חדשות בלטינית

• פותח הנושא ZSZZ
  • פורסם בתאריך

ZSZZ

New member
חדשות בלטינית

גיליתי את הפורום המופלא רק עכשיו ומיד נזכרתי באתר החדשות הפיני (גם עם רדיו) nuntii latini. בטח כולם מכירים כבר אבל מי שלא -- שווה ביקור.

yuval k

New member
תודה על הקישור!

וברוך הבא לפורום

tafustafus

New member
שמעתי על תופעה משונה זו

מדוע יש שם חדשות בלטינית? מאין הרעיון המשונה?

yuval k

New member
למה לא?

אני חושב שזה מצויין כדי לתרגל את השפה. אם רק היו לי עוד כמה דקות פנויות ביום, הייתי קורא שם באופן קבוע.

tafustafus

New member
אין ספק שזה מצויין

ואף מבדח -- לטינית במבטא פיני היא שפה מעניינת במיוחד -- אבל מה on earth מביא מישהו להחלטה לספק חדשות כתובות ומדוברות בלטינית?!

Eldad S

New member
אני יכול לחשוב על כמה סיבות

הגיוניות אפשריות: 1. מישהו מאוד אוהב לטינית, ואוהב לתרגל את השפה גם באירועים ומונחים עכשויים. 2. מישהו רואה בלטינית שפה בין-לאומית, וכדי שכולם יוכלו להתעדכן בחדשות - הוא מפרסם אותן בלטינית. 3. מישהו משתמש באתר ככלי עזר להוראת הלטינית, וכדי שזה יהיה מעניין - מביאים שם חדשות עדכניות (ולא טקסטים עתיקים). 4. מישהו מאוד מעוניין שאנשים ימשיכו ללמוד ולהתעניין בלטינית, ולכן הוא הקים אתר מעניין שכזה, שמסייע לקלוט את השפה וליהנות ממנה, מגביר את העניין בה, והופך אותה מ"שפה מתה" לשפה חיה. נו, אז לקחתי את השאלה שלך ברצינות רבה מדי?

yuval k

New member
אני גם חשבתי על 3/4

משהו כמו "פרופסור ללטינית באוניב' פינית כלשהי מטיל על תלמידיו משימה: עדכון חדשות באתר"

tafustafus

New member
שאלתי במלוא הרצינות

מפני שלא מדובר בפרוייקט פרטי או בעל אוריינטציה לימודית, אלא בשירות של חברת חדשות גדולה. אתם יכולים לדמיין לעצמכם את קול ישראל או את ערוץ 2 חונכים ערוץ רדיו המשדר חדשות בארמית ומלוּוה באתר אינטרנט עם חדשות מעודכנות בשפה זו?

tafustafus

New member
האמת היא שהערוץ הארמי הישראלי

הוא רעיון סביר יותר מחדשות לטיניות בפינלנד. הארמית לפחות קשורה למורשת התרבותית המקומית.

d a p h n a

New member
ישנן לפחות שתי תחנות רדיו בעולם

המשדרות בלטינית. הסיבה היא כלל הנראה שיש לזה קונים. אנשים נהנים לתרגל את הכישורים שיש להם בשפה הזו. אחת מן התחנות היא רדיו ותיקן, שם זה די הגיוני שישדרו בלטינית. השנייה היא באמת תחנה מפינלנד או משהו כזה.

d a p h n a

New member
לא הייתי בטוחה. ../images/Emo13.gif

אגב, יש גם אתר של אוניברסיטה גרמנית שיש בו מהדורות חדשות מוקלטות בלטינית + הטקסט שלהן. הן מתעדכנות אחת לחודש בערך.

felicitas

New member
|אישלד"א, בפינלנד דווקא יש מרכז

חשוב למדי ללימודי העת העתיקה המאוחרת. אולי זה קשור לכך באיזשהו אופן.

למעלה