חדשים בעסק.

1שרשר

New member
חדשים בעסק.

הי, אני נרגשת להצטרף לעולמכם - עולם מגדלי הדגים. יש לי מלא שאלות , ואני מקווה גם יום אחד לתרום לאחרים בידע שאצבור. קנינו יד שניה אקווריום 120 מטר (נעשה בהזמנה) - עלה 500 ש"ח - זה נורמלי ? מחנות דגים קנינו פילטר , משאבת אוויר וכ-30 דגים (לא טורפים) . הכל כ"כ יקר !!! איפה אתם קונים - הכי זול ? תודה. שרשר.

עוזאבי

New member
המחירים בין החניות הם בערך אותו דבר

לפעמים קיימים הבדלים במחירים,המחיר שקנית את האקווריום הוא נורמלי.... וזה שאמרת שהמחירים כל כך יקרים זה תלוי במה שאת מגדלת, אם את מגדלת דגים טרופים המחיר יכול להגיע ל -3000 שקל ויותר... אם את הולכת על גידול מלוחים ( אל תחשבי על זה בכלל) זה החל מ-5000 ובערך עד 20000 שקל ויותר.... תכתבי איזה חחברה הפילטר והמשאבה ואיזה הספק יש לפילטר.... לא קנית מחמם??????

1שרשר

New member
אז ככה ...

מחמם קנינו ביחד עם האקווריום (יש שניה). הפילטר - אין לי מושג שם החברה - אבל גדול , חיצוני לאקו' , ירוק שקוף - אומר לך משהו ? עלה בסביבות ה-400 שקל. איזה דגים (מים מתוקים , מחוממים ) כדאי לרכוש - קלים לגידול ואולי אפילו מתרבים ? תודה.

עוזאבי

New member
יכול להיות שהםילטר שלך הוא פילטר...

של החברה אהיים???. הדגחם הקלים לגידול הם : גופים(משריצים) סייפנים ( משריצים), מולים ( כל הסוגים משריצים) זברות( מטילי בייצים) אלו הדגים למתחיל..... חשוב מאוד להפעיל את האקווריום עם כל המכשירים שלך שבוע לפניי הכנסת הדגים כדי שתיווצר מערכת ביולוגית ולבדוק אם הכל פועל ועוד משהוא אסור לקנות בקנייה אחת יותר מ-6 דגים כדי לא להעמיס על המערכת הביולוגית שנוצרה בינתתים אני ממליץ לך לחרוש על מאמרים אם יש עוד שאלות תשאלי...

vasp

New member
אם אני מבין מהודעתך הראשונה

דגים כבר קנית , בכל זאת , אישית הייתי ממליץ ללכת על הדגים היותר קלים לגידול בתור מתחילה , דגים כגון : מולים , פלטים , סייפנים , גופים . ואולי כדי לשקול דגים מנקים כגון קורידורסים ופלאקו . החברה האלה ישריצו לך יחסית מהר , וגם הטיפול בהם קל , מעבר לזה מחירם זול יחסית (שקלים בודדים ) . לגבי עצות , את יכולה לדפדף בין דפי הפורומים ולמצוא עזרה בכל נושא. על אצבע אחת כמה עצות : החלפת מים פעם בשבוע ( 20% ) , תאורה של 12 שעות ויותר אם יש לך צמחיה , התאמת דגים לאקווריום מעורב . אתרים נוספים שלדעתי יעזרו לך : http://www.gocool.co.il http://www.petking.co.il/homepage/Index.asp וhttp://www.ffil.org במידה ואת מעוניינת בהשרצות כדי לך להכין מקומות מסתור לדגיגים , כמו משטח גולות שבהם יוכלו הדגיגים להסתתר , או אבנים וצמחיה , לדעתי השיטה של תא השרצה טובה אם בא לך לחפש איזו דגה בהריון . אם את מכניסה דגים מטילים ולא משריצים הכניסי מספר אבנים חלקות או עציצים קטנים שבהם אוהבים המטילים להטיל . זהו , אני מניח שיהיו לך שאלות בהמשך לגבי אצות ומחלות וגם לאט לאט תחשפי לעוד סוגי דגים מעניינים , אבל כל דבר בזמנו .

cme

New member
אולי באמת?

אולי באמת מישהו יכול לפרט יותר על התרבות של דגים? זה באמת קורה באקווריום רגיל? איזה דגים מתרבים הכי בקלות? איך... למה... כמה...

Suikun

New member
ברוכים הבאים לפורום

ומזל טוב על האקווריום החדש
אני רואה שענו לך כבר על השאלות, אבל רק אוסיף- לעולם לא לקנות כל כך הרבה דגים בבת אחת! כמות כזו של דגים מעמיסה על האקווריום, ועלולה לגרום לעלייה באמוניה, שרעילה לדגים. לקנות כל שבוע רק שני דגים בכל פעם, אלא אם כן הם דגי להקה, או פשוט מאוד מאוד קטנים (קטן זה עד 3 סנטימטר בערך) בהצלחה!

1שרשר

New member
עכשיו זה מובן ...

קנינו 30 דגים בבת אחת - (ברור שבעל החנות יהיה מרוצה - לא ???) 2 סקלארים גדולים ו-5 קטנים. 6 כרישים. 4 בינונים(במדריך קוראים לו בינון מוקיוני) - 1 מת לנו אתמול. כ"כ הצטערנו - איזה מפגרים אנחנו שקנינו כ"כ הרבה !!! אני ממש מתביישת. מה עושים עכשיו ? ימשיכו למות לנו עוד ועוד ? יש לנו גם אמנונים חמודים - אחד לא נראה כ"כ טוב. וגם 10 דגים שלא זיהיתי בספר : אותו זן : 5 כתומים עם זנב שחור ו-5 שחורים עם קשקשים טורכיז זוהר - מכירים את שמם ? תודה לכולם על התגובות.

vasp

New member
מה עושים , לדעתי רק תתני לזמן

לעשות את שלו , דגים מתים לאו דווקא כי בגלל סיבה מיוחדת , יש אפשרות כי הם לא היו חזקים מלכתחילה והמעבר גרם להם טראומה , לכן תני לסביבה להתייצב , אל תשני דבר , החזקים ישרדו כמו בטבע . בכל אקווריום יש תמותה טבעית , ברור שכשיש תמותה רבה , כדי לך להתייעץ עם המוכר . לגבי הכנסת דגים לאקווריום חדש , מומלץ : להכין את המצא ( כולל דשן אם יש צמחיה ) , לשתול את הצמחיה . למלא מים , לשים חומר שמפרק את הכלור , לשים חומר שיוצר את הבקטריות , לחכות שבוע , לאפשר לסביבה להתייצב , ואז לקנות דגים . לגבי הדגים עם זנב שחור , אם זה דגים קטנים ( לא ציינת ) , יש פלטים כאלו , וגם סוג סוג של סייפנים . .

1שרשר

New member
מכירים אתר עם תמונות - כדי

שאוכל לזהות את שמם ? הם די קטנים - פחות מ-3 ס"מ.אותו מבנה יש כתומים עם זנב שחור ויש שחורים עם קשקשים כחולים.

vasp

New member
כנסי לקישורים ששלחתי

יש בהם אינדקס דגים , אבל את גם יכולה להתקשר לחנות ולשאול איזה סוג קנית , די מומלץ להשאר עם החנות בקשר לגבי עצות ומידע , בהנחה שמי שמכר לך מבין משהו מעבר להיותו סוחר .

Suikun

New member
מה שהיה היה,

רק פעם הבאה לדעת לא לסמוך על המוכרים במאה אחוזים, ולברר טוב טוב האם מה שאת עומדת לקנות בסדר ומתאים לאקווריום. הבינונים המוקיונים (בוטיה ליצן) הם דגים רגישים, החלש יותר כנראה מת ראשון. עכשיו מחליפים כעשרה אחוז מים בכל יום (ולהוסיף אנטיכלור למים שאת מוסיפה, בהתאם להוראות) לחמישה ימים בערך, רק בשביל להוציא קצת אמוניה שהצטברה. הדגים שאת לא מזהה מוכרים לי מאד במראה, אבל לא בשם. לדעתי הם סוג של סומטרה, אשמח אם מישהו יתקן אותי סומטרה - http://www.petking.co.il/FishIndex/Profile.asp?AID=264

ganjaman stound

New member
למה אנטי כלור?

ממש לא ברורה לי ההתלהבות שלכם מאנטי כלור כלור מטיבעו מתנדף מהר מאוד מהמים נותנים למים לעמוד כמה שעות בדלי והכלור מתנדף אם מחליפים רק 10 אחוז מהמים אז כמות הכלור זניחה במיוחד וחמצון וסירקולציית המים רק עוזרת לו להיתנדף מהר עוד יותר כך שלא צריך אפילו להעמיד את המים לפני ההחלפה בקשר ליתר העצות שניתנו פה - לא רואה שום סיבה להריץ את האקווריום שבוע ללא דגים מושבות בקטריות חיוביות לא יבנו ללא אמוניה שלא תיווצר ללא דגים מומלץ להריץ את האקווריום ליום יומיים לראות שכל המערכות עובדות בצורה תקינה ואח"כ להכניס 2-3 דגים עמידים להתחיל את תהליך יצוב האקווריום (בכל מקרה לא מומלץ להכניס מספר גדול של דגים בעת ובעונה אחת על מנת לא לערער את המערכת באקווריום) - בקשר למה שנאמר "באקווריום יש תמותה טיבעית" וכן "החזקים ישרדו כמו בטבע" אני נוטה לא להסכים נדיר שבאקווריום שרק מתחיל את דרכו הדגים ימותו מתמותה טבעית ועוד כ"כ מהר ישנה אפשרות להוסיף חומרים מונעי סטרס למים המורידים את רמת הרעלים במים והאפשרות הטובה ביותר היא כמו שאמר קודמי לבצע החלפות מים של 10% במרווחים קצרים (כל יום יומיים תלוי בגודל האקווריום) על מנת להוריד את רמות הרעלים במים והעיקר שיהיה בהצלחה

vasp

New member
מכל מלמדי השכלתי

שמע , אני בסך הכל לומד עם הזמן וכל מה שאני קבלתי , אני נותן לאחרים , בכל אופן אין לי שום בעיה ללמוד או לומר טעיתי , לגבי תמותה טבעית , אני לא מדבר על תמותה המונית , אבל אם אתה שם דגים ולמחרת מת לך דג או שתיים , אתה מייחס לזה חשיבות מבחינת מחלות או מניח שזה טבעי ? בכל אופן אני אשמח לקבל דעות עצות שונות , זה רק מקדם את כלנו , ואי אפשר לומר ששיטה זו אחרת יעילה יותר מאחרות , אני יישמתי את מה שלימדו אותי וזה עובד , אני מניח שגם לשיטתך זה עובד . לגבי הבקטריות , אשמח אם תוכל להרחיב , האם החומר שמייצר אותם שקונים בחנות , לא עושה את העבודה ?

Suikun

New member
-

אם אתה שם דגים, ולמחרת מת לך דג או שניים, זה לא טבעי.. הרי זה לא סתם צירוף מקרים שהדג מת יום לאחר שהוספת אותו לאקווריום, וכנראה שמשהו לא היה בסדר, או בתהליך האיקלום, או בפרמטרים של המים. החומר שקונים באקווריום אומנם מוסיף בקטריות (או משהו בסגנון) למים, אבל עדיין צריך משהו שיספק להם מזון, אמוניה, לדוגמא. אם תשתמש בבקבוקים שקונים בחנויות, אתה יכול להוסיף המון, אבל אם האקווריום עומד ריק זה לא יעשה כלום.

dz108

New member
הערות.

- רוב תכשירי ה-"אנטי כלור" - נצמדים גם למתכות כבדות שנמצאות במים - ואינן מתנדפות. יש צורך להשתמש בזה, כי לאורך זמן יצטרבו מתכות כבדות רעילות במים. חלק מתכשירי האנטי כלור מכילים גם רכיבי "אנטי סטרס" (המכילים ויטמינים וחומרים שמצפים את רקמת הריר שעל הדג - ומוסיפים שכבת הגנה כנגד סטרס פיזי). -מסכים שצריך לשים דגי "סטרט" - כלומר איתחול, אבל לא יותר מזוג, ולא להיקשר אליהם ריגשית... - מסכים שאין סיבה שהדגים ימותו, אם עושים איקלום כמו שצריך, התמותה אמורה להיות אפסית. דגים שהגיעו אליכם הביתה עברו כ"כ הרבה תלאות (רובם מיובאים) - התחנה הסופית שלהם (האקווריום) - אמור להיות גן עדן בשבילם, אם הם מתים - משהו לא בסדר. - למחזור החנקן לוקח כ-3 שבועות להתייצב (בערך...) - עד אז מומלץ לעשות החלפות מים תכופות, תלוי בכמות הדגים.

dz108

New member
תוספת קטנה.

אם דג שהכנסתם - מת אחרי 24 שעות, קטנים מאוד הסיכויים שזו מחלה. רוב הסיכויים שזה איקלום לא נכון -> שהוביל לסטרס -> שהוביל למוות. המוות יכול לנבוע מהרבה דברים, החל מבעיות באיזון מלחים, ירידה ברמת החיסון הטבעית שהביא לפרץ של מחלות, בקטריות באקווריום שתקפו ברגע שהיה סטרס וכו'. כמו תמיד - מניעה טובה וקלה יותר מטיפול במחלה....התשובה: אחזקת מים ברמה גבוהה, ואיקלום נכון של דגים.

ganjaman stound

New member
רק מחזק את הדברים

לגבי תמותה של דגים לאחר הכנסתם לאקווריום כמו שכבר ענו ממש לא הייתי מיחס לתמותה טבעית אלא לסטרס שנובע מתנאי מים או שינויי טמפ' לא טובים באקווריום באשר לאנטי כלור נכון שהוא מכיל תוספים לניטרול מתכות כבדות אולם לדעתי שוב החלפות מים סדירות הן התרופה הטובה ביותר וגם מורידות את ריכוז הרעלים במים ואם כבר מעוניינים להוסיף לשמור על רקמות הדג בוודאי הייתי ממליץ על אנטי סטרס ולא אנטי כלור מאחר שאיכותו יותר גבוהה למטרה זו ואינו רק תוסף לניטרול הכלור בנוגע לתוספים לאיתחול אקווריום אישית אינני משתמש בהם אז לא את כולם אני מכיר אך אלו שאני כן מכיר אמורים להוריד את רמות האמוניה במים כך שהם עושים את הפעולה ההפוכה מבניית מושבות בקטריות לסיכום - אני משתדל לתת את הדרך הנכונה והזולה לתפעול תקיו של האקווריום בוודאי שיש המון מוצרים שניתן להוסיף למי האקווריום אך את רובם בטיפול נכון ניתן לחסוך

למעלה