היי כולם
היי, אני בדרך כלל נמצא פה, רוצה לשמור על קשר עם הקהילה ומוכן תמיד לענות על שאלות כאשר יש אפשרות.
בעיקרון, אני חייב להגיד שכל הסיפור של המתרגם הפולני (פגשתי אותו פעם בפגישת מתרגמים של ג'ורג' מרטין, כן, יש דבר כזה, והוא בחור מאוד נחמד, קצת יושב בחושך, אבל בחור טוב) היה שהוא אמר שהוא כנראה יקבל את הספרים את סוף 2015 וזה הפך להיות הרבה יותר ממה שזה. לא נראה לי שהוא התכוון לזה.
מעבר לכך, אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל ההוצאות מכל רחבי העולם לוחצים על מרטין לסיים, וכן, להוצאות בחו"ל יש הרבה כוח, מכיוון שזאת הכנסה יפה מאוד למרטין ובמיוחד להוצאת הספרים שלו. גם אנחנו לוחצים ומנסים ודוחקים ומתחננים (טוב, רק פעם אחת) לקבל את הספר ברגע הראשון שיהיה ניתן, אבל מרטין לא מוכן לשחרר את הספר עד שהוא סגור, וכן, גם למרטין יש כוח. מעבר לכך, אני כבר למוד מקרים כאלו ואחרים, שקיבלנו בספר החמישי פרקים לדוגמה וישר רצנו ותרגמנו אותם (כולל הפרק של דאני שפורסם כבר בספר הרביעי) ואז שעשיתי מעבר נוסף עם הספר האמיתי, ראיתי שמרטין שינה חלק מהפרקים, הוסיף עוד משפטים ובפרק אחד אפילו הוסיף סצינה שלמה! ככה שהיה צריך לעבור על הכול. הבן אדם משכתב כל דבר איזה שלושים פעם, פשוט מטורף.
בעיקרון, אנחנו מאוד מקווים שברגע שכתיבת הספר תסתיים, נקבל אותו ונתחיל בתרגום. מיותר לציין שכל מה שאני עובד עליו יקבל פאוזה באותו הרגע, ואני נכנס למרתף סגור עם ברז שתייה בלבד ואני לא יוצא עד שאני מסיים אותו. בפעם הקודמת לקח לי שלושה חודשים וחצי לסיים את התרגום. הספר התעכב בגלל בעיות בעריכה, שאנחנו כבר פתרנו ושדרגנו במהלך ארבע השנים האחרונות, ככה שאנחנו מאמינים שהפעם התהליך יהיה הרבה יותר מהר. אני מאוד מאוד מאוד מקווה שלאחר שישה עד שבעה חודשים לאחר שנקבל את הספר נוכל להוציא אותו לאור. אבל כמובן שלא נוכל להוציא אותו לאור לפני הגרסה האנגלית, זה אסור בתכלית האיסור. אבל אם יתנו לנו אותו קצת מוקדם יותר, אז אולי לא תצטרכו לחכות הרבה זמן, אבל זה תלוי כבר בחברים שלנו מעבר לים.
יש מידע מהסוכנים של מרטין לגבי כל מיני דברים, אבל הם לא מתחייבים בשום פנים ואופן לתאריך. אין תאריך, אף אחד לא יודע. כשהייתי בלונדון לפני שנה ונפגשתי עם כריס לוטס, הסוכן הכל-יכול של מרטין והעלתי את השאלה האם יש סיכוי שהספר ייצא בשנת 2014 (איזה ילד קיץ הייתי אז), הוא אמר שהוא בכלל לא בטוח שהוא יהיה בשנת 2015. אדם חכם, כבר אמרתי? מכיר טוב את הלקוח שלו. אנחנו בכל מקרה, ניזונים גם מהשמועות בכלי התקשורת ומדי פעם מציבים שאלות לסוכנים. האם זה יהיה דצמבר 2015? הלוואי. זה אומר שככל הנראה הספר ייצא יחד עם העונה השישית של משחקי הכס. אם אקבל את הספר בדצמבר, נעשה כל ניסיון על מנת שהספר ייצא לשבוע הספר, אבל אני לא מוכן שהאיכות תיפגע ולא אאיץ ספר בלי שאנשים יעברו עליו.
אני אמשיך לעדכן אתכם כאן בכל הנוגע, לרוע המזל, כרגע אין הרבה, כלומר, יש הרבה דברים אחרים שאנחנו עובדים עליהם באופוס, כמו למשל שהחלטנו להרים את הכפפה ולהוציא את ההמשך של "שם הרוח", אחרי שזמורה ביתן זרקו את הקוראים לכלבים וממשיכים עם ברנדון סנדרסון ורובין הוב ונביא עוד כמה ספרי פנטזיה ומד"ב מגניבים בזמן הקרוב, אבל בחזית הצפון של מרטין קצת שקט. ברגע שאוכל להודיע משהו, אתם תדעו.