חדשות אמא

קורנית

New member
חדשות אמא

פותחת בהתנצלות הרגילה - כותבת מעט, קוראת כל יום. ממש אין בי כח נפשי לענות, ובטח אין לי שום עצה לתת. לפני כשבוע הלכתי עם אמא לרופאה גריאטרית שמאד המליצו עליה פה - הרי העברתי אותה לגור לידי, ולא רציתי להטלטל איתה כל פעם לירושלים. הרופאה המליצה להעזר במירו - תרופה פסיכיאטרית , שיכולה אולי להחליף את הסרוקוול, שגרם לאמא להשמין נורא, ויכול לגרום לסכרת. אחרי שלשה ימים פתאום אמא התחילה להתנהג כפסיכוטית - מאד לא שקטה, תזזיתית, לא ישנה, לא משתפת פעולה, כועסת ובוכה לסרוגין, אובססיבית לגבי חפצים.... כל ההתנהויות הישנות שנעלמו כבר הופיעו שוב, בעצמה מוגברת, ללא הפסקה. אז הפסקנו את המירו, ובעצת הרופאה - שהפעם התיעצה עם פסיכיאטר - היא מקבלת אוטומין וטגרטול, וכן פנרגן להרגעה במקרה חרום. נקווה שתחזור לעצמה, או לפחות שמצב רוחה ישתפר כך שהמטפלת תוכל להכנס למקלחת או ללכת לתלות כביסה בלי שאני אהיה שם, לשמור על אמא. ובענין אחר - נכון שימי החופשה של המטפלות (21 ימי חופשה, מהם 7 ימים "סתם" ו - 14 ימי חגים) לא כוללים את החגים היהודים, אלא רק את החגים הפיליפינים, ומגיע לה לקבל חופש נוסף בחגים שלנו? יש לי ויכוח עם המטפלת הצדיקה שלנו, שטוענת שאנחנו נותנים לה יותר מדי כסף!!!!! היא אומרת שאם לקחה - או ששילמנו לה - על החגים היהודים, זה נכלל. ואני אומרת שלא. מי צודק? מאחלת למשתתפי (משתתפות, בעיקר) הפורום כוחות. וימים עגולים.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifיש הוראות מפורשות

מונח לפני נייר מהסוכנות כ.א. של י ושם כתוב במפורש: 1) מתוך רשימה של 12 ימי חגים פיליפינים- יש לתת - 9- ימים. 2) כמו כן 12 ימי חופשה שנתית- כמו לעובד ישראלי- אותם אפשר ליפדות בכסף. 3) במידה ויום חג חל ביום ראשון __לא יקבל העובד כל פיצוי על כך (לפי הנחיות שגרירות פיליפינים) אפשר לישאול למה החלפתם תרופה שהשפיעה? מירו זו תרופה נוגדת דיכאון, כאשר סרוקוול זו טרופה למצבים התנהגותיים אקטיביים לא רצויים. אני בדעה שתרופה טובה שמשפיעה לא מחליפים.כי השינויי לא תמיד לטובה. חוץ מזה משמינים מאוכל.

קורנית

New member
מסכימה איתך מאד, אסתר

"לא מחליפים סוס מנצח" אבל הרופאה אמרה שסרוקוול מנפח (אני יודעת שמשמינים מאוכל, אבל הוא גורם ליותר תיאבון ומאיט את חילוף החומרים), ואמרה שכדאי לנסות. היא גם אמרה שלדעתה המשבר היה קורה גם אם לא היינו מוסיפים את מעט המירו . לא יודעת אם אמרה את זה כדי לכסת"ח, או כי באמת חושבת כך. הלא רב הנסתר על הנגלה בענייני מוח, ועוד יותר בענייני מוח עם אלצהיימר. בכל אופן העניינים נרגעו קצת. לא יודעת מה לעשות עם התרופות החדשות - להמשיך? לנסות להפסיק ולראות אם הסרוקוול לבד יעזור, כמו שעזר עד לפני שבוע? נראה. בכל אופן לא עושה כלום בלי להתיעץ איתה. תודה, אסתר, על האינפורמציה שהבאת כאן. זה בדיוק מה שכתוב לי, ואנחנו נשלם לצדיקה הזאת את מה שמגיע לה. שבוע טוב.

למעלה