חדשות לגבי מפגע רעש משדה תעופה הרצלייה

עומר247

New member
רעש מעל בית העלמין בכפר נחמן

יצא לי להגיע פעמיים בזמן האחרון לבית העלמין וכל מה שאתה שומע שם זה טרטור מטוסים, אני מאמין שזה הרעש ששומע כל מי שגר באיזור.. לא הייתי מתחלף איתם

איליה40

New member
אומר כך...

אם ניקח לדוגמה כלוב גדול עם הרבה ציפורים אז יהיו כאלה שישבו למעלה ויהיו כאלה שישבו למטה. וכמובן שאלה מלמעלה יעשו קאקי על אלה מלטה. וזה בעצמם המשל למצב גם במקרה הספציפי, ובאופן כללי - מה שקורה במדינה. כן כיווני הרוחות, לא כיווני הרוחות, אין לי כל ספק שבהתחשבות אלמנטארית כן ניתן לטוס מעל השדות (וברוך השם לא חסר שם) מבלי להטריד את תושבי הסביבה. אבל איך אפשר לוותר על התענוג לעשות קאקי מלמעלה? ולא רק שהם טסים מעל השכונות - הם גם מנמיכים בכוונה מעל רחובות מסוימים - כדי שכ-ו-ו-ו-ו-ו-לם יראו וישמעו, סוג של בריונות ברישיון. אז באותן הרחובות זה נשמע וגם נשמע, וזה מאוד לא הכי נעים, במיוחד לאלה שעובדים בלילה ואמורים לישון ביום. ואז מזל שיש בסביבה אנשים אמידים כמו מגיש הבג"צ שכן יודעים לעמוד על זכויותיהם ואינם השקופים ברמה מולרולארית כמו שאר האוכלוסייה.

אני אגב באופן אישי פחות סובל מהדבר הזה כי אני קם מוקדם לפני שהם מתחילים ומה גם שבמקום הקודם שלי התרגלתי לדברים גרועים פי כמה וכמה. אבל באופן כללי כיף לשמוע שאי-שם בעתיד מתכוונים להפסיק את זה.

אהבתי את האנלוגיה

במקורותינו קוראים לזה "כל דאלים גבר".

ארזS

New member
איליה40 - אמנם אינני טייס

אך במקרה אני מכיר אישית כמה טייסים מהרצליה, ואני רוצה להגיד לך שמה שכתבת "ולא רק שהם טסים מעל השכונות - הם גם מנמיכים בכוונה מעל רחובות מסוימים - כדי שכ-ו-ו-ו-ו-ו-לם יראו וישמעו, סוג של בריונות ברישיון" -זאת הוצאת דיבה ולשון הרע.
אחד מהטייסים שראה את הודעתך פנה כבר להנהלת תפוז על מנת לקבל את פרטיך האישיים [ובאמצעות כתובת ה-IP של מחשבך יוכלו להגיע אליך בקלות].

אבל זה לא עניין שלי, סתם כתבתי על מנת שתדע שטעית והטעית במזיד והוצאת לשון הרע.

איליה40

New member
ושוב הרי מדובר בבריונות

והפעם בצורה של הפחדות. ואחזור ואומר - יש כאלה שמנמיכים וזה מרעיש ולא נעים וזו אמת לאמיתה ואין כאן שום הוצאת דיבה.

איליה40

New member
וכשחשבתי על זה שנית

הרי כפי שכתבתי - אני באופן אישי פחות סובל מהדבר הזה ואין לי כל עניין ואמצעים להיות אביר המאבק למען השקט בשמי מערב רעננה. מה גם שאינני יודע מה קורה שם, אם מנמיכים בגלל סיבות טכניות ואם לאו, אינני מומחה לטייס, אינני תחנת ניטור, רק הרגשות סובייקטיביות. ואכן רשמתי את הדברים בהומור ובציניות, אולי מוטב אילו דברים לא היו נכתבים. לכן אם מישהו נפגע מהדברים אני חוזר בי ומתנצל.

איליה40

New member
על הלשון הרע ועל הבריונות

כפי שאינני מומחה לטייס, אינני גם משפטן. אבל לפי הבנתי לשון הרע זה כאשר אומרים משהו מאוד ספציפי: אדם X הוא כך וכך, כזה וכזה, וזה גם פוגע בכבודו ובפרנסתו גם איננו אמת. היכן נמצא הגבול של לשון הרע? מהן הגבולות של הביקורת? אז נכון מאוד שיש לחשוף את מפיצי לשון הרע באינטרנט. אבל האים איומים בנקיטת הליכים על כל מילת ביקורת מתוך עמדה של כוח ושררה אינם ביריונות? כך או כך - אם מי מאותם הטייסים האנונימיים רוצה להגיע עליי - שאפנה אליי בפרטי - ואמסור לו בעצמי את מס' הטלפון שלי ואשמע את מה שיש לו להגיד ואם חש נפגע - אתנצל באופן אישי.

ארזS

New member
אתה פשוט טועה. זה הכל.

אין כל בריונות בדברים שסיפרת עליהם, וכשאתה כותב שמישהו עושה משהו בכוונה זאת בפירוש הוצאת דיבה.
ודרך אגב, אתה באת לגור ליד שדה התעופה של הרצליה שקיים שם עשרות שנים ולא הוא בא אליך.
תחשוב על זה.

איליה40

New member
אומר כך...

בדיוק כשבאנו לראות את הדירה לפני שנה וחצי מטוס אחד חג מעל הבניין בגובה ממש נמוך ברעש מחריד והיה אפשר לראות את הטייס. ואמנם אם יגררו אותי לבתי משפט - אין לי כול הוכחות וצילומים לאירוע, לכן באו נניח שאני מדמיין אותו. ומה שחשוב שבסופו של יום הרי רכשנו את הדירה. ולמען האמת איננו סובלים שם מהמטוסים. שמתי אומנם לב שבכמה ברחובות אחרים הרעש חזק פי כמה וכמה וזה אכן מגיע לאי-נעימות בלתי מבוטלת, ולפי ראות עיניי המטוסים שם נמוכים יותר. ומאחר ואינני תחנת ניטור - נסכם שאני בודה זאת מדמיוני.

וממש אין לי עניין להכנס לדיון ערכי (וחסר טעם) מי בא למי. יש כאן על השולחן עניינים אחרים וחומריים למדי.

ארזS

New member
אומר כך...

איזה רעש מחריד יכול כבר לעשות מטוס קטן כמו המטוסים שיש בהרצליה?
הרעש שהם עושים הינו חלש מהרעש של מכסחת דשא, של מקצצי העליו מהעצים, של המפוחים, ושל רכב מצוי בעל מנוע דיזל.
אז על איזה רעש מחריד אתה מדבר ?
ואיך אפשר היה לראות את הטייס, האם הוא טס על הצד ?
נו, בחייך, מספיק עם ההגזמות.

איליה40

New member
יש אמת בדבריך

אכן גם במקומות הרועשים זה לא יותר ממכסחת דשא או מפוח. אבל בניגוד לרעש המפוח שהוא אירוע נקודתי - כאן מדובר במשהו תמידי. מאידך השכנים בדירת גן או בני נוער על הספסל יכולים בקלות לגרום לרעש מרגיז פי כמה וכמה. ובכל זאת הרי מדובר במכונה גדולה ומאיימת והיא גם יכולה ליפול (והרי היו דברים מעולם). כך שזניח זה לא. ולא נותר לי אלה לחזור על דבריי הקודמים: כיף שהולכים להפסיק עם זה.

ארזS

New member
כלום לא נמחק, אבל יש בעייה טכנית בתפוז

שהודעות שעלו נעלמו להן פתאום וחזרו אחר כך.
וברצוני להבהיר שאסור לטייסים להנמיך סתם ככה כי הם רוצים, ככה הסביר לי חברי הטייס, ואם אתה רואה מטוס שהנמיך סתם כך כי בא לו, ולא על פי הוראת מגדל הפיקוח, ותשלח תלונה אז הטייס בסכנה לרישיון שלו, ולכן הם בפירוש לא עושים כלום בניגוד להורה של הפיקוח, וכנראה פשוט טעית בהבנת המצב.
לא נורא.

למעלה