חדשות רעות

חדשות רעות../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אתם זוכרים שאבי חולה סרטן ריאות מתקדם שלב 4 קיבל כימוטרפיה גמר את הסט הראשון נשלח לבדיקות ולמרבה הצער גילו לו גידול גם בריאה הימנית וגם גרורות במוח היה לו בהתחלה בריאה השמלאית וגרורות בעצמות והגידול בריאה השמאלי קטן יותר עקב הכימוטרפיה שקיבל אבל צצו עוד אני כבר מיואשת הרופא אומר שנתחיל סט של 10 הקרנות וזהו אפילו לא בודקים לאחר מכן באמצעות CT במידה וזה עזר כי אין מה לעשות לפי דבריו זה עניין של בן חודשיים לארבעה עד שהחולה מת בזה הלשון ובפשטות אני מסרבת להרים ידיים מה עושים?????????

אמא של תומר

נשמע שאת עוברת תקופה לא קלה וההחלטות לא כל כך בידייך. אני חושבת שמה שלא יהיה בהמשך כדאי שתדברי עם אביך, תראי מה הוא חושב ומרגיש לגבי המצב, האם הוא שותף לתחושה שיש עוד מה לעשות ולא מוותר. בסופו של דבר הוא המטופל והוא זה שאמור לקבל את ההחלטות לגבי המשך הטיפול, כל טיפול שהוא. ועם כל כמה שזה לא קל לתפוס, לפעמים יש גבול למה שהרפואה הקונבציונלית יכולה לעשות עבור המטופל. בודאי שיש עוד מה לעשות, השאלה היא כמה אנרגיה את ואביך מוכנים להשקיע מהשלב הזה. המעבר מרפואה קונבציונלית למשלימה ותומכת גם הוא שלב לא פשוט כיוון שזה דורש מידה מסויימת של אמונה בדרך ובשיטות שיש לה להציע. אני חושבת שאת צריכה לבדוק קודם כל איתו למה הוא מוכן ומשם להמשיך. כי בסופו של דבר - ההחלטה היא בידי אביך, ואני מאמינה שתרצי לכבד את רצונותיו, גם אם לא יתאמו לשלך. גלי

לאמא של תומר

כשאבי חלה והגיע לשלב שבו נמצא אביך כרגע והרופא אמר שיש עוד בערך שלשה חדשים, הוא בעצמו אמר שדי לו מהטיפולים ומהכל והוא רוצה לפחות את הזמן האחרון הזה לחיות באיכות מסוימת של החיים האלה שנותרו לו מאשר לחיות אולי עוד קצת אבל במצב נוראי. עם כל הכאב והצער הגדול הסכמנו איתו והיום כבר שלש שנים מאז שנפטר, אני ומשפחתי שלמים עם ההחלטה הזאת שלו ועם ההסכמה שלנו ללכת איתה כי ראינו כמה שלו הוא היה עם הידיעה וההחלטה והזמן הזה נתן לנו למשפחה את האפשרות למצות כל רגע וגם להפרד כראוי. היום כשגם אני מתמודדת עם המחלה הזאת אני נושאת את דמותו איתי והחוזק הזה שלו ואומץ ליבו משרים עלי את ההגנה לה הייתי זוכה לו היה היום חי. היי חזקה .

למעלה