חדשות מעולם פיתוח התרופות והפעם: VX-770

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
חדשות מעולם פיתוח התרופות והפעם: VX-770

VX-770 היא תרופה שמפתחת חברת Vertex Pharmaceuticals ביחד עם איגוד ה- CF האמריקאי (שהשקיע בפיתוח התרופה כ- 75 מיליון דולאר). זו תרופה המיועדת לחולים בעלי המוטציה G551D (אני משער שיש רק בודדים כאלו בארץ). החברה מפרסמת את התוצאות של ניסוי שלב שלוש (phase III) ב- 161 חולים (החל מגיל 12), הנושאים לפחות מוטציה אחת מהסוג G551D. הניסוי היה במתכונת שבה חלק מהחולים קיבל VX-770 ואילו האחרים קיבלו פלאסבו. בקבוצה שקיבלה VX-770 נצפתה עליה משמעותית בתפקוד הריאות, שהתחילה לאחר 24 שבועות והחזיקה במשך 48 שבועות - עד לסוף הניסוי. גם במדדים נוספים חל שיפור בעקבות הטיפול ב- VX-770, בהשואה לקבוצת הביקורת: ירידה בסיכוי להחמרות ראתיות ירידה בסימפטומים ראתיים עליה במשקל הגוף בנוסף חלה אצל המטופלים ב VX-770 ירידה ברמת המליחות של העור, שהתקרבה לרמה הנורמאלית. דבר המראה שההשפעה של התרופה היא ע"י תיקון החלבון הפגוע ב- CF ה- CFTR. המוטציה G551D נמצאת רק אצל כ- 4% מהחולים בארה"ב (כ- 1,200 חולים סה"כ) ובארץ ככל הנראה השיעור עוד יותר נמוך. ללא ספק התרופה תאושר (תוך כחצי שנה) לחולים בעלי המוטציה - אם מישהו מכיר מישהו שיש לו G551D כדאי מאוד לידע אותו. במקביל, Vertex Pharmaceuticals תתחיל לבדוק האם יש חולים, בעלי מוטציות נוספות, היכולים להנות מתרופה זו. בנתיים תוצאות ראשוניות על חולים בעלי שתי מוטציות של Delta F508 לא הראו שיפור בתיפקודי הריאות. בקרוב החברה תבחן את האפקט של מתן קומבינציה של VX-770 עם VX-809 (תרופה אחרת בפיתוח של החברה המיועדת לתיקון המוטציה Delta F508) לחולים בעלי שתי מוטציות של Delta F508. יש עדויות ראשוניות (מהמעבדה, לא מחולים) שהקומבינציה יותר יעילה מ- VX-809 לבד (לחולים בעלי שתי מוטציות של Delta F508). אם יש שאלות, אשמח לנסות לענות, אורי

sporTV

New member
../images/Emo115.gif../images/Emo28.gif "שיקוי קסמים"

תמיד משמח לשמוע שמפתחים עוד מוצרים/תרופות שיעזרו לנו לחיות עם איכות חיים טובה יותר!
בהצלחה (ושלא יפסיקו לפתח
)

chakiv

New member
למה לא רלוונטי? מאוד יכול להיות שכן...

אמנם מדובר במחקר בסוג מוטציה שאינו כ"כ נפוץ בארץ, אך עדיין יש למחקר הזה רלוונטיות גדולה למוטציה דווקא שכן נפוצה - delatF508. התרופה עצמה עוזרת במנגנון מסויים (potentiator, מסייעת בפתיחת תעלת הכלוריד[CFTR]) שבהחלט יכול גם לסייע לסוג המוטציה הזו.... כל מחקר שכזה מקדם טיפול תרופתי שהוא ספיציפי - פשוט תפירה של התרופה לפרופיל הגנטי של המטופל. מדובר בפריצת דרך משמעותית, אז המחקר הזה ממש נמצא באור הזרקורים גם בקרב כאלו שאין להם קשר ל- CF. מושקעת אנרגיה עצומה (והמון כסף) במחקרים מהסוג הזה וזה מדהים כמה שהתקדמו. נראה שבשנים הקרובות יוצאות יותר ויותר תרופות במנגנונים שונים וייחודיים לטיפול ב- CF, כך שיש בהחלט למה לצפות. הנה הלינק למחקר בעברית באתר e-med ורדית

orii

New member
למי שיש לו delta F508

הנה המידע שכתבתי שאמור להיות רלוונטי למי למי שיש לו delta F508). delta F508 היא המוטציה שיש לכחצי מהחולים עולם ולכרבע מהחולים בארץ). "בקרוב החברה תבחן את האפקט של מתן קומבינציה של VX-770 עם VX-809 (תרופה אחרת בפיתוח של החברה המיועדת לתיקון המוטציה Delta F508) לחולים בעלי שתי מוטציות של Delta F508. יש עדויות ראשוניות (מהמעבדה, לא מחולים) שהקומבינציה יותר יעילה מ- VX-809 לבד (לחולים בעלי שתי מוטציות של Delta F508)."

orii

New member
למי שיש לו שתי מוטציות מסוג X, של STOP

אז זה אכן לא רלוונטי.

אני מסודרת... יש לי אחת כזו ואחת כזו

מתאימה לכל ניסוי ולכל תרופה ממש!!
הומוזיגוטיות זה משעמם את הטוסיק

orii

New member
איזה כייף לך

שיחקת אותה. שתי התרופות הכי חשובות שנמצאות היום בפיתוח (PTC-124 ו- VX-809) יכולות לעזור או אולי אפילו לרפא את מחלת הריאות שלך. לנו אף אחת לא מתאימה...

לא נעים...

גם כשנדפקים צריך לדעת למי להיוולד... אל יאוש.. אני מחכה כבר 40 שנה לתרופה... וזה ממש קרוב כנראה אז אתם תסתדרו מה עם בית הספר שדיברת איתי עליו? נרשמתם בסוף?

falashmura

New member
כנ"ל.. הטרוזיגוט עם דלתא ו-X

מתחיל עכשיו אם הפיטיסי האמיתי. מייחל שזה יעבוד כמו שצריך.. אני מוכן גם להיות בניסוי של התקרחות אם יש כזה...

ולדעתך קיבלת את האמיתי או את הפלצבו?

אשמח לשמוע חוויות יש לי עוד 3 חודשים וכבר נמאס לי נורררררא מה גם שאני 99% בטוחה שאני על פלצבו

falashmura

New member
לדעתי פלסיבו...

אני מניח שיש כאן אפקט פסיכולוגי - כי לא הרגשתי שום שיפור מיוחד והייתי מתבאס רצח אם זה לא היה פלצבו. בראייה אובייקטיבית - האבקה האמיתית מרגישה טיפה שונה (בעיקר במרקם - איך זה מתערבב ואיך זה מרגיש בפה). אז אני מניח ומקווה שהייתי על פלצבו.. משיחה קצרה עם נחקרת אחרת - הבנתי שהשינוי בהרגשה יכול לקחת איזה חודש +-.. אז אני עדיין במתח :)

באמת חודש??

עשית את הניסויים הקודמים? בניסוי הראשון הרגשתי את השינוי באופן מיידי. הרגשתי שינויים זה היה קצר מדי כדי להרגיש שיפור יש לציין שהמינון היה נמוך יותר ובמינון הגבוה יותר לא הרגשתי שינוי וכך גם בשלב שתיים. טוב, מקווה שתרגיש משהו בקרוב מאוד

falashmura

New member
לא הייתי בניסויים הקודמים..

איזה שינוי אני אמור להרגיש? אותי מעניין אם המליחות של העור משתנה. ואני מקווה - אחרי שאני אכייח עוד קצת - שהשיעול והכיח יירדו או יפסיקו..

המליחות של העור משתנה

בניסוי הראשון ראינו את זה בבדיקות זיעה עם מכשיר שנותן תוצאה מיידית מה שהרגשתי בניסוי הראשון עוד זה שינוי במרקם של הליחה ובטעם שלה. יצאו פקקים מהריאות ומהאף אבל זה היה לזמן קצר, ולא חזר על עצמו מאז. מקווה בשבילך שתרגיש שינוי השיעול יפסיק לגמרי זה קצת אופטימי מדי נראה לי... אבל שירד יכול להיות נחמד מאוד בהצלחה

למעלה