חדשה

• פותח הנושא lozy
  • פורסם בתאריך

lozy

New member
חדשה

היי לכולן, גילתי לאחרונה לאחר שנה של כאבים וניסיון להיכנס להריון ואחרי שני אשפוזים שיש לי אנדומטריוזיס.
הגעתי לתל השומר לבדיקה בירור ואני רוצה להמשיך שם רציתי לדעת מה דעתכן בנושא? אני גרה באזור הדרום וגיליתי לצערי שאין לי כל כך למי לפנות כאן בדרום.
אני עומדת עכשיו בפני החלטה בין ניתוח ל ivf ורציתי לשמוע דעות בנושא. אני רוצה הריון
האנדו במצב קשה.
אשמח לעצות

simba1231

New member
שאלת מיליון הדולר

כל כך מבינה אותך הייתי בדיוק במצב שלך לפני קצת יותר משנה, גם אצלי האנדו' אובחן אחרי שנה של ניסיונות להרות, גם אצלי זה היה שוק שמדברים איתי עכשיו על ניתוח כשאנחנו בכלל רוצים כבר המון זמן ילד.
אני חושבת שאין תשובה נכונה לשאלה ששאלת ותכלס רק כשהזמן יעבור תוכלי לדעת אם הבחירה שבחרת בה היתה נכונה לך. לדעתי את צריכה לשקול עכשיו שני נושאים, מה המצב הרפואי שלך ובסוף גם מה את רוצה.
אצלי בחרתי בזמנו בניתוח כי מבחינה בריאותית כבר לא יכולתי לתפקד (כל מחזור לווה בחום, כאבי תופת, בחילות ובקיצור בערך יומיים בבית ועוד שבוע שבועיים שאני בקושי מתפקדת) ועדיין ההתלבטות לא הייתה פשוטה, עיקר הפחד שלי היה פגיעה בנושא הפוריות בעיקר כי היה צריך לנתח את שתי השחלות.
בדיעבד אני חושבת שההחלטה הייתה נכונה, לצערי לא הצלחנו להרות באופן ספונטני אחרי הניתוח אבל אני לא מדמיינת לעצמי כמה קשה היה לעבור את הטיפולי פוריות עם כל הצרות של האנדו' (הם לא פשוטים גם בלעדיהם), מעבר לזה אחרי הניתוח התחיל אצלי פרק חדש עם הרבה פחות כאבים וסבל (לא נטול כאבים, אני מודה) וזה גם היה חידוש מרענן.
מצד שני, אני יודעת שיש גם נשים שבוחרות בלהחתיל בטיפולים ואני מקווה שגם הן יענו לך.
אגב, מה ההמלצה של הרופאים כרגע?
מאחלת לך בכל מקרה גם שתרגישי טוב וגם שתזכו לילד מתוק בהקדם, ההחלטה שאת עומדת לפניה היא באמת לא פשוטה.

lozy

New member
היי

תודה על התשובה. כרגע אני נוטה לכיוון ניתוח ובעלי דוחף אותי שקודם אני ארגיש טוב ואח נראה מה יקרה. הוא תמיד אומר קודם אלה שחיים אחכ נראה מה יקרה. מותר לשאול האם פנית לטיפולי ivf לאחר הניתוח? ואם כן האם יש באמת סיכוי להגיע להריון המיוחל

simba1231

New member
היי

בעלך מקסים ואני ממש מסכימה איתו. גם אני בזמנו פחות התעניינתי בבריאות שלי וכל מה שהיה לי איכפת ממנו זה ילד. גם היום כשאני מבינה כמה סבלתי לפני (באמת לא הבנתי בזמנו שכמות הזמן שאני מנוטרלת מכאבים פשוט לא הגיונית), ההחלטה הזאת עדיין לא נראית לי פשוטה.
לגבינו, למרות שבניתוח אובחן אנדומטריוזיס דרגה 4 ד"ר סוריאנו חשב שיש סיכוי סביר להריון ספונטני, לצערי הריון ספונטני לא השגנו וגם לא בהזרעות בקופ"ח אבל הסיבוב הראשון של IVF היה המנצח בשבילנו. אנחנו עוד לא חובקים ילד אבל בתחילת הריון שאני מקווה שיסתיים בידיים מלאות.

מיטל 1986

New member
ממליצה לך..

לנסות קודם כמה טיפולים לפני שאת נכנסת לניתוח.
אם היו מחזירים אותי שלוש שנים אחורה למקום שבו את עומדת כרגע הייתי מתחילה טיפולים ולא נכנסת לניתוח.
אל תשכחי שניתוח תמיד אפשר לעשות..
ניתוח יכול לגרום להפחתת הרזרבה השחלתית כמו במקרה שלי ומשם אין דרך חזרה. אני לא באה להפחיד אותך חלילה אבל הבטחתי לעצמי שכל מי

שתשאל בפורום ניתוח או טיפולים אני אמליץ על טיפולים. ישנן בנות כאן שגם יעידו שאחרי ניתוח הן נכנסו ישר להיריון אבל במקרה שלך לפי הבנתי לא ניסית עדין ivf..
בכל אופן שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחרי

לואי84

New member
כדאי לשמוע חוות דעת

גם של מומחה אנדו' וגם של מומחה פיריון אך כזה שמבין באנדו' (יש רופאים שלא מתייחסים באופן שונה לבנות עם אנדו' בטיפולים ועלולות להיות לכך השלכות כמו החמרה במצב). אם את מתכוונת שהגעת למרפאת האנדו' בתל השומר, את כבר בכיוון הנכון.
הרבה פעמים מומחה האנדו' ימליץ על ניתוח (לא באופן גורף אבל לרוב) ובאופן טבעי מומחה הפיריון ימליץ בדר"כ על טיפולים כך שאת בהחלט עלולה לצאת מבולבלת. אבל כדאי לשמוע משניהם לפני שמקבלים החלטה. אני באופן אישי מעדיפה תמיד לקבל עוד חוות דעת אחת לפחות.

בהצלחה!

למעלה