חדשות טובות מכיוונו של ארמסטרונג

חדשות טובות מכיוונו של ארמסטרונג

נתחיל בזה, שהופתעתי ביומיים האחרונים מגודל החשיפה שניתנה בישראל לפתיחת החקירה בצרפת נגד ארמסטרונג: כותרת בעמוד הראשי בידיעות, ידיעה גדולה במעריב וכמובן ב-YNET וב-NRG, נסעתי בצהריים לת"א ובדרך חדשות השעה 4 של גל"צ דיבחו על התגובה של ארמסטרונג להאשמות. חצי הכוס המלאה היא שמרוצי כביש הפכו פתאום לענף לגיטימי, ובפעם הראשונה יש כותרות ראשיות (לא במהלך חודש יולי כמובן
) בנושא אופניים בעיתונים כמו מעריב וידיעות. חצי הכוס הריקה היא, שהנושא הוצא מכלל פרופורציה לחלוטין בישראל, והדיווחים בתקשורת הישראלית לא מספיק אמינים ולא מציגים תמונה מלאה (כולל ההיסטוריה) של החקירה הזו. ועכשיו לחדשות הטובות, לאנס בתגובתו לחקירה הודיע כבדרך אגב, שהוא מגיע למרוץ פתיחת עונת הפרו-טור: הפריס-ניס (המרוץ שווה 50 נקודות בפרו-טור למי שעוקב אחרי הניקוד).

ליברטי שולטת בטור דאון אנדר

ליברטי החליטה להראות כבר במרוץ הראשון של העונה, שהיא אחת הקבוצות החזקות בפרו-טור השנה. הקטע החמישי הסתיים כשליברטי במקומות 1,2,3 , המנצח הפעם היה אלברטו קונטדור ולאסקו, לואיס סאנצ'ז הצעיר שניצח את קטע 3 סיים הפעם במקום השני, ואלן דייויס סיים שלישי. בדרוג הכללי ממשיך להוביל סאנצ'ז כאשר אלן דייויס עלה למקום השני וסטואי למקום השלישי.

לחופש נולדו

ככה חוגגים בליברטי את השליטה המוחלטת שלהם בטור דאון אנדר, סאנצ'ז וקונטדור על קו הסיום של קטע 5 בטור דאון אנדר. שבוע הבא יצטרף לחגיגה של ליברטי הרכש החדש והמפורסם שלהם, חוזבה בלוקי הוא המוביל של הקבוצה בטור של לאנגקווי במלזיה.

לגבי ארמסטרונג...

אכן היה מוזר להעצר ע"י אנשים חצי-היסטרים ששמעו את הידיעה וכבר דימיינו את ארמסטרונג באזיקים, כנראה.

עיירה בחלום

פעם בשנה למשך עשרה ימים, היא נכנסת לחלום. סיפורה של סלובג עיירה קטנטנה שמארחת פעם בשנה את לאנס ארמסטרונג ולהקתו ("התגליות") למחנה אימונים. אולי כדאי שנשכנע את לאנס וברונייל להגיע אלינו למחנה אימונים בפעם הבאה (מצפה רמון הוא קלאסי בשביל מחנה אימונים לתחילת עונה), ונוכל לטעום מן החוויה.

פריס-ניס, סגירת מעגל של לאנס

יש משהו סימלי בהחלטה של לאנס ארמסטרונג להגיע השנה לפריס-ניס, משהו שמסמל סגירת מעגל מבחינתו של ארמסטרונג. אחרי 6 שנים בהם הוא המנצח, הוא חוזר לאחד המקומות בהם הוא הפסיד. ב-1997 אחרי שהוא החלים מהסרטן, ארמסטרונג וחברו\מאמנו כריס קרמייקל עברו מסע ייסורים בדרך למצוא קבוצה מקצוענית, שתהיה מוכנה לקבל אותו לשורותיה. בסופו של דבר אחרי מספר לא קטן של דחיות, ארמסטרונג חתם בקבוצה קטנה וצעירה בשם USPS. בעונת 98 ארמסטרונג חזר לרכוב באופן תחרותי. המרוץ הראשון שלו היה הרוט דה סול, מרוץ קטעים בספרד ברמה בינונית, ארמסטרונג סיים במקום ה-14. אחרי שבועיים ארמסטרונג הגיע לפריס-ניס, מרוץ קטעים מהיוקרתיים באירופה. הפריס-ניס 98 היתה הפעם האחרונה בה ארמסטרונג נשבר וויתר לעצמו. ביום השני, בקטע גשום וקר, ארמסטרונג פרש מהמרוץ באמצע הרכיבה. פרש חזר למלון, ביקש סליחה מחבריו, והודיע להם שהוא פורש מרכיבה, הוא פשוט לא מסוגל לרכוב שוב עם הדבוקה המקצוענית. את המשך הסיפור כבר אני כבר לא צריך לספר, לאנס חזר לרכוב, הוא סיים את 98 במקום הרביעי בוואלטה ובמקום הרביעי באליפות העולם. ומאז אותו יום גשום בפריס-ניס, לאנס אף פעם לא נשבר ואף פעם לא ויתר לעצמו. ארמסטרונג חוזר השנה לסגור מעגל, הוא מגיע כדי לנצח את המרוץ היחידי שניצח אותו.

arieleco

New member
כמה מדהים, מרוכב שלא מסוגל

להחזיק עם הפלוטון לשען ולמטפס מהטובים בעולם, סיפור מהאגדות. בכל אופן יהיה מעניין בפאריס-ניס. טי מובייל תישלח את התותח וינו ואולי גם את קלודן שניצח שם בעבר, לו יהי. רבלין יגיע גם, והבנתי שליברטי גם שולחים הרכב חזק [ עם יקצ'ה כco-leader]

ido mazor

New member
6 עד 13 במרץ

8 ימים, מיום ראשון 6 במרץ עד יום ראשון 13 במרץ.

אני חייב להודות...

שאחרי אותו פריס-ניס די זיזלתי בארמסטרונג, כלומר פחות זלזול בו ויותר בשאיפה שלו לחזור לרכיבה מקצוענית. זה נראה לי אז מטורף, בלתי אפשרי לגמרי.

miko1810

New member
לאנס פשוט לא "כוון" טוב

את פריס ניס. כמובן שהוא למד מזה לקח רציני, צריך "לכוונן" את עצמך, אחרת זה לא הולך. מעניין מאוד יהיה השנה.

צ'מע, מיקו, קראת כבר את הספרים

של לאנס??? תעשה טובה, אם לא, אז עד הטור דה הקרוב אתה קורא לפחות את הראשון (איט איז נוט אבאוט דה-בייק) אתה חייב את זה לעצמך (ואם לא אז לפחות לנו..) הפרי-ניס ההוא לא היה בעניני כיוון אלא בענייני הישרדות וטיפול בהלם... הבריא מסרטן, קבוצה חדשה, מאמן חדש, ספונסרים חדשים, אירופה חדשה.. (טוב סתאם, אותה אירופה..) בקיצור, קרא את הספר... עשה טובה...

miko1810

New member
מיקי, אני מכבד את דעתך

ומצפה שתכבד את שלי באותה מידה. כבר דשנו בעניין הזה המון. הודעתי הייתה עקיצה מכוונת ואסביר לך למה. לכול אדם בעולם יש שעון ביולוגי (בכול אופן עפ"י יאיר בן עמי) השעון הזה כפי שהבנתי, אינו משתנה. כלומר? אם השעון של לאנס ארמסטרונג מכוון לימי יולי העליזים, אז ברור שאינו יכול להיות מכוון לימי מרץ הקרים עדיין. הבנת?! אז מה עושים? "מזיזים" את השעון? ישנים יותר? מתאמנים יותר? מה עושים בכדי לשנות את השעון הביולוגי שלנו? אשמח לתשובה מקצועית, אולי יעזור לי גם בחיים הפרטיים? אתה יודע, צריך לדעת מתי להתווכח עם האישה, צריך לדעת מתי להתכסח עם חבר לעבודה, מן כאלה דברים. קדימה מיקי, באמת אשמח לתשובה. אין לי שום צורך לקרוא את הספרים של לאנס בכדי להבין שהוא חזר מהשאול, ועל כך שאפו!!

האמת וברצינות (רק לרגע..)

אני ממליץ לכל אוהב אופניים ובטח לשרוט כמוך לקרוא את ספרי ארמסטרונג או לפחות את הראשון (למרות שאישית אהבתי יותר את השני) כי אין הרבה ספרים של רוכבים ברמתו. הספרים נותנים ראייה פנימית מסויימת על חיי רוכבים מקצוענים בפלוטון (את השני אני אוהב יותר בעיקר בגלל ההיבטים האישיים משפחתיים שבאים שם לידי ביטוי). לדעתי הקטע של ה"חזרה מהשאול" הוא החלק הפחות מעניין בסיפור (למרות שיש לו את המשקל הדרמטי שלו). אז קח את ההמלצה ברצינות, הספרים קולחים ולא דורשים הרבה זמן קריאה (זה לא "הרי פוטר") לגבי שעון ביולוגי, לא יודע מה עושים לגבי גברים אבל אצל הנשים מאז ומתמיד עושים שימוש בגלולות (ודומיהן) לדוגמה כדי לתזמן כראוי תהליכים ביולוגים בגוף (רוכבת שצריכה להגיע לאליפות עולם בשיאה תתזמן את הגלולות שהיא לוקחת בצורה כזו שתבטיח שלא יהיה לה מחזור בזמן התחרות)

משהו קטן לגבי "כיוון"

החודש נפטר אחד מגדולי מאמני הריצה בכל הזמנים, הניו זילנדי ארתור לידיארד. בפורום ריצה וטריאתלון נחשון שוחט מקדיש לתורת האימון שלו את השבוע. מומלץ לקרוא את כל מה שקשור למחזוריות באימונים.

למעלה