חדשה

kerenor87

New member
חדשה

שלום בנות! קודם כל אני שמחה לדעת שיש פורום שאפשר לשתף בו, במיוחד שבשנה וחצי האחרונות כולם סגרו בפני את הדלת
אז נתחיל,
אני שנה וחצי סובלת מכאבים כרונים באגן שלפעמים יש מוקד שני של כאב.. בכליות, קיבה.. והלכתי לאורולוג וגסטרו ורופא נשים וכולם ניפנפו אותי.. במיוחד הרופא נשים! הוא פשוט צחק לי בפנים ואמר לי שזה בטח נפשי..
מצד שני, בגלל שסבלתי מדלקת ואבנים בכליות אז בכלל אף אחד לא ניסה להבין מה הבעיה.. אף אחד לא האמין לי שאני סובלת יום יום מכאבים מוזרים ושאף משכך כאבים לא עוזר לי (מלבד פרוקסט.. אבל הרופאה צעקה על אמא שלי למה היא הרשתה לי לקחת הזה! ולא מוכנים לתת לי שוב..).. לא עבדתי תקופה בגלל הכאבים ועכשיו כשחזרתי אז אסור לי להגיד להם שכואב לי.. ולגבי מחזור-- אני לוקחת גלולות 3 חודשים ברצף.. וכשאני מפסיקה אני הולכת למיון כל פעם)
אתמול הגעתי לתל השומר, לרופא מדהים וקשוב ובאמת שנתן לי בטחון ואפילו כשישבתי שם עם אמא שלי שדי לא מנסה להבין... הוא הסביר לה כל כך יפה.. שירדו לי דמעות
דר' סוריאנו שמו
אז אני לא יודעת מה יגלו בהמשך.. אני עכשיו בדרכי לאולטרסאונד חוזר (כי המכונה התקלקלה).. אבל רציתי לשתף.. אני כל כך הייתי לבד במערכה הזו..

kerenor87

New member
תשובות

אוקי,
חזרתי מתל השומר אחרי בדיקה וגינלית משולבת.. הממצאים עדות סונוגרפית לאנדומטריוזיס פריטונאלי ואדנומיוזיס
מה זה אומר?
יש לי ביקורת עוד 3 חודשים..
וכרגע אני במצב די של לא יודעת איך ומה לעכל..
מה המשמעות של כל זה? מה עושים עכשיו עם כל הכאבים? שום כדור לא עוזר לי... כמובן שאת הגלולות אסור לי להפסיק... אבל כואב לי גם עם הגלולות...
אני אשמח לניסיון שלכן..

simba1231

New member
קודם כל נהדר שנתנו לך אבחנה

זה כל כך מעליב שרופאים נותנים לך להבין שאת סתם קוטרית או סתם רגישה ומדמיינת כאבים. השלב הכי מתסכל זה עד שאת זוכה להגיע לרופא שסוף סוף יודע לאבחן אותך (ואם הוא גם יודע לטפל זה כבר ממש בונוס) ככה שאת בלי שום ספק סוף סוף בידיים טובות.
בגדול מה שעושים זה שממשיכים לשמור את המחזור בדיכוי או של גלולות או של אמצעים אחרים בדיוק כמו שאת שעשית עד עכשיו, יכול להיות שהחלפה של גלולות אגב תשפיע עלייך יותר טוב ובכל מקרה תשתמשי גם במשככי כאבים, חבל שתסבלי סתם. במקרים מסוימים ובלי להלחיץ אותך לפעמים נדרש גם ניתוח, בכנות לדעתי האישית הכאבים והקושי של הניתוח היו ממש שטויות יחסית לכאבים ולקושי של התקופה שהמחלה החמירה בהם, ככה שלא הייתי מתרגשת גם מהאפשרות הזאת. מעבר לזה יש גם גם אמצעים נוספים (תומכים ולא מחליפים כמובן טיפול רפואי) כמו תזונה או טיפולים של רפואה משלימה. מציעה שתכנסי לאתר של העמותה שתקראי קצת גם על המחלה וגם על דרכי טיפול אפשרויות.
בכל מקרה טוב שאת מודעת עכשיו על המחלה, טוב לדעת עליה כמה שיותר מוקדם ולטפל.
תרגישי טוב בינתיים

aa02

New member
קודם כל שולחת לך חיבוקים

אני מסכימה עם מה שכבר נאמר. רק רוצה להוסיף שלאדנומיוזיס (מצב בו רירית הרחם מצויה בשריר הרחם) אין בדרך כלל פיתרון בדמות ניתוח בטח בגילך הצעיר ומצב זה לעיתים יוצר לא מעט כאבים.
חשוב מאוד שתהיי במעקבים שוטפים בטח עכשיו אחרי שאובחנת ואת כבר לא משוגעת

לא כל כך הבנתי מההודעה שלך מה הומלץ לך בתל השומר לאחר האולטרסאונד. להמשיך גלולות וביקורת עוד 3 חודשים? כי כמו שכבר אמרו לך יש עוד פיתרונות שאפשר לנסות מלבד גלולות.

kerenor87

New member
תודה על התמיכה

כרגע המצב הוא שבגלל שהמכונת אולטרסאונד לא עבדה בביקור הראשון אז הלכתי למחרת ונבדקתי אצל מישהי במרפאה (ולא דר' סוריאנו).. אז נשארתי עם ההמלצה הראשונית שלו (לפני בדיקה) של דיכוי עם גלולות ומעקב עוד שלושה חודשים
אני הייתי מעוניינת להתקשר ולנסות לקבוע פגישת יעוץ, כי ברגע שהיא אמרה לי את האבחנה שלה אז לא שאלתי שאלות (הייתי לבד ובשוק) ואני לא יודעת באמת איפה אני עומדת.. ובאיזה מצב זה.. גם מאוד מלחיץ לקרוא בסיכום שיש לי שחלה דבוקה מתחת לרחם.. מה המשמעות של דבר כזה (??)
אני גם מאוד סובלת עם הכליה במקביל לכאבי אגן.. ולא מצאו לי כלום בשנה אחרונה כשהייתי בטיפולים אצל האורולוג (חוץ מאבן שתקועה ואין מה לעשות איתה והיא גם לא אמורה להכאיב).. יש סיכוי שזה רק הקרנה של הכאב או שכדאי לי לנסות לעשות מאמצים להוציא אישור ל mri שיאבחן לי אחת ולתמיד את כל הסבל הזה?

למעלה