חדשה

nlanxner

New member
חדשה

בקר טוב. נולדה לי בת מתוקה לפני 4 שבועות עם קלאב-פוט בשתי הרגליים. בזמן ההיריון לא ידענו כמעט כלום על זה ולא ידענו גם איפה לברר. אתמול מצאתי את הפורום הזה ועוד כמה אתרים טובים וממש הוקל לי! מצאתי כל מיני תשובות לשאלות שהיו לי אבל מצד שני עלו הרבה שאלות חדשות. בהמשך אני אנסה לברר איתכם אבל בינתיים רציתי רק שתכירו את הסיפור שלי. כרגע אנחנו מטופלים אצל פרופסור פורת בעין כרם ועברנו את הגבס החמישי. עוד מעט מגיע הניתוח וזה די מפחיד אותנו. יש טיפים????

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בהחלט הגעת למקום הנכון
יש אצלנו חברים שמטופלים אצל פורת - עידית (אמא של כדור) ואילן וחנה. לגבי הניתוח - תוכלי לקרוא את הסיפור של רחלי, השרשור בעמוד הזה והוא מופיע גם במאמרי הפורום. שם גם יש סיפורים נוספים של החברים. נשמח לקרוא עוד פרטים. איך קוראים לקטנטונת? אולי גם תמונה? ושכחתי להציג את עצמי - אני אמא לתותוש בן השנה ו-3 חודשים עם ק"פ ברגל ימין. כרגע התיקון מושלם ולא נזקקנו לניתוח. מאוד מקווה שככה ימשיך

ברוכה הבאה

שמחים שהגעת אלינו. העצות של אמא של תותוש נכונות. קראי את סיפורינו בעמוד הראשון של הפורום. תוכלי גם להיכנס לאתר של עידית (אמא של כדור) שהוא מאוד מפורט. איתך לאורך הדרך, יעל

nlanxner

New member
תודה רבה

תודה רבה על הברכות והעצות. כבר השתפר לי המצב רוח! לתינוקת שלי קוראים אוריה והיא באמת ילדה מקסימה שלא עושה הרבה בעיות. אני ממש מרחמת עליה כל פעם כשאני רואה את הגבס ויש לי הרבה חששות מהעתיד הקרוב והרחוק - איך כל זה ישפיע עליה. אני מקווה לסוף טוב כמו שקראתי שקורה בדרך כלל.

אל תרחמי !!!

את פוגעת בכך בה ובעצמך. היא לא מרחמת על עצמה. זה אחד הדברים שאני כל כך מעריצה בתינוקות וילדים קטנים. הם לא שקועים ברחמים עצמיים. יש מצב אז צריך לחיות איתו. ותראי בהמשך איך היא חיה נהדר בהתחלה עם גבס ואח"כ עם הדניס בראון (הנעליים המחוברות). ותראי איך היא מתפתחת יפה ומתגברת על מכשולים. יש להם כוחות אדירים, כמה שהם נראים עדינים ושבריריים. כמו כן, אם את מרחמת עליה את אומרת בכך "משהו בה פגום". אני אישית מסרבת לחשוב ככה. תותוש הוא תינוק כמו כל התינוקות. לאחד יש הרבה דלקות אוזניים, לשני רגישות לחלב, לשלישי ק"פ. זה רק מצב בר תיקון ויש תהליך תיקון. ומגיל 5 שבועות אני אפילו לא יכולה להגדיר את זה כבעיה כיוון שהתיקון מושלם. ואני מתיחסת אליו כמו לילד רגיל לחלוטין. ובטוח שיהיה סוף טוב,ל תחשבי אפילו אחרת

ברוכה הבאה ומצטרפת לאש"ת

(אש"ת = אמא של תותוש) אני ממש חושבת כמוה. הם מתרגלים לבר תוך שבוע. שתי היממות הראשונות קשות מאוד ואז הם פתאום לומדים להרים את הרגליים יחד והם פחות מתוסכלים. אכתוב בקצרה שאתם בידיים טובות או אולי אכתוב מעולות. פרופ' פורת הביא את השיטה לארץ בשנת 98 יחד עם ד"ר בור. הוא נצמד כמעט לגמרי לשיטה של פונזטי. תוכלי לקרא על הטיפול של פורת באתר של אושרי, גם לגבי ההתפתחות המוטורית (אענה על כך במקום של ההודע הבנושא). האתר מפורט ויעזור לכם מאוד, כך אני מקווה. רק דבר קטן לגבי הניתוח, לנו לא היתה חוויה נחמדה בניתוח אבל אנחנו היחידים שהיתה לנו בעיה (אני כותבת לגבי המטופלים של פורת). אני ממש ממליצה לך לקרא את הסיפור של רחליקה על הניתוח כי ככה גם לנו הוצג הניתוח ואני יודעת שברוה המכריע של המקרים הוא נראה כך. אוי אני קולטת מה כתבתי אז הבהרה- הניתוח של אושרי הצליח כמובן, לא היינו מרוצים מהיחס.

רחליקה1

New member
../images/Emo24.gifחדשה יקרה

ברוכה הבאה, אותי משמח כל מצטרף חדש (אני מניחה שאת כולנו!) קודם כל מזל טוב. ילדתי בת 7 שבועות עם רגל ק"פ אחת. גם אנחנו כמוכם לא ביררנו יותר מדי לפני הלידה ורק החלטנו שנתמודד עם מה שיגיע, ואני מאד שמחה על כך, ככל שהייתי יודעת יותר הייתי יותר מפחדת(מתוך היכרות שלי עם עצמי...) את יכולה לקרוא בשרשור לא רחוק על הניתוחון שלנו שבוצע בתחילת השבוע הזה. הכל עבר כשורה ולבסוף היה הרבה פחות מפחיד ממה שתיארתי לעצמי (אפילו הייתי שם לבד!) גם תוכלי לשאול אותי כל שאלה שתרצי. אנחנו מטפלים אצל ויינטרוב באיכילוב (עוד מעט תכירי את כל שמות המטפלים...) וזהו. אני יכולה לספר לך שמתן בועטת ושמחה למרות הגבס, הגבס הלפני אחרון היה כבד יותר כי מי שגיבס אותה החליט לשים עוד תחבושת ולכן ביקשתי מהרופא לשים לה גבס יותר קטן הפעם והוא אכן עשה זאת. נראה לי שזה אכן מקל עליה. ובכן, שיהיה מזל טוב, יום טוב והמון אהבה רחלי

בוקר טוב וברוך הבא../images/Emo24.gif

אני אורית אמא לתמיר בן שנה וחודש שנולד גם כן עם ק"ב דו"צ. תוכלי לקרוא על הסיפור המורחב במאמרים. קודם כל ברוך הבא והרבה מזל טוב. איך קוראים לפיצית, אם אפשר?, בכדי להיכנס לפורום שלנו יש "פרוצדורה"- (בצחוק... ) את מוזמנת לשלוח אליי את תאריך הלידה של המתוקונת כדי שתהיה ב"ה בת שנה, נחגוג לה יחד. כמו כן אם בא לך, גם את התמונה שלך. ועכשיו לעיקר: קודם כל אני שמחה שהוקל לך ברגע שראית את הפורום, זאת הייתה הסיבה העיקרית לשמה פתחנו אש"ת ואני את הפורום הנהדר והביתי הזה. יש לציין כי גם לנו ולכל חברי הפורום אין את כל התשובות,אבל תמיכה נפשית, ב ט ו ח תקבלי פה. (תשאלי את האחרים...) אם הניתוח הוא להארכת הגיד, אין לך מה לפחד ואת יכולה כמו שאמרה אמא של תותוש, לקרוא את כל הניתוחים שעברו ילדי החברים ולראות שהשד לא כל כך נורא (גם אני יכולה לספר לך על כך). שיהיה לך סוף שבוע ומקסים ורק טוב יום נעים אורית

סליחה...

לא שמתי לב שציינת את שמה, שם מקסים. איך הגעתם לשם הזה? זו ילדה ראשונה שלך? יום נעים אורית

nlanxner

New member
יום הולדת

תאריך יום ההולדת של אוריה: 21.1.04 זאת הילדה השניה שלי. יש לי עוד ילדה בת כמעט שנתיים שנהנית כל פעם מחדש לראות את הגבס של אוריה ולגעת בו. השם אוריה זה פשוט שם שמאוד אהבנו (ומבטאים אותו ORIYA)

ברוכה הבאה

צהריים טובים, שמי חופית נשואה למשה (אשר גם כן כותב בפורום), אמא ליותם בן 4 וחצי חודשים, אנחנו מטופלים באסף הרופא בשיטה קצת שונה מפונסטי. בתחילה טופלנו ברצועות (תחבושות אלסטיות) ולאחר מכן עברנו לגבסים. ביום שלישי הורדנו את הגבס ומקווים שלא נצטרך שוב. ליותם ממש לא מפריע הגבס, הוא מרים רגליים ובועט. הדבר היחידי שמבאס זה האמבטיות, וחוץ מזה הכל נהדר... בהצלחה רבה בטיפול

nlanxner

New member
תודה

קראתי את כל ההודעות ואני מוכרחה לומר שאני נדהמת מההרגשה הטובה שכולם פה נותנים אחד לשני! באמת שהפורום הזה עושה מצב רוח טוב!! תודה לכולם. שיהיה סוף שבוע נעים!!

אני משרשרת את ההודעה שלך למקום

כשאת רוצה לענות על הודעה כמו במקרה הזה את פותחת את ההודעה ולוחצת על "הוספת תגובה".

למעלה