חדשות האק' +התיעצות

חדשות האק' +התיעצות

אוקי קיבלתי היום חמולה של גופים מחברה שלנו שיש לה אק' ענק של איזה 70-80 ליטר ומלא בגופים. אז הבאתי איזה 17 (כן אני יודעת שזה צפוף לאק' הקטן שלי אבל הם יפיופים כאלה שלא יכולתי להשאיר אותם וחוץ מזה היו שם באמת מלא) אז היות והזברות שלי קצת תקפניות והדג זהב מרגיש לא טוב אז העברתי את שלושתם לאק' הקטן יותר מהפלסטיק (בלי גוף חימום זה פסדר?) אז כרגע יש לי באק' של ה40 ליטר(בערך אוליי פחות) 18 דגים קטנים למדיי... ובאק הקטן(איזה 25 ליטר) דג זהב ו2 זברות. עכשיו שמתי לב שלאחת הגופיות יש מעין עקמת כאילו היא לא ממש עקומה אבל העמוד שידרה שלה כאילו עוקף את הבטן בחצי עיגול ומתיישר לקראת הזנב.. זה לא מפריע לה לשחות אבל רציתי לשאול אם זה מידבק או משהו?

duel

New member
אין כמו עדכוני אקווריום אונליין

כמה דברים אייעץ לך: 1. העקמת בגב נוצרה כתוצאה גנטית טבעית לזיווגי הגופים בינם לבין עצמם (כל המשפחה מתרחבת והמגוון הגנטי מצטמצם) זה לא מדבק. 2. הכנסת כמות גדולה של דגים בבת אחת וזה לא מומלץ - אני מקווה שיש לך סינון ביולוגי יציב. 3. שתי הזברות צריכות חימום - אלו דגים טרופים. 4. חימום לא טוב לדג הזהב. 5. בעקבות שני הסעיפים הקודמים בטח שמת לב שלא מומלץ לשכן דגי מים קרים יחד עם דגי מים טרופים בגלל טמפרטורה (וגם סוג מזון+הפרשות שומניות וכו') 6. שני האקווריומים קטנים לכמויות הדגים שבם. מנסיוני בתחום לכל כלל יש יוצא מן הכלל .

אוקיי...

כן אני יודעת שזברות הם דגי מים חמים ודג זהב לא אבל א' הם תוקפות לי את שאר הדגים אז בודדתי אותם ב' אני לא חושבת שהטמפ' בבית שלי היא פחות מ20 מעלות ויש לנו חברים שמגדלים דגים טרופיים בבריכה בחוץ שבטח לא מחוממת והם שורדים אז נראה לי שהם יחיו לגבי האוכל אני נותנת גם מהאוכל של הדג זהב וגם מהאוכל של הזברות. לגבי הסינון יש לי פילטר רגיל יש לי את הצמחים הצפים שנראה לי גם משפיעים קצת על סינון המים לא? ואני מתכוונת להביא צמחים אמיתיים. אז יש לי שאלה גם בקשר לצמחים...: היות ואין לי חול בקרקעית האק' אלא רק גולות רציתי לשאול אם זה בסדר אם אני אשאיר את הצמחים בעציצים שלהם?

עוד בקשר לצמחים...

1) אפשר לגדל אותם בתוך העציץ? כי אין לי חול באק'.. 2) יש לכם המלצות לצמחים מסוימים שמסייעים בהוספת חמצן/ סינון/ניקוי/וכ' של המים?

חצץ?!

מה כמו של גינה כזה? אבל נורא קשה לנקות ככה.... עם גולות זה קל לשאוב חרא....אתה בטוח שהם לא ישרדו ככה? אז איך בחנות הם חיים? וכבר הרבה זמן....? טוב הקיצר קניתי 3 צמחים שאין לי מושג מה הם אבל תגידו לי אתם הנה הם->

גם לי המחשבון לא עובד...

טוף.. חצץ אני לא מכניסה.. גם אמא שלי מתנגדת אז בכלל.... מקווה שהצמחים ישרדו כמה שיותר זמן.. יש להם תאורה דיי חזקה....מרווח...חרא של דגים שיכול לשמש להם כזבל עד שאני ינקה אותו... ונראה כבר... אבל הייתי שמחה אם מישהו היה אומר לי על סוגי הצמחים האלה ובמה הם מסייעים במיוחד? נ.ב הצמחים מוסיפים חמצן למים נכון? כאילו הם לא צורכים חמצן נכון?

עוזאבי

New member
מה עשית??????????????????

הצמחים לא יחזיקו מעמד... בחנות הם מחזיקים כי יש דשנים תת קרקעים... נוזליים וחצץ מצוין

אוליי בחנות שלך...

בחנות שקניתי ממנה הם מוחזקים באק' צפוף שחור ומגעיל עם כמה דגיחם שמסתובבים שם לבד. ורק צינור שדואג שתהיה זרימת מים... חצץ בטח אין שם...

עוזאבי

New member
קחי בחשבון ששם הצמחים לא נשארים

זמן ואצלך הם אמורים להישאר..........בתנאים ששמת אותם אין מצב שהם יחיו

הצמחים האלה שם כבר...

לפחות חודשיים אם לא יותר.... ומה אני יעשה.. אין לי אפשרות לשים חצץ. שיחיו כמה שאפשר כשימותו אני אביא חדשים. מה לעשות! גם ככה האק' שלי קטן אני לא ימלא אותו בחצץ שגם יתפוס מלא מקום גם יפריע לי לנקות וגם ככה אמא שלי לא מסכימה לי לשים חצץ. זה מה יש עם זה נסתדר.. בנתיים הצמחים מסתדרים לא רע...נקווה שיחיו כמה שאפשר. ועכשיו שוב- אני אשמח אם מישהו יספר לי קצת על הצמחים האלה. איך קוראים להם ולמה הם מועילים במיוחד?

yoyoy

New member
ניתן לשתול את הצמחים

בעציצים גדולים יותר ממולאים באבנים קטנות כמו שהם נראים בתמונה שלך זו נראית לי האופציה המועדפת. בעציצים ניתן גם להכניס כמוסה של דשן אחת לכמה זמן. לצמחיה חיה חשובה התאורה הנכונה יותר מכל דבר אחר כך שאם הצמחים לא ישרדו טוב תתחילי משם מאחר שלא רק העוצמה חשובה אלא גם סוג הנורה איך קוראים להם-יותר קל לשאול בחנות ממנה קנית אותם ולמה הם מועילים? אמורים להיות מועילים לך שתהני כשאת מסתכלת עליהם צמחים במקור מאזנים את המערכת הביולוגית בטבע וכך גם באקווריום ביולוגי מאחר ושלך אינו מתוכנן להיות ביולוגי הם מועילים "במיוחד" לאהבה שלך אליהם ולאקווריום שלך.

הם לא מוסיפים חמצן?

כאילו עד כמה שידוע לי צמחים אמורים(לפחות ביבשה) לפלוט חמצן... והם גם יכולים באק' להשתמש בחרא של הדגים כזבל לא? ו.. מאיפה אני יכולה להשיג עציץ יותר גדול? אף חנות לא מוכרת עציצים לצמחי אק'... והזבל לא יזיק לדגים? ומאיפה אני משיגה גם אותו?

גלעד cool7

New member
לא נשמע טוב ההמשך

זה נשמע כאילו את מתכננת לתת לצמחים להינזן מן החומרים האורגניים באקוריום, זאתי טעות. אמנם כן, הצמחים ובקטריות (אגב, אני יודע שהרבה חומרים אורגניים אינם ניקלטים ישירות על ידיד הצמחים ולפני כן חייבים לעבור פירוק ע"י בקטריות) אמורים להשתמש בצואה של הדגים, אך בטוח שאת לא תוכלי לדעת את הניצול לעומת היצר ואם לא תנקי את הצואה ותשאירי אותה במחשה שהצמחים כבר יטפלו בה, עלול להיווצר מצב של הרעלה. אם זאתי לא הייתה כוונתך, אני חוזר בי.

לא...

ברור שאני אנקה.. רק שלעיתים יותר רחוקות.. נגיד אם עד עכשיו ניקתי כל פעם שהיו קצת יותר משתי חתיכות חרא על הרצפה אז עכשיו אני אנקה כשכבר יהיו קצת ערימות(לא ממש ממש אבל קצת). ואתם יכולים לומר לי מאיפה להשיג עציצים? וזבל? ואם הזבל לא עלול לפגוע בדגים?

מישהו??

מישהו רוצה לומר לי איפה אני משיגה עציצים לצמחים? איפה אני משיגה זבל? והאם הזבל לא פוגע בדגים? ולמה לאזאזל השרשור לא קופץ לי?!

yoyoy

New member
את מבקשת שיעור בביולוגיה על רגל אחת

מאוד מאוד אבל מאוד תמציתי כן-צמחים פולטים חמצן אולם רק בשעות האור ובהתאם לקצב גדילתם בתהליך הנקרא פוטוסינטזה. בתהליך זה הצמח ניזון מתאורה נכונה ומפד"ח (פחמן דו חמצני) על מנת ליצר סוכרוז לתהליך הגדילה אגב בשעות החשיכה מתרחשים בצמח תהליכים נוספים אשר גורמים לו לדרוש חמצן ולפלוט פד"ח כך שבטבע התהליך מאוזן לגבי צמחי מים וצמחיה רגילה בנוסף הצמח זקוק למזון לתהליך הגדילה חלק ניכר ממזונו של הצמח והגורם העיקרי לצבעו הירוק הוא נתרן. נתרן נוצר בתהליך פירוק של צואה איך זה מתקשר לאקווריום שלך? -כמות החמצן ששלושה צמחים מייצרים בתאורה ממוצעת ללא הוספת דשנים ופד"ח היא מזערית ולא משנה כלל את רמות החמצן אצלך באקווריום -על מנת לפרק את הצואה לדשנים דרוש מצא בקטריאלי גדול שלא נראה באקווריום שלך ולכן אני משער שהפילטר שלך מכיל פחם שסופח יותר מאשר הוא מפרק לדשנים ושוב שלושה צמחים באקווריום ממוצע צורכים כמויות מזעריות של דשנים ולא תוריד משמעותית את רמת האמוניה באקווריום שלך אני חוזר - מה כן אפשר לעשות קונים עציצים יותר גדולים (עציץ הוא עציץ הוא עציץ אין משהו מיוחד לאקווריום וגם אם יש אין לו שום משמעות נראה לי שרצוי חרס(גם נראה יותר יפה) היכן שקונים עציצים בדר"כ כלל אפשר לקנות גם אבני טוף לגינה מחפסים את הקטנות ביותר שניתן לקנות וממלאים את העציצים שותפים הכל במים אם צריך (אם רוצים להיות ממש סטריליים ניתן להרתיח בסיר עם מים) שותלים את הצמחים ומכניסים לאקווריום. מסובך? לא נראה לי וכן ניתן להוסיף תבלית דשן לכל אחד מהעציצים בכדי לספק תוספים שנמצאים ברמות מאוד נמוכות במים. מקווה שזה יותר ברור וענה על שאלותיך בהצלחה

למעלה