חדשות בנוגע לפיתון בורמזי שNAJA

חדשות בנוגע לפיתון בורמזי שNAJA

מכר לפארק הזוחלים הק"מ ה101. הנחש הספיק לזווג נקבת בורמזי אלבינו באורך של מעל ארבעה מטרים ומשקל של כ60 קילוגרמים. אין ספק שהוא נהנה אחרי כמה שנות בדידות...

naja

New member
אני ממש שמח לשמוע.

היו לי קצת חששות שהוא יכנס לסטרס מהמעבר, אבל אמרתי להם שברגע שהוא מריח נקבה הוא שוכח מהכל... עכשיו אני מקווה שסוף סוף גם יהיו לו צאצאים.

naja

New member
זה תלוי בסוג הנחש ובעונה.

יש נחשים שמיזדוגים בלי בעיה ויש נחשים שצריכים טריגר מסויים(ריח של נקבה מו הסתם) והכנה מוקדמת(מחזורי תאורה וטמפרטורה). את הבורמזי הזה לא קשה לשכנע לזווג. רק שים לו נקבה והוא נכנס לעיניינים. בנוסף גם הכנתי אותו לריבוי אז תארתי לעצמי שהוא יהיה ממש מעוניין. הבעיה עם הרבה סוגי נחשים היא לא לגרום להם להיזדווג אלא להכין אותם לקראת הזיווג ולהעלות את רמת הפוריות ולדעת מתי לזווג כדי שהזיווג יהיה מוצלח ונקבל ריבוי.

מה בקשר

לבקיעה בסופו של דבר של נחשים בריאים, הבנתי שהחלק הקשה זה להשגיח על הבייצים, תוכל בבקשה לפרט על התהליך? תודה

naja

New member
בקיעה של נחשים בריאים.

ביצי נחשים. צריך לחלק את התשובה לשתיים: א-ביצי זעמנים למינהם-לא צריכות טיפול. לאחר ההטלה הביצים מוכנסות לקופסא חשוכה עם מצע ששומר על לחות(עדיף ורמיקוליט או פרלייט מפני שמצעים אלה פחות מעודדים גידול של בקטריות ועובש) ומודגרות בטמפרטורת חדר(22-30 מעלות). הביצים לא צריכות טיפול מיוחד. פותחים פעם בשבוע לאוורר וכשבועיים לפני הבקיעה פותחים כל יום כדי להחליף אוויר מאחר וצריכת החמצן של העוברים עולה. ב-אצל פיתונים המצב מסובך יותר מפני שבטבע הנקבות דוגרות על הביצים ושומרות על חום גבוה יחסית וקבוע(באיזור ה30 מעלות, תלוי במין). לכן בשביל להדגיר בהצלחה ביצי פיתונים צריך לבנות אינקובטור שישמור על טמפרטורה קבועה ויחזיק את הלחות גבוהה. מחקרים שנעשו הראו שפיתונים שבקעו מביצים שהוחזקו בטמפרטורה נמוכה, או שהיו תנודות גבוהות מידי בטמפרטורה במהלך ההדגרה, בקעו קטנים וחלשים יותר היה להם תיאבון נמוך יותר וההתפתחות שלהם הייתה איטית יחסית לפיתונים שהודגרו בטמפרטורה קבועה ומתאימה. בסה"כ חשוב להקפיד על חמישה דברים: טמפרטורה מתאימה, לחות גבוהה איוורור מתאים, חושך והמנעות מהפיכת הביצה או שינוי כיוונה.

Liron Samuels

New member
חצילונים

עדיף לשים את הביצים באינקובטור מ-2 סיבות: 1) כאשר מדגירים ביצים בוקעים יותר נחש בריאים מאשר בהדגרה טבעית של האמא. 2) בזמן שהאמא דוגרת על הביצים היא לא תאכל. אם מדגירים את הביצים באינקובטור אז האמא תתחיל שוב לאכול.

naja

New member
ועוד משהו.

הדגרה אימהית עדיפה לדעתי(עובד טוב מאוד בטבע....), אבל בשבי קשה מאוד לספק לנקבה את התנאים המתאימים להדגרה ולכן עדיף להדגיר בצורה מלוכותית. אני לא ממש משוכנע שבהדגרה מלאכותית, הנחשים יוצאים בריאים יותר, בהשוואה להדגרה אימהית שנעשית בתנאים טובים.

green mamba

New member
איך אתה מכין אותו לריבוי

אני יודע שצריך לתת להם לישון שנת חורף אבל אני לא יודע מה עוד?

naja

New member
תהייה יותר ספציפי.

לכל סוג של זוחל יש שנת חורף שונה(אם בכלל). על איזה סוג אנחנו מדברים?

green mamba

New member
ל NAJA

למשל זעמנים אם אפשר לפרט בעיקר בking calזה פשוט נחש שאני מת עליו אני לא מבין למה אומרים שהוא תוקפני יכול להיות שהוא ביבי אבל זה גם לא תמיד לפי הפריטים שאני מכיר

woma

New member
הכנות king cal לריבוי

ראשית הנחשים צריכים להיות בגיל בגרות מינית (רצוי 24 חודש ומעלה), מומלץ שהנקבה תהיה באורך 90 ס"מ לפחות, בקיץ ובסתיו יש לפטם היטב את הנחשים. האכלה אחרונה הייתי ממליץ באמצע נובמבר ואח"כ לתת לנחש להתנקות במשך כשבועיים. הורדה הדרגתית של הטמפ' לנחש ל 22-24 מעלות לאחר מכן 20-18 במהלך ארבעה ימים ולבסוף לטמפ' 12-16 מעלות למשך תקופת ההרדמה (10-12 שבועות) הוצאה מהרדמה באופן הדרגתי בדיוק כמו הכניסה להרדמה. במהלך החודש שלאחר היציאה מהרדמה לתת לנקבה אוכל רב (לזכר לתת אוכל אבל לא להגזים) ואח"כ להתחיל להפגיש זכר ונקבה בד"כ הזיווג יתרחש לאחר תהליכי חיזור קצרים...

naja

New member
ועוד משהו קטן.

לאחר שמוציאים את הנקבה מהתרדמה מומלץ להאכיל אותה טוב ולזווג אותה לאחר הנשל הראשון של האביב. ולך מגיע איזשהו סוג של מזל טוב על היצטרפותך לניהול הפורום ההוא. בהצלחה....

woma

New member
אני שומע מסוייגות?? -:)

בסה"כ ביקש ממני אוהד , לא נראה לי מזיק אז הצטרפתי

naja

New member
לא רק פה. גם בטלפון שמעת....

לשמוע שמעת בע"פ כבר לפני שבועיים שלושה את מה שיש לי לומר בנושא. אבל בכל מקרה אם זה לא מזיק לך ואם הוא לא דורש ממך לחדול מהשתתפות פעילה פה אז מבחינתי אתה מוזמן להמשיך איתנו כרגיל ולתרום לנו מהידע והניסיון שלך.

למעלה