חדשים בפורום

שלום לכולם

גיליתי את הפורום הנחמד הזה אתמול ונראה לי שאני אוכל להפיק ממנו הרבה
. בדיוק השבוע עברתי לדירה חדשה עם שתי שותפות, אני עוד לא ממש גרה שם (סידורים אחרונים) ואני מקווה שיהיה לנו נחמד ביחד...

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני מתכננת להתחיל ללמוד בשנה הבאה ברחובות (אני במקור מחיפה) נכון להיום בת 19 וחצי. אני מעוניינת ללמוד בפקולטה לחקלאות ברחובות, מה שאומר שאצטרך לגור שם. למרות שיש עוד שנה, אני קצת חוששת. היו תקופות (לא ארוכות- של חודש בערך) והסתדרתי לא רע. הצבא שלי הוא קל"ב כך שלא היה לי יותר מידי זמן להתרגל לרעיון היותי לבד, אבל אני יודעת שאני אוהבת את העצמאות... מישהו יודע מה עלות של דירה בינונית עם שותפים ברחובות? האם יש שם מקומות עבודה זמינים יחסית לסטודנטים? בקיצר מידע יעזור לי תודה רבה יעל

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

תרצי כוס
? מזל טוב על הדירה החדשה! היכן את עתידה להתגורר? הרבה פעמים בהודעות ראשונות כאלו אני מציעה לאנשים לספר קצת על עצמם ( נני, הרבה כאן הם סטודנטים, אז בד"כ מספרים מה הם הולכים ללמוד ואיפה, מאיזה איזור בארץ הם מגיעים, לאן הם עוברים, כאלו.). בקיצור, אם בא לך לספר על עצמך קצת, נשמח (אם כי, כמובן שאת לא חייבת.
).

wranger

New member
שלום (שוב)

אני טל, בן 25, סטודנט שנה שלישית, לומד ועובד. לאחרונה החברה שלי עזבה את בית ההורים ועברה לגור בשכירות בת"א, וחתמה חוזה לתקופה קצרה במטרה לשכנע אותי לעזוב את בית ההורים גם כן ולעבור לגור יחד. מה לעשות, הצליחה. עכשיו הכל רק בשלב התכנונים והפנטזיות, אבל נראה כאילו כל כך קל להעביר את זה לפסים מעשיים... איך שלא יהיה, אני מת מפחד מצד אחד, ומתרגש ומתלהב מצד שני. נו, הגיע הזמן, כנראה. בתור התחלה (פורום נהדר, כבר אמרתי?), הנה שאלה - משום מה נדמה לי שבעלי הבית, שמהם שוכרים את הדירות בדרך כלל, מתנגדים בתוקף להכנסת בעלי חיים לדירה שלהם. אני מניח שפה ושם יש יוצאים מן הכלל, אבל מנסיונכם, חברי פורום ותיקים, עד כמה קשה יהיה למצוא דירה לי ולחברתי, שבה נוכל לגדל, נניח, כלב?

moran224

New member
../images/Emo42.gifבוקר קסום ליושבי הפורום

קודם כל רציתי להודות לכל מי שענה ועזר כשהייתי צריכה , תודה מיוחדת שמורה לחציש' שללא ספק מנהלת פה פורום מקסים. עכשיו כשחתמתי על החוזה , וסוף -סוף ירד הרבה לחץ מהראש , נציג את עצמי.. אז נעים מאוד , אני מורן בת 23 , סטודנטית לחינוך ועוברת לגור עם החבר.. במידה ותרצו לדעת עוד אשמח לספר .. שוב תודה לכולם

בוקר טוב לכולכם../images/Emo70.gif ../images/Emo142.gif

וברוכים הבאים
תרצו כוס
על הבוקר? אני ארכז את התגובות שלי כאן, כי אני לא אוהבת שהניק שלי מרוח כ"כ הרבה על הודעות
, אבל לפני כן, בקשה לי אל כולכם (חדשים וותיקים): אם יש לכם איזושהי שאלה או תהיה, בדקו ראשית בשרשורי הדף, האם אין מקום טבעי לשרשר אותה אליו. אין לי שום דבר נגד דיונים חדשים, נהפוך הוא, אבל הודעות בודדות דוחפות שרשורים אחורה, ואם הן ממילא רלוונטיות לדיון אחר שנערך במקביל, למה לא לשאול אותן שם? העובדה היא ששרשורים בעלי נפח מושכים אליהם יותר תשומת לב משרשורים אחרים, ולכן גם גדלה הסבירות שיתייחסו ברצינות ובעומק לשאלותיכם ליעלי: ראשית, שנה זה די הרבה זמן, כך שיש לך האפשרות לברר דברים רבים מראש. בסופו של דבר המעבר עצמו לדירה אינו באמת מאוד דרמטי עבור רוב האנשים שעוברים מפאת לימודים. (כי אם הבית רחוק אז פשוט אין ברירה, הרי לא תבלי את כל היום בנסיעות. וכשזה נתפס כמן "אילוץ", שממילא חייב לקרות, דואגים בגללו פחות, לפחות כך נראה לי.). לגבי עלות השכרת הדירה: את יכולה לצאת לטיול ברחבי הפקולטה, ללא ספק תראי שם מודעות של חיפוש שותפים, ומה המחיר המבוקש. זה יתן לך אומדן טוב לאיך נראית השכירות באיזור. לטל: בהצלחה עם המעבר הקרב (למתי הוא מתוכנן?). אני חושבת שקשה לקבוע קביעה נחרצת לגבי מכלול בעלי הדירות, אבל דווקא כלב, בגדול, עלול לעתים להיות בעייתי. ישנו שרשור מלפני מספר ימים שעוסק בבעלי חיים בדירה, מומלץ לך לעיין בו. נראה לי שאם אתה סטודנט וחברתך אף היא נעדרת מהדירה למשך שעות רבות, בעל חיים עצמאי מתאים יותר. לי באופן אישי יש שכנים שמשאירים את הכלבים שלהם כלואים בדירה רוב היום. מה החיות עושות? נובחות, כמובן (אל מה שקורה מבעד לחלון) - ולפעמים במשך שעות. את מי זה משגע? - את מי שדווקא כן נשאר בדירתו. כמו שאמרו למטה, חיה זה לא צעצוע, וכדאי לבחור אחת שהטיפול בה מתאים לסדר היום שלכם. למורן: מזל טוב על חתימת החוזה! היכן את לומדת? האם עברת לגור מרחק ניכר מבית הורייך? לאורידיקה: בהמשך הדף ישנו שרשור שעוסק בחידוש ועיצוב חדרי אמבטיות. ייתכן שתוכלי לשאוב משם מספר רעיונות, או למקד את השאלות שלך.

dr0plet

New member
חדשה בפורום ../images/Emo98.gif

היי לכם! חשבתי על האפשרות של מגורים בקיבוץ (באיזור המרכז) גם אתם? יש לכם מושג איך להתחיל לברר בעניין? מה הדרישות / פרוצדורה? אשמח לכל הערה והארה
תודה!

only me 27

New member
איך אני כבר מת ל....

אני פשוט מת להשכיר דירה משלי.. אני כל היום מפנטז על דירה משלי,כמה שזה חשוב שיש לך את הפלייס שלך,מקום שאליו אתה יכול להביא את מי שאתה רוצה בלי לדפוק חשבון..רק מה הפחד מבדידות קצת מפריע לי,למרות שאני די בודד גם כרגע אצל ההורים,אם היה לי קצת שכל הייתי עושה את הצעד הזה לפניי שנתיים והיום הייתי בפאזה אחרת,אבל בגיל הזה ללא בת זוג(הייתה עד לפניי חצי שנה) ..באסה. גם כל ההוצאות האלה,ולדאוג בעצמך לכל הוצאות החיים..מפחידדדדד אני כל הזמן חושב..שכירות,ארנונה,חשמל,כבלים-יס,אוכל,הוצאות רכב.. פחד אימה...כמה שזה יושב לי בראש..והכי מתסכל זה שהאחת שהייתה אמורה לעשות את הצעד הזה יחד איתי כבר לא איתי..

ברוכים הבאים ../images/Emo142.gif

ל - dr0plet:אם תעייני בטאגליינס תראי שכבר התקיים דיון לגבי מגורים בקיבוץ, אבל מה שהתברר שם היה שקיים סידור כזה בעיקר עם קיבוצים בדרום, בסמוך למכללות. ניסיתי לחפש קצת מידע לגבי קיבוצים במרכז ובצפון, אבל עד כה לא מצאתי דבר כזה שם. ל - only me 27: (אגב, יש שם או קיצור?) מקריאה אחורה, ולו רק בהודעות מהימים האחרונים, תראה שהחששות שאתה מציג נחווים גם ע"י הרבה אנשים אחרים. כאן בפורום ישנו שפע של מידע בו אתה יכול לעיין, שאולי יפיג חלק מהחששות שלך. (לדוגמא בעניין ההוצאות, ישנו מאמר במאמרי הפורום שאומד את סך ההוצאות החודשיות על חשבונות בסיסיים.). בכל אופן, אמונתי האישית היא שעד כמה שזה נחמד כשיש בן/בת זוג, התקדמות בחיים לא צריכה להיות תלויה בתנאי הזה. מבחינת טווח גילאים, כבר בהחלט סביר שתגור במקום משלך, וטבעם של דברים להיראות מפחידים לפני מימוש. מקווה שתהנו כאן אצלנו

אם חושבים יותר מדי...

סימן שלא רוצים חזק מדי... פשוט טוב לך אצל אבא'אמא, וואללה נחמד שיש מי שמכבס ומבשל ודואג לך לשמפו... נחמד לעבוד ולראות איך כל הכסף נכנס ישר לכיס בלי לבקר בדרך אצל הוועד בית,או לדמי שכירות,או לכל האלף ואחד דברים שהכסף מוצא את דרכו להתגלגל אליהם.. אבל וואללה,להישאר בבית יותר מדי זמן,זה להשים לעצמך רגל,זה לפנק את עצמך יותר מדי,להרשות לעצמך הרבה יותר מדי,ובעצם גם למנוע מעצמך הרבה דברים.. הדרך היחידה ללמוד לעוף היא לעזוב את הקן. כל דבר בחיים אם תחשוב עליו יותר מדי תצליח למצוא מליון סיבות למה לא לעשות אותו,וכל דבר שתרצה אם תתעסק בו יותר מדי לבסוף יימאס עליך טרם תספיק למש אותו... עצה חמה ולבבית שלי,מספיק לחשוב כל כך הרבה,פשוט תתחיל כבר לבצע...

../images/Emo9.gifאופס....

ההודעה ההיא המקום שלה לא היה ממש אמור להיות שם... נצנצית אמיתית,אחלה דרך מצאתי לעצמי להגיד שלום
נו מילא מה עוד חדש.. אז ככה אני הילה,בת 20 גרה ברעננה(לא לעוד הרבה זמן... עם השותף היקר שלי ששמו בישראל שניתן לו על ידי הוא -עמלק... ואני בטוחה שמהשם הלבבי שהדבקתי לו,אתם כבר משכילים להבין בעצמכם עד כמה היחסים בינינו לבביים.. אבל נו זה נותן טעם לחיים,מפיג שיעמום ונותן לי כל בוקר סיבה טובה לקום
... בדירה גם יש לנו את שלושת הכלבים המדהימים שלנו אבל שששששש על אחד אפ'חד לא יודע,כי אם בעל הבית שלנו יידע,הוא לא ישמח ביייייייייכלל! לצערי או לשמחתי הסידור הלבבי לא יימשך עוד הרבה זמן כי יש לי איזה ג'וק חדש בראש עכשיו להדרים,סתם האמת כי אני שונאת את המרכז ונראה לי שבדרום יהיה לי הרבה יותר נחמד,מה לעשות,יש לי משיכה לחורים... חוצמזה פורום מגניב יש לכם פה....

אז ככה

אני בת 24, לומדת חינוך בבר אילן (מתחילה תואר שני). בשנות הלימודים הראשונות שכרתי דירה עם שותפה אחת קצת המ..... לא תקשורתית והשנה עשיתי מעשה ועברתי לדירה נחמדה (עם אמבטיה קצת מגעילה) יותר קורבה לבר אילן (גבעת שמואל) ועם שתי שותפות סימפטיות. היציאה שלי מהבית לא זכורה לי כמהלך דרמטי, מפחיד או משהו כזה. בצבא הייתי מורה חיילת, מה שאומר לגור בדירה ולנהל משק בית במידה מסוימת. אחרי הצבא גרתי שנה במושב בו עבדתי ושנה נוספת גרתי עם חבר ליד המכללה בה למד, כך שלמרות גילי הדי צעיר כבר עברתי כמה גלגולים ועדיין אני קוראת רק לבתי של ההורים "הבית", כל השאר זה "הדירה"...... אם כבר אני פה, איך אפשר לעשות חדרי אבטיה ושירותים לנעימים יותר ,בלי להחליף ריצוף, אמבטיה, קרקימה ואסלה (מכסה לאסלה נחליף).

למעלה