חדשות

חדשות

1. תיאוריה ידועה מצביעה על הבעייתיות בזכרונות הילדות של דאני, שזוכרת בית בבראאבוס עם דלת אדומה ועץ לימונים - אלא שהתיאור הזה לא מתקבל על הדעת לאור תיאורי בראאבוס שאנחנו מקבלים: עיור צפוף, אקלים קר, ערפל תמידי. מכאן כמובן עולות ספקולציות שונות ומשונות לגבי היכן באמת היה הבית (למשל: בדורן), ומה המשמעות של זה (למשל: דאני היא אחותו התאומה של ג'ון, ראיגר הוא אביה וליאנה היא אמה).

ובכן, מרטין מתייחס לזה בהתכתבות:
http://i.imgur.com/EXN26tk.png

2. ותמונות שדלפו מהסט של עונה 6:
http://imgur.com/g46SBZ0

השאלה אם וויסרייז מסוגל לשמור סוד שכזה.

הוא היה מבוגר מספיק כדי לזכור את הפרידה מאמא שלו ולדעת אם הפליגו מדרגונסטון עם תינוקת או לא.

זו לא בהכרח השאלה

אף אחד לא אמר שדאני היא אחותו התאומה של ג'ון, או שהיא העבירה את שנת חייה הראשונה בדורן. הבית יכול להיות גם בוואלנטיס או בליס, ודאני יכולה להיות עדיין בתו של אאיריז ואחותו של וייסריז. כל מה שידוע הוא שבבראאבוס לא גדלים עצי לימון בחצרות בתים, ושמרטין אישר שאכן מדובר במשהו בעל חשיבות שייתגלה. מכאן מתחיל מרחב ההשערות.

בכל מקרה, ייתכן שהצליחו לעבוד על וייסריז באיזשהו שלב (הוא אף פעם לא היה מבריק, וסביר להניח שכילד קטן הוא לא היה חכם יותר מאשר כמבוגר).

לחליפין, ייתכן שוייסריז אכן ידע את הסוד וגם שמר אותו. מרטין אוהב לשחק בנרטיבים, וגם לדמויות אכזריות יש לרוב עבר שגרם להן להיות כאלה (סאנדור כדוגמה מובהקת, אבל גם ג'ופרי ויש תיאוריה מעניינת לגבי ראמזי). אז למה וייסריז היה אדם שתיין מריר וכעסן, ולמה הוא ויתר על אחותו, שאמורה להיות אשתו, לטובת הדות'ראקים? ההסבר הפשוט הוא ששנים בתור "המלך האביון" עשו אותו כזה, אבל אולי וייסריז יודע משהו שאנחנו לא יודעים שעשה אותו כזה.

לא כל דמות אכזרית

תיאוריה לגבי ראמזי היא רק תיאוריה. כשסומכים תיאוריה על תיאוריה, מקבלים מבנה רעוע למדי.
דווקא ג'ופרי וסרסיי מהווים דוגמה לילדים מפונקים שמתאכזרים לכולם מגיל צעיר מאוד רק כי הם יכולים.
שמא תספר לי איזה אירוע מכונן הפך את סרסיי או ג'ופרי לאכזריים כפי שאנחנו מגלים ממעשיהם עוד לפני גיל 10?

כמעט כל דמות

הדמות היחידה שאני לא יכול לחשוב על סיבה לאכזריות שלה היא גרגור קלגאן, אבל בסופו של דבר הוא דמות משנית מכדי שגם לו יהיה צריך להמציא רקע מפורט מדי.

ראמזי גדל כממזר, ובריקוד רואים איך אבא שלו משחק כל הזמן איתו במשחקי חם/קר. ראמזי רוצה בעיקר הכרה, ולרוב ההתעללויות שלו באחרים יש סיבות (הוא היה צריך להתעלל בתיאון כדי לשבור אותו ולהפוך אותו לעבד נרצע, למשל). מעבר לזה, סביר להניח שעם אבא כמו שלו, הוא לא גדל בדיוק בסביבה משפחתית תומכת, אז מה הפלא שהוא יצא אכזרי? וזה בלי שום תיאוריות על התעללות מינית שהוא עבר בילדותו.

סרסיי היא השתקפות של אבא שלה: חתירה לכוח. רק שבניגוד לאבא שלה היא אשה, ולכן המסלול שלה להתקדם היא להתחתן עם מלך. זו הייתה כל שאיפתה בחיים, כפי שרואים מהזכרון שלה עם מאגי הצפרדע - חוויה שרודפת אותה כל הזמן. מאז היא התחתנה עם גבר שלא אהב אותה, וניסתה בכל כוחה למנוע את הנבואה על מות ילדיה, כשכל פעולה שהיא עושה רק מגשימה את הנבואה במקום למנוע את התגשמותה. בכל מקרה נדיר שסרסיי מתעללת סתם כי בא לה.

ג'ופרי הוא דוגמה לפסיכופת, אבל איך אפשר להאשים אותו? הוא גדל נטול אהבת אב, שזה הדבר העיקרי שהוא רצה והיה זקוק לו: הוא האמין כל חייו שאביו הוא רוברט, אבל רוברט לא אהב אותו (סרסיי טוענת שזה כי הילדים שלה סלדו ממנו כבר כתינוקות, בניגוד לממזרים שלו. יש סיכוי שלסרסיי יש יד בהטמעת היחס הזה אצלם באופן לא לגמרי מודע). הוא ראה ברוברט מודל לחיקוי, גדל על סיפורי המלחמה בקלשון, ולכן ניסה להשתחרר מאמא שלו ולהיות "גבר". רק חבל שכל הנסיונות שלו זכו להתעלמות מצדו של רוברט. אחרי שבראן נפל, הוא שמע את רוברט זורק משפט על זה שהיו צריכים לתת לבראן למות ולא לתת לו לסבול כל חייו כנכה. בעקבות זאת הוא שלח את המתנקש בחיי בראן (זו תיאוריה שטיריון מעלה, אבל אני נוטה להאמין לה גם אם היא לא קיבלה אישור מפורש יותר). זה מה שהוא ראה כדרך לרצות את אביו ולהיות גבר אמיתי. אחרי שרוברט מת, הוא ניסה להראות שוב ושוב שהוא המלך, שהוא גבר, שהוא קשוח ויודע לשלוט. רק חבל שאף אחד בסביבה שלו לא הראה לו דוגמה אישית של מנהיגות רחומה. עם אמא כמו סרסיי ואבא כמו רוברט (דמות אב פסיכולוגית, לא ביולוגית), ועם תודעה חזקה שמצופה ממנו יום אחד לשלוט בעצמו, אי אפשר לגדול בלי תפיסות מעוותות על מהו כוח. מירסלה וטומן גדלו גם עם הורים כאלה, אבל לא ציפו מהם למשול ולכן אהבת האם של סרסיי הספיקה להם בלי החיפוש אחרי האישור של רוברט להיותם קשוחים וחזקים. אז החסך שלהם באהבה בשנות הילדות הרבה פחות משמעותי. אבל לג'ופרי לא היה המזל הזה, והוא בילה את כל הילדות שלו בחיפוש אחרי אהבת אב שמעולם לא באה, ובתפיסה שכוח משמעו אלימות (כח אמיתי טמון באפשרות להפעיל אלימות, ולא בהפעלת האלימות בפועל. שיעור שגם רוברט לא למד עד הסוף).

שוב חוזרים לסרסיי

רמזי גדל עם אמא שלו, כצו הרבה אנשים נורמלים אחרים. הוא לא גדל מתוך מחסור ועוני, ואני לא רואה סיבה אמיתית למה הוא יצא כזה. אולי היתה לו סיבה לשבור את תיאון (מה זה נתן לו? הוא לא יכל למצוא משרת נאמן ובריא מאנשי בולטון?) אבל ההתעללויות שלו בג'יין פול או בכל אחת אחרת מלמד על טיבו.
אף אחד לא הכריח את סרסיי לחתור לכוח. אף אחד לא הכריח אותה להתנהג לכולם כמו זבל כבר בגיל 7 (עוד לפני מאגי הצפרדע).
עד כמה שידוע לנו, לסרסיי היה הכל עד גיל 7. אבא ואמא אוהבים ומעמד ועושר שלא אפשרו לאף אחד לפגוע בה. אבל כבר אז רואים שהיא מתנהגת זוועה לכל מי שנחות בעיניה. כלומר - כולם.
והיא מתעללת בכולם, סתם, אם לא שמת לב. תירוצים אפשר תמיד להמציא, אבל די ברור שהיא שונאת את כולם ובזה להם ואוהבת רק את עצמה. לילדים שלה היא דואגת כנספח לאהבה העצמית שלה.

רוברט לא אהב את ג'ופרי כי כבר מינקות הוא גילה סימני אכזריות. זוכר את החתולה של הטבח?

אין צורך להתאמץ להצדיק את הקלישאה ש"אין אנשים רעים, יש אנשים שרע להם". לפעמים, יש אנשים רעים. לא חסר להם כלום והם רעים יותר מכולם.

itaipee

New member
זה אחד התאוריות היותר מחוררות שראיתי

קודם כל עץ לימון יכל לגדול בבית בבראווס , בעיקר עם זה חצר של משהו עשיר.
יש בין דאני לג'ון הפרש של כמעט שנה. ג'ון נולד בקצת אחרי מותו של המלך המשוגע, , באותו זמן , דאני הייתה עובר בחודש השני.
סר וילאם דארי הבריח את דאני מדרגון סטון , לפי כל העדיות הוא היה בן אדם נאמן והוא לא היה משתף פעולה במזימה
למה נד לא הביא את דאני איתו לוינטרפל ? אלה רק את ג'ון? ואיך דאני התגלגלה מנד סר דארי? נד לא היה מפקיר כך בן משפחה
אם זה נכון - מה קרה לתינוקת האמיתית של אשתו של המלך המשוגע?

עץ לימון הוא עץ הדר. הדרים לא מתאימים לאקלים קר ומעוט שמש

ובראאבוס קרה וכמעט תמיד ערפילית. גם בלי הערפל, היא באותו קו רוחב של האצבעות ונהרן. בארצות הנהר גם לא גדלים לימונים: יש קטע שבו אנגואי רוצה לאכול משהו עם לימונים, אבל מודיעים לו חד וחלק שאין לו לימונים כי מה, אנחנו בדורן?

בבראאבוס אין גם שדות (דאני זוכרת ריצה יחפה בשדה אל הבית עם הדלת האדומה), ולמעשה גם לעשרים אין יותר מדי מקום לגדל עצים: סאם מציין שהעצים בבראאבוס כ"כ נדירים ובראאבוס נאלצת לייבא וביוקר את כל עצי ההסקה שלה.

העצים היחידים שיש בבראבוס הם עצי אורן שגדלים באיים חוסמי הרוח שמחוץ ללגונה של בראאבוס. עצי אורן הם מחטניים והם באמת מתאימים לאקלים קר וערפילי, בניגוד להדרים.

מעבר לזה, אין לי עניין להגן על תיאוריה שאני לא מאמין בה. אני לא חושב שדאני היא הבת של ראיגר וליאנה. אבל מרטין אישר את עניין עץ הלימון, והוא אישר שזה מצביע על משהו בעלילה שעוד ייתגלה. אם אתה רוצה, אתה יכול לצפות פה במישהו שמאמין בלהט בתיאוריית R+L=D:
http://m.youtube.com/watch?v=4F4ttqofE7M

אבל הנה לך תיאוריה אחרת לגבי עץ הלימון, בלי תיאוריות הורות: הבית עם הדלת האדומה נמצא בדורן, ושם ראיגר וליאנה בילו את ימי האושר הקצרים שלהם (דאני חולמת על בעל ואשה שנראים פשוטי עם שמגלים אהבה זה לזו בבית עם הדלת האדומה; הדלתות בדרגונסטון אדומות, כנראה כי הטארגים אוהבים לצבוע דלתות באדום. אדום הוא אחד מהצבעים שלהם, אחרי הכל). הזכרונות מהתקופה המאושרת בבית עם הדלת האדומה הם הזכרונות של ראיגר. דאני היא ראיגר שנולד שוב. אחרי הכל, אזור אהאי צריך להיות מישהו שנולד שוב. לכן בסוף ריקוד ההזיות של דאני מלאות בדמויות שאומרות לה לזכור מי היא, ולכן היא גם חולמת שהיא רוכבת לקרב בקלשון, אבל הפעם על גבי דרקון, והפעם זה מרגיש לה שככה צריך להיות.

itaipee

New member
דאנריז = ראגיר שנולד מחדש , קצת יותר הגיוני

ה"לידה מחדש" זה מספיק מעורפל כדי שזה יעבוד.
מה שכן זה נותן הספק אדיפוסי קצת מבחיל ל"זיווג" המצופה של דאניריז + ג'ון.
לא ממש הפריע לאף אחד שהיא דודה שלו , אבל שהיא אבא שלו שנולד מחדש - זה זה כבר דפוק לגמרי

kikona126

New member
ושוב פעם התיאוריות שלך מחזירות

אותי למלחמת הכוכבים - אני מגידשה הסדרה המצויירת של מלחמת המשובטים.
מה שאתה אומר על כך שראיגר נולד מחדש, ממש מזכירה את הסרט האחרון של מלחמת המשובטים עונה 6, בה יודה שואל אם הוא מת, ועונים לו ש"משהו בסגנון", אבל באותה המערכה אנאקין מת (ומתעורר לנו משהוא אחר בנקמת הסיט')
&nbsp
טוב אני אמצא לזה זמן בסופש!

למעלה