חדשות מעולם הפגאניזם

L e s t a t

New member
חדשות מעולם הפגאניזם ../images/Emo124.gif

אומנם אני מביא את זה באיחור של חודש, אבל... פשוט תקראו: אבל נציגים של ארגוני פגאניזם רוסיים מתלוננים לגבי הכנסייה האורתודוקסית הרוסית, במהלך התלונה הנציגים גם דרשו פיצויים על יותר מ1000 שנות רדיפה נוצרית בסך 30 מיליון רובל. לקישור המלא: לחצו כאן.

תמיר302

New member
LOL

לשכתב כמה קטעים בברית הישנה...חחח אני לא בטוח בסמכות שיש להם לעשות את זה

L e s t a t

New member
אין להם

הרי אלו הכתבים הקדושים שנכתבו בהשראת רוח הקודש וזוהי מילתו הבלתי ניתנת לערעור של האל! אני לא יודע מה אבסורד יותר...

Justin Angel

New member
איזה יופי!

הם שמו מחיר על אלף שנות סבל ורדיפה, ותראו איזה יופי מדובר פה על מיליונים. תחשבו שהיהודים שנרדפו לפחות פי שלוש יקבלו פי חמש! פשוט מגוחך.

L e s t a t

New member
יש לך דרך להוכיח מי הוא הנרדף יותר?

יהודים? ישראלים בגדול? ערבים? צ'צ'נים? רוסים? ואם נאמר שסינים נרדפים הרי שהם שברו את הרקורד המספרי. אולי שחורים הם אלו שמופלים ונרדפים הכי הרבה? ישנם הרבה טוראנים שצועקים נגד הממשלות "הזרות" שרגלן נמצאת שקועה ב"אדמותיהם" (ע"ע, רפובליקות טורקו-מונגוליות בפדרציה הרוסית, מנצ'וריה, אויגוריסטאן וחלק נכבד ממונגוליה שנמצאים תחת שלטון סין, הונגרים שרואים במדינתם הנוכחית שריד שבור שנלקחו ממנו באופן לא צודק שטחים רבים מאוד שיש להם סיבה טובה לראות כ"הונגריים" - בייחוד טרנסילבניה שלא לדבר על כך שברומניה הרוחות תוססות לא מעט נגד כל מה ש"הונגרי" ועוד ועוד). לאירים ממש לא קל בחיים, הוולשים שבוזים, הבְּרֶטוֹנִים בצרפת בוכים על מדינה משלהם, הבסקים והאראגונים בספרד חיים תחת המורשת והכיבוש הקסטיליאני, ילידי אמריקה נדחקו כמעט ורק לשמורות, הצוענים נרדפו לאן שלא פנו באירופה, יהודים אתיופים רבים בארץ מרגישים בגזענות כלפיהם וכך גם רוסים רבים... הרשימה נמשכת... נשים נרדפות יותר? מי רודף אותן? האם ישנם ארגונים השמים להם מטרה "למחוק" את כל הנשים בעולם? האם ממשלות ניסו להשמיד אותן ולדכא אותן או את אמונותיהן? אולי אתה מתכוון שמפלים "אותן" יותר? זאת אומרת שאין אף אישה בעולם בעמדת כוח ואין אף אישה ששולטת בחייה ומשיגה את המטרות שהיא שמה לעצמה? רק "הגברים"?

ebonyW

New member
כן , לצערי....

נכון להיום נשים מהוות 51% מאוכלוסיית העולם. הן מופלות לא רק בשל היותן נשים אלא גם ע"ב דת, גזע , צבע וכו'. יש נשים ערביות, צ'צ'ניות, רוסיות, סיניות, שחורות וכו'. כך שהן מוםלות פעמיים ..... או אפילו יותר החלט יש נשים בעולם בעמדות כוח וצריך שיהיו הרבה יותר. אני לא מאלו שאוהבות לצעוק "אפלייה". אני מאלה שעושות, אבל ביקשת הוכחה.... חייבת לזוז, אמשיך מאוחר יותר יום טוב אבוני

L e s t a t

New member
מדיניות הקורבן והעדר שולטת בהודעה

נשים הן רבות, אבל להניח שכולן מופלות לא משנה לאן "הן" פונות ומי הן זה כמו להניח שכל שאר האנשים בעולם שונאים X ואוהבים Y, שלכולם ישנה מטרה כזו או אחרת וכולם סובלים מאותם הקשיים או נהנים מאותם היתרונות או שיש להן את אותה האישיות. "או אפילו יותר החלט יש נשים בעולם בעמדות כוח וצריך שיהיו הרבה יותר" מה שצריך זה אינדבדואלים חזקים ומוכשרים שיהיו בעמדות כוח - זה כולל נשים, כולל שחורים, כולל סגולים עם נקודות אדומות ופסים לבנים שיש להם "סקי" ו"פוטבול" בשמות המשפחה. "אני מאלה שעושות" מה את עושה? "אבל ביקשת הוכחה...." ולא קיבלתי דבר חוץ מהד פמיניסטי מהודעותו של tear.

ebonyW

New member
באמת???

אתה ראית אותי כותבת שכל הנשים מופלות? את זה אתה הסקת באופו עצמאי. כל מה שאני אמרתי הוא שנשים סובלות מאפלייה ע"ב מין וגם מאפליות אחרות שאתה כתבת עליהן - ע"ב דת, גזע , צבע וכו' מה שמוביל בסופו של דבר למסקנה שאפליית נשים (מכל סיבה שהיא) מגיעה למימדים שגדולים בהרבה מכל סיבה פרטנית אחרת (ויש לי בבית מאמרים וסטטיסטיקות המוכיחים את העניין). זה ממש לא אומר שכל הנשים מופלות. מה שצריך זה אינדבדואלים חזקים ומוכשרים שיהיו בעמדות כוח - זה כולל נשים, כולל שחורים, כולל סגולים עם נקודות אדומות ופסים לבנים שיש להם "סקי" ו"פוטבול" בשמות המשפחה. הנקודה הזו הייתה נכונה אם היא לא הייתה מקבעת אפלייה של שנים, אם השוויון באמת היה קיים והיו ניתנות אותן הזדמנויות לכל בני האדם. ברגע שהחברה מקבעת את מודל הגבר היאפי הלבן בתפקידי מפתח זו בעייה - תחשוב כלפי מי האפלייה קשה יותר - גבר שחור (שעונה לפחות על קריטריון אחד) או אישה שחורה (שלא עונה על אף קריטריון)? אם מסתכלים על העולם בצורה פשטנית הוא מחולק לגברים ונשים. כיום, לצערי, הסקטור הנשי מופלה לעומת הסקטור הגברי. זאת עובדה. אני לא טוענת שכל הנשים מופלות, אבל בתור קבוצה, האפלייה קיימת. אתה יודע שאישה וגבר שעושים את אותה עבודה מרויחים משכורות שונות? וזה רק קצה הקרחון. אתה יודע כמה זמן לוקח לבימ"ש ולמשטרה להוציא גבר מכה מהבית? הרבה. וכשהמצב הפוך? בערך יומיים. המצב היום הרבה הרבה יותר טוב מאשר לפני כמה שנים, אבל עדיין יש הרבה לשנות. וכן, אני מאמינה ב"העדפה מתקנת". הגיע הזמן לתקן את חוסר האיזון שנוצר במשך שנים. לגבי כותרת ההודעה שלך - "מדיניות הקורבן והעדר שולטת בהודעה" - אין שתי מילים שיותר רחוקות מהקיום והתפישות שלי מאשר "קורבן" ו"עדר" נראה לי שאתה קצת רגיש בעניין אם בחרת לזרוק אותן לדיון. מה את עושה? הרבה יותר ממה שאתה חושב או יודע. זה לא המקום לפרסם את קורות החיים שלי, אז על קצה המזלג - מחקרים ומאמרים משפטיים, התנדבות ועזרה פרטנית במקרים אינדיבידואליים. ובחיים הפרטיים שלי , אני חיה ומקיימת את מה שאני מאמינה בו - אני עובדת ומרויחה שכר שווה לזה של בן הזוג שלי, יש לי תואר ראשון במשפטים, כל עבודות הבית מבוססות על שוויון מלא, מי שינסה להרים עלי יד יגלה מהר מאוד את החגורה הירוקה שלי בג'ודו ועוד אלף ואחד פרטים. לצערי לא לכל הנשים יש את הפריבילגיות האלה. הבעיה היא שאנחנו בכלל רואים אותן כפריבליגיות. כל הדברים האלה ועוד רבים אחרים הם לא חסד אלא זכות !!! ואני רואה הרבה נשים שלא מודעות לזכויות האלה והרבה "גברים" שמאושרים להשאיר את המצב כמו שהוא. ולא קיבלתי דבר חוץ מהד פמיניסטי מהודעותו של tear ההוכחה היא מספרית ואם תחכה כמה ימים אני אמצא את המאמרים והסטטיסטיקות שמאשרים אותה. יש לי הרגשה שאתה די טומן את הראש בחול. אם נתעלם מאפלייה היא לא תעלם, היא תגדל.

Justin Angel

New member
פורום פמניזפ

עשו טובה, אל תהפכו את זה לשיח פמניסטי. יש פורום פמניזם בתפוז והוא אחד מהפורומים האיכותיים ביותר ברשת, אז אין צורך לבנות מחדש את מה שקיים.

L e s t a t

New member
ג'סטין

אני דווקא מופתע מהתגובה שלך. "עשו טובה, אל תהפכו את זה לשיח פמניסטי." דיון בחטאי אחאב בתנ"ך ושאלות לגבי גישות תנ"כיות (לא לגבי פגאניות) הולכים בלי שום ציוץ ממך, אבל חס ושלום שמישהו ידבר על נושא שבמקרה כמעט כל ניאו-פגאני שלישי הופך אותו לקדוש? לדעתי לנושא מעמד האישה ישנה יותר חשיבות מלתנ"ך בפורום פגאני. אני לא אגיד ל"יהודים הפגאנים" (שיקפצו ויכריזו את דעתם המהולה בגישות ניו-אייג') במה להאמין ואיך להגדיר את עצמם (ולכן גם לא אגיד להם מה דעתי על דיון תנ"כי בפורום שהוא לפחות דה-יורה פגאני), כמו שאני לא אגיד ל"יהודים המשיחיים" (דה-פקטו פרוטסטנטים) איך להגדיר את עצמם ובמה להאמין. אז עשה אתה לי טובה, דיון בנושא מעמד האישה תקף לא פחות מחטאי אחאב - לפחות לפי נקודת מבט פגנית, לא ככה?

ebonyW

New member
הוצאת לי את המילים מהפה ../images/Emo13.gif

לדעתי לנושא מעמד האישה ישנה יותר חשיבות מלתנ"ך בפורום פגאני

Justin Angel

New member
נכון ב-100%

ואפילו ב-1000%. אבל הדיאלוג שלכם לא היה על תפיסת האישה בתוך המסורת הפאגאנית, אלא שיח פמניסטי גרידא. לא הגזמתי שאמרתי שפורום פמניזם הוא אחד מהטובים ברשת ובאמת חבל לשחזר פה קטעי שיחה. מי שבאמת מעוניין בשיח פמינסטי ובהחלפת דעות מלומדות ומושכלות עדיף לו שיעשה זאת בפורום פמניזם. מה גם, וזה ישמע רע, שיח פמינסטי גורם לי כאב ראש. כל צד מעלה טיעונים מאוד טובים שקשה למוח הזעום והקופי שלי לקלוט ולנתח. מה שקורה בסוף הוא שהראש שלי מתפוצץ מעודף מחשבה, ואני לא רואה אף אחד כאן שמוכן לשלם הוצאות ניקוי וצביעה מחדש של הקירות
קיצקיץ, עשו טובה - פורום פמניזם.

L e s t a t

New member
באמת? (סימן קריאה אחד)

"אתה ראית אותי כותבת שכל הנשים מופלות?" שימי לב לבחירת המילים בהודעה שלך: "נשים מהוות 51% מהאוכלוסייה. הן מופלות..." מה אני אמור להסיק מזה? ש51% מהאוכלוסייה - מופלה תמידית. "אתה יודע שאישה וגבר שעושים את אותה עבודה מרויחים משכורות שונות?" אני מודע לזה. אבל לא כל אישה נמצאת במצב הזה. "וכן, אני מאמינה ב"העדפה מתקנת"." שזו מילה יפה יותר ל"אפלייה". אני מאמין באינדבדואלים חזקים, לא בללכת אחרי מה שפוליטיקלי קורקט על חשבון מי שיותר מתאים - מצידי שזו תהיה אישה, מצידי שזה יהיה שחור, מצידי שזה יהיה קוף סיני עם איי קיו מעל 200, אם הם יתאימו. כמו שנשים ו"בני קבוצות אתניות" לא צריכים לסבול בגלל היותם כאלה (ובכל העניין של החלוקה ל"קבוצות אתניות" יש לי מעט מאוד אמונה), גם גברים לבנים לא צריכים להדחות ממקומות בגלל שהם כאלה. "הגיע הזמן לתקן את חוסר האיזון שנוצר במשך שנים." בכך שתתקיני אפלייה חדשה? זה לא מתקן כלום, שימי את זה ותראי את אותה הגברת בשינוי אדרת. "הרבה יותר ממה שאתה חושב או יודע." בגלל זה אני שואל. "אני חיה ומקיימת את מה שאני מאמינה בו"
"לצערי לא לכל הנשים יש את הפריבילגיות האלה. הבעיה היא שאנחנו בכלל רואים אותן כפריבליגיות."
"ההוכחה היא מספרית ואם תחכה כמה ימים אני אמצא את המאמרים והסטטיסטיקות שמאשרים אותה." בסטטיסטיקות אין לי אמונה גדולה, אבל אם תוכלי לקשר אותי למאמרים אני אשמח לקרוא. "יש לי הרגשה שאתה די טומן את הראש בחול" אני מודע בהחלט למצבן של אפליות ואני לא מקבל שיפוט עפ"י "קבוצה אתנית" או מין - ולכן אני גם מתנגד ל"העדפה מתקנת". אני פשוט מכיר נשים שנהנות ממצב טוב ושחורים שיש להם יותר אינטילגנציה מהרבה "לבנים" אחרים שאני מכיר.

ebonyW

New member
טוב...

א. מצטערת אם בילבלתי אותך בבחירת המילים. המשפט היה אמור להיות " נשים (לא כולן, אלא הכוונה לקבוצה) מופלות לא רק בשל היותן נשים אלא גם ע"ב דת, גזע , צבע וכו'". מה אני אמור להסיק מזה? ש51% מהאוכלוסייה - מופלה תמידית לפעמים אני שוכחת שלא לכולם יש את אותם הקשרים במוח כמו שלי. זו ממש לא הייתה הכוונה. ב. לגבי ההעדפה המתקנת - בוא נסכים שלא להסכים בנקודה הזו. לדעתי הדעה שלך נכונה באופן כללי, אבל קודם צריך ליצור בסיס שוויוני והעדפה מתקנת היא אחד הכלים. ג. מאמרים - קישור אני לא יכולה לתת כי הם לא ברשת. אני כן יכולה לחפש לך מראה מקום. בעקרון רובם מהספרייה של אוניברסיטת ת"א. אני פשוט מכיר נשים שנהנות ממצב טוב ושחורים שיש להם יותר אינטילגנציה מהרבה "לבנים" אחרים שאני מכיר. זה בהחלט נכון, יש נשים שמצבן יותר טוב משל גברים. אבל יש כאלה שלא.... ומה שמפריע לי זאת העובדה שמצבן מושפע בשל היותן נשים. יום טוב
אבוני

למעלה