חדשות(לא מעודדות) לגבי השביתה

stkachov

New member
בואו נחכה

זה עדיין מוקדם מדי. אל תשכחו ששביתת הסטודנטים נמשכה כפול מהשביתה נוכחית והסמסטר לא בוטל. נקווה לטוב, למרות שע"פ יחס הממשלה למערכת החינוך, אין הרבה מקום לאופטימיות.

מה אפשר לעשות ?

איך אפשר למנוע את ביטול הסמסטר ואת השביתה ? אם כל הרצון הטוב נראה לי שאנחנו משלמים את המחיר פה . לא ממש בא לי להשלים סמסטר שלם ולעקב לעצמי את התואר .

לדעתי אנחנו צריכים להפגין

גם אם זה לא יעזור, לפחות נראה שאנחנו לא מוכנים לשבת בחיבוק ידיים, ושהשביתה פוגעת בנו.

IdanXP

New member
לא שאני מזלזל בדברים הנ"ל אבל...

ועד ראשי האוניברסיטאות אוהב לאיים. ככה זה גם היה בשביתה בשנה שעברה שנמשכה חודש. חבל שבמקום לנסות לסייע בפתרון המשבר, תמיד הועד יוצא באיומים. ברור שבכל מקרה אנחנו כבר נפגענו. גם אם הסמסטר לא יתבטל, עדיין יהיו קורסים שנצטרך לבוא להשלמות, ובכל מקרה... העומס יהיה יותר גדול מהרגיל לכשנחזור.

amitk80

New member
יהיה בסדר

מעניין אותי לדעת איפה המרצים היו כשאנחנו שבתנו? לצערי זה נראה שכל אחד דואג לישבן שלו

אני לא חושבת שיש טעם להתלונן

כשהסגל הזוטר שבת לפני שנה וקצת (כן, לכל אחד יש שביתה בתורו, יש סבב
), אגודת הסטודנטים יצאה נגד השביתה.כל אחד אכן דואג לישבן שלו.

tutiris

New member
האגודה לא יצאה נגד השביתה

בשביתת הסטודנטים, הסגל הזוטר הצטרף אלינו להזדהות. לפני כן, בשביתת הסגל הזוטר, האגודה פעלה על מנת שתהיה פגיעה מינימלית בסטודנטים וכך הם בדקו מבחנים ועבודות בזמן שהוקצב להם, אך תוך התחשבות בהם ובשביתה שלהם!

לא זכור לי הנוסח המדויק

אך האגודה התנגדה ל"מהלך (השביתה) שפוגע בסטודנטים, או בזכויות הסטודנטים" (התגובה המוכרת של כל מי שנפגע משביתות בנמל התעופה, שביתות המורים וכדומה- שזה במילים יפות אומר "תמחו, אבל מבלי שאני אפגע"). כל זה, אגב, בלי להכנס בכלל להצדקה של שביתה זו או אחרת, רק כדי להראות שאין כאן סולידריות חוצת גבולות. בתקופת שביתת הסגל הזוטר, אגב, אכן נבדקו מבחנים ועבודות אך לא נמסרו הציונים בזמן שמוקצב (שהוא, נניח, עד שבועיים למבחן).

tutiris

New member
היא לא התנגדה להמהלך, אלא לפגיעה

הכוונה שלי בזמן מוקצב היא בזמן נוסף שהוגדר לאחר שיחות באוניברסיטה. והלחץ העיקרי עליהם היה דווקא מאנשי המנהלה. הסטודנטים רק רצו לדעת מה הציונים שלהם (לדעת אם צריכים לחזור על קורס וכו'...)

אבל מהלך כזה תמיד פוגע

שביתת המורים עכשיו לא פוגעת בתלמידים? שביתת המרצים לא פוגעת? שביתת עובדים כאלה ואחרים? "רק רצו לדעת מה הציונים שלהם"- זה אומר שאנשי הסגל הזוטר רק אמורים לבדוק מבחנים ולמסור למזכירות. שזה בערך מה שהם עושים בדרך כלל, שזה אומר שכל הרעיון של השביתה לא ממש בא לידי ביטוי.

tutiris

New member
כן, אבל זו הייתה פגיעה קשה

אני מתנצלת, אבל אני לא לגמרי זוכרת את כל הפרטים. נדמה לי שנגמר הסמסטר ורק חיכו לציונים, שהיו ממש חשובים לאנשים לצורך הרשמה לקורסים וכו'. חוץ מזה שסגל זוטר מלמד. וגם-זה שני דברים נפרדים- לא לתמוך או לתמוך אך לבקש הקלות. גם הסגל בחוג שלי ביקש הקלות בשביתת הסטודנטים. הם לא ממש הזדהו עם השביתה וחלק מהמרצים גם לא ממש כיבדו אותה וניסו ללמד, אבל לאחר זמן, ביקשו ללמד קורסים ספציפיים שהיו הכרחיים, כי החוג שלי אמור היה לצאת להכשרות בבתי-חולים ומקומות נוספים זמן קצר לאחר השביתה. ואכן אצלנו השביתה הייתה חלקית. כמו שבאגודה הבינו את המצב המיוחד, גם אז, בדיונים מול הסגל הזוטר, הבינו את המצב המיוחד ונתנו ציונים לסטודנטים ספציפיים שכתבו מכתבים עם פירוט לדחיפות... לא נתנו ציונים לכולם. אגב, כמה שהחוג שלי היה אז לחוץ לסיים את השביתה, עכשיו פתאום זה לא נורא.... ושוב יש לנו הכשרות....

תמיד זו פגיעה קשה

ואף פעם המועד לא מתאים (אם זה היה באמצע הסמסטר, כשעוד היו מועברים תרגולים, אני בטוחה שזה לא היה מועד טוב יותר). והשורה האחרונה שלך רק מוכיחה את מה שכתבתי על כך שכל אחד דואג לאינטרסים שלו..

tutiris

New member
האגודה דאגה לאינטרסים של הסטודנטים

בשביתה של הסטודנטים, הם ויתרו על שביתה מלאה ונתנו אישורים מיוחדים. למה הסגל לא יכול גם לדאוג לאינטרסים שלנו בדיוק באותה מידה? ובשביתת הסגל הזוטר, האגודה ביקשה ציונים עבור סטודנטים מסויימים. כמו שכתבתי קודם, הלחץ להפסקת השביתה לא היה מהאגודה...

IdanXP

New member
חדשות קצת יותר טובות.... סיום השביתה.. בקרוב?

מתוך וואלה... המרצים דנים בהצעה לסיום השביתה יום שני, 5 בנובמבר 2007, 12:11 מאת: מערכת וואלה! יושב ראש הסגל האקדמי הבכיר צבי הכהן הציע בוועדת החינוך של הכנסת לסיים את השביתה, אם יקבע מנגנון שיפצה את המרצים על השחיקה העתידית בשכרם. בקול ישראל דווח, כי חבר הכנסת משה גפני ניסח את ההצעה בכתב ושרת החינוך יולי תמיר והממונה על השכר באוצר חתמו עליה. כעת ממתינים לכך שראש הסגל האקדמי יחתום על נוסח ההצעה. אם יעשה כן – אפשר כי השביתה תסתיים.

למעלה