמות חניכים:4-12 מטרות: 1.החניכים ילמדו על מנהגי החורף 2.החניכים יכירו אחד את השני טוב יותר יעדים: 1.החניכים ישחקו במשחק ''אוהב או מתעב'' 2.החניכים יתחרו בתחרות שירים 3.החניכים ישחקו בשש שוקולד 4.החניכים ישחקו במשחק השמיכות 5.החניכים ישחקו בתופסת גשם 6.החניכים יכינו וישתו שוקו פעילות זמן בדקות מ''פ:ערפדים 7 אוהב או מתעב 10 תחרות שירים 15 ששוקולד 15 משחק השמיכות 10 תופסת גשם 10 הכנת שוקו 20 סיכום 3 סה''כ 90 פרוט מהלך פעולה ערפדים כל החניכים עוצמים עיניים המדריך בוחר ערפד. החניכים מסתובבים בחדר והערפד אמור לתפוס חניך ולשאוג עליו.כשהוא עושה זאת החניך נהפך לערפד גם. כששני ערפדים שואגים זה על זה הם חוזרים להיות בני אדם אוהב או מתעב החניכים יעמדו על כיסאות וישאלו שאלות על העדפותיהם בחורף: -שוקו חם או שוקו קר? - גלידה או קרמבו? -להתכרבל במיטה או לצאת לים? -מעיל או גופייה? -שמש או גשם? -חם או קר? -מזגן או תנור חימום? -מטרייה או כובע? כל חניך שמעדיף את העדפת החורף עליו לנוע כיסא 1 ימינה חניך שאינו מסכים נישאר במקומו. כיסא שנותר ריק, מוציאים מהמעגל וכך ממשיכים עד שהרבה חניכים עומדים על אותו כיסא ואסור להם ליפול . תחרות שירים בין שתי קבוצות- המנחה אומר מילה והקבוצה הראשונה ששרה שיר שיש בו את המילה מקבת נק'. (ענן, גשם, מטריה, שלולית, שלג, ברד, ברק, חורף...) שש שוקולד- זורקים קוביה מי שיוצא לו שש לובש מלא פריטים של חורף ואז אחרי זה צריך לנסות לאכול חפיסת שוקולד עם סכין ומזלג עד שלמישהו אחר יוצא 6. משחק השמיכות- מחלקים את הקבוצה לשתיים לכל קבוצה יש נציג כל קבוצה מתכסה בשמיכה והנציגים עומדים בצד של השמיכה סופרים עד 3 ואז שתיהם צריכים לצאת מהשמיכה ולצעוק את השם של הנציג מהקבוצה השניה. תופסת גשם- כדי לא להיתפס 2 ילדים צריכים לעשות מעין צורה של גג, לילד שלישי, ואז שלושתם לא נתפסים. הכנת שוקו- החניכים ''מכינים'' לעצמם שוקו בכך ששמים לשם קוביות שוקולד,קצפת,מרשמלו,וכו' רשמ''צ ציוד כמות שוקולית קופסה 1 קצפת מוכנה מיכל 1 שוקולד 2 חפיסות מרשמלו שקית 1 שמיכות 2 סכין 1 מזלג 1 כיסאות 4-12 גיר 2 לוח 1 בגדי חורף 6 קוביה גדולה 1

למעלה