חדשות טובות למי שחושב על אלברטה או בי.סי

נדמה לי שכבר כתבתי בעבר

שכל מי שמקבל הצעת עבודה באלברטה למקצועות פשוטים כמו חדרנית או הופך המבורגרים יכול לקבל אישור עבודה ובעקבותיו אישור הגירה די מהר.....שתי בעיות: אחת שאדם צריך לרצות לעבוד בעבודה הזו., ושנית הוא צריך מעסיק שמוכן להיות ספונסר.

למה צריך לרצות לעבוד בזה?

הזמנה לעבוד זה דבר אחד, ועבודה בפועל זה דבר אחר, במיוחד כשמדובר על הזמנה לצורך אשרת הגירה ולא לצורך אשרת עבודה. לא?

אני לא אומר

המעסיק עצמו יהיה בטוח שהוא מזמין מישהו שכל רצונו ותשוקתו היחידה זה להפוך המבורגרים או לנקות מקדחים במרבצי הנפט. המעסיק יפעל בתום לב.

shipy1234

New member
אני ממש לא מבין את הקנדיים

מגישי מזון ואוכל? וזה אחרי שאנשים עם תואר שני ממתינים שנתיים? לא יאמן. עומר הנה הפיתרון שלך. בטח היית מלצר פעם, לא?

שני דברים:

1) מדובר במסלול של הפרובינציה והם עושים מה שהם רוצים, בדיוק מהסיבה הזו שהפדראלי גורר רגליים. 2) גם בישראל, נסה למצוא עבודה עם תואר שני במדע המדינה ותמצא את עצמך ממלצר (או לכל היותר אחראי משמרת במסעדה שעבדת בה בתור מלצר במשך הלימודים)

shipy1234

New member
סבבה, אז שיקדמו את ההגירה

יכניסו עובדים משכילים ודוברי אנגלית. מי שלא מוצא עבודה אקדמאית שיעבוד בעבודות פשוטות יותר. אבל מראש להביא "חוטבי עצים ושואבי מיים"?

למה לא?

אם למישהו יש הצעה מסודרת, אז לא ימנעו ממנו להפוך המבורגרים גם אם הוא אקדמאי.

shipy1234

New member
כי הם מבזבזים משאבים על ויזות עבודה

הם צריכים עובדים? שיכניסו PR בלי כל השטויות האלו כל יומיים, של שינוי שיטת הגירה כמו בספטמבר שעבר או פיילוט בפרוביניציה זו או אחרת. שיעלו את המכסה ויעבירו כמה עובדים מ- HRSDC ל- CIC.

אבל זאת בדיוק הנקודה

שבאלברטה צריכים הרבה בעלי מקצוע ופחות אקדמאים. יושבים פקידים באדמונטון, מן הסתם הם לא יותר חכמים מאלה שבאוטווה, אבל לפחות הם קשובים לשטח. אכן, מנפלאות הפדרליזם (ללא כל אירוניה)

אבל הם לא צריכים עובדים מכל סוג שהוא

הם צריכים משהו מאוד ספציפי. הופכי המבורגרים. זה יהיה חסר הגיון להוסיף "הופך המבורגר" לA-B-0 של המסלול הפדראלי, כי מליארד הודים יגישו מחר בקשה תקנית לSW וכשהם יגיעו (בעוד שלוש שנים) הם לא ינחתו באלברטה המשוועת להופכי המבורגרים אלא בטורונטו מוכת המובטלים הבלתי מקצועיים. לעומת זאת במסלול הפרובנציאלי של אלברטה צריך גם הצעת עבודה. מבין? מסלול כזה מושך שני סוגי אנשים: 1) הופכי המבורגר שבאמת רוצים לעבוד בזה באלברטה, כי אין ביקוש היסטרי לעיסוק הזה בטורונטו. 2) מהנדסי חלל שמוכנים להפוך המבורגרים תקופת מה רק בשביל לחפש עבודה יותר מתאימה ואז ינטשו את הפיכת ההמבורגרים. כך או כך, המסלול של אלברטה לאנשי הקציצה מבטיח יותר טוב שהמהגר לא יהיה מובטל (בטח לא מייד עם הנחיתה).

shipy1234

New member
מושל"ט הוא יצטרך לעבוד בעבודה רק כמה חודשים

הוא יקבל LMO, יגיע לקנדה על ויזת עבודה, יעבוד שלושה חודשים, יקבל מכתב על העסקה קבועה, יפנה להגירה בהליך המזורז והופה, תוך חצי שנה הוא תושב קנדי. נשמע אופציה לא רעה. אם היית אומר לי את זה לפני שנה-שנה וחצי הייתי חופשי מוכן להגיש משקאות במשך כמה חודשים במקום המתח התמידי של ההמתנה. זה שלא מדובר כאן על ניקוי שירותים.

gesus

New member
במצבי האפשרות הזו נראית לי מאוד ריאלית

הרדיפה אחרי מעסיקים שאני עורך זה היום הרביעי מתישה אותי ואני לא רואה כיצד אני מסיים את זה בתוך החודשיים שהקציבו לי.

אתה צריך להכין את המכתבים לבד, ולבקש מהם רק

לקרוא את מה שכתבת ולאשר בחתימתם את נכונותו. זה יקצר את התהליך.

gesus

New member
זה בתאוריה

אבל במעשה לא כולם רוצים לעשות את זה בעיקר כשאני אומר שזה אמור להגיע לשגרירות קנדה.

..אנשים לא אוהבים מי שמצליח לרדת

כי הם מקנאים......אומרים שאתה צריך אישור מקצועי כדי להוכיח את מגוון התפקידים שעשית לצורך עבודה חדשה.......אבל עכשיו זה אבוד. אתה צריך להפעיל סחיטה רגשית. כל מה שאתה צריך חובתם לעשות. הם חייבים לתת לך אישור שעבדת שם ובאיזה תפקיד. זה לא סביר לסרב לתת מכתב כזה. (אין להם העתקים בארכיון של מה שקיבלת מהם בעבר?). אפשרות אחרת היא שלגבי כל מעסיק תרשום אתה תצהיר מתי עבדת, מה עשית שם ותתן שם ומספר טלפון אמיתי של המעסיק. אם כל מה שתכתוב יהיה מתאים לדו"ח הביטוח הלאומי והמטלות בתחום ה NOC המתאים ויש 4 שנות ניסיון בסוף אתה תהיה באלה שתיקם אושר באיחור אבל אושר. נאבד להם הרבה חומר שאין לך העתקים ממנו? אני לא מניח שהמעסיק יגיד שהוא לא מכיר אותך, או שלא עבדת שם בזה וזה , אלא אם כן עזבת את כל המקומות האלה בכאסאח, שאז באמת אתה לא מתאים לבוא לכאן........

gesus

New member
קטונתי מלדעת מה המניע וזה לא משנה לי

בכל אופן, יש לי 3 מכתבים שאמורים להגיע אלי (מעסיקים מוהצבא), ועוד מכתב שאני צריך איכשהו להשיג מאותו מעסיק שפשט את הרגל.

למעלה