לא מבינה מה את רוצה ממנה
פרק הגמר צולם לפני חודשים רבים. אלה הפכה "כוכבת" רק לאחרונה, ואני בספק אם היא הפכה למיליונרית כפי שאת מנסה לתאר זאת. אין לי ספק שהיא בוכה ומתגעגעת לאמא שלה, כמו כל אדם נורמלי שרחוק מאמו, ובוודאי אם היא גרה באזור מלחמה. הטסתה של האם ארצה (או לאיפה שזה לא יהיה שפרק הגמר צולם) נבעה משיקולי רייטינג של ההפקה בלבד, ואני לא בטוחה שמישהו עירב את אלה בהחלטה. מן הסתם אלה לא סירבה להצעה... אבל אני אתפלא אם היא בכתה והתחננה שיביאו את אמא שלה, כי אין לה כסף. את מביאה את טענותייך אך ורק, לדעתי, משתי מניפולציות רייטינג אחרות של ההפקה: א. המשימה של אמא של מרקו, שאלה לא ציפתה לה ולא ביקשה אותה. ב. שאלו את אלה למה היא רוצה להגיע למיליון, והיא סיפרה שיש לה קשיים כלכליים, מה שמשליך בעיקר על הריחוק מאמה. גם כאן, אלה לא ביקשה נדבות אלא ענתה לשאלה באופן ענייני.
המצב הפוליטי ומדיניות ההגירה בישראל בעייתיים בהחלט למי שאינם יהודים, ואין מה לשפוט את אלה או אמה על כך. זה לא רק עניין כל כסף, כפי שכתבתי בהודעתי המקורית. זה גם עניין האפשרות להעניק אזרחות לאמה של אלה, אפשרות שלדעתי לא קיימת כיום יותר מבעבר, ולכן כתבתי שכל נושא הבאתה ארצה הוא מניפולציה לצרכי רייטינג - ולא איחוד משפחות אמיתי (לפחות לא לאורך זמן). אז במה את מאשימה את אלה בדיוק - בכך שהיא לא מתגעגעת מספיק לאמה? בכך שהיא לא רוצה לשלם לה כרטיס טיסה בלי שום אפשרות להשאירה כאן? בכך שהיא לא חוזרת לגור באוקראינה המותקפת לצדה? מי בכלל אמר שהיא ביקשה משהו מההפקה?... לדעתי ההפקה מנצלת כאן את אלה ואמה, ולא להפך.