חדשים בפורום

אבא 42

New member
חדשים בפורום

שלום
אנחנו בהריון (סוף סוף, אחרי הרבה ניסיונות) בתחילת חודש שישי עם תאומים (בן ובת).
היום נודע לנו שלבן יש ק.פ. בשתי הרגליים, מבקש את עזרתכם בכמה נושאים:

1. בכל המאמרים שקראתי, ראיתי תמונות של ק.פ. עם רגליים מקופלות כלפי פנים, אצלנו הרופאה אמרה שהרגליים פונות כלפי חוץ וכפות הרגליים קדימה. האם יש הבדל בטיפול? האם יש רמות שונות של ק.פ.? ומה הטיפולים שלהם?
2. אנחנו מטופלים בבי״ח תל השומר, האם יש לכם המלצה על רופא מסויים שם? אני רואה שכל הזמן מזכירים כאן את ד״ר פנסקי, האם הוא מקבל מטופלים מקופ״ח מכבי? האם מישהו יכול לתת לי את המייל שלו בבקשה?
3. אמרו לנו שזה יכול להיות גנטי (אין לנו במשפחות מקרים כאלה), מהן הסיבות לק.פ. כשזה לא גנטי?

יש לנו עוד הרבה בדיקות ופגישות, אורטופד (קבעו לנו עם דר שינדלר), יעוץ גנטי, MRI מוח לעובר, ואולי בדיקת מי שפיר (בחודש כ״כ מתקדם בתאומים זה מסוכן), הרבה החלטות קשות.

מצב רוח ירוד, נקווה לטוב
לילה טוב

פרלמנים

New member
מצב רוח ירוד... אני אנסה לעזור

שמי ג'סיקה, אני אימא של שלושה בנים
. הבכור שלנו, דניאל, נולד לפני שש וחצי שנים עם ק"פ דו צדדי חמור שאובחן בשבוע 15, ללא סיבה ידועה. טופל בביה"ח שניידר.
אחרי האבחון הראשוני עברנו סדרת בדיקות מקיפות (מצרפת קישור על בדיקות בהריון)
אינני מכירה את המצב שאתה מתאר (פונות כלפי חוץ), מי הרופא/ה שראת/ה את זה? האם הוגדר כקלאב פוט?
פנסקי מקבל מטופלי מכבי בהדסה עין כרם, ומטופלי כללית במרפאות של הכללית. ממליצה להגיע אליו להתייעצות, הוא באמת רופא יחיד ומיוחד-זאת ללא קשר וללא סתירה לביה"ח שבו תבחרו ללדת, או לטפל בק"פ.
אני מצרפת תמונה של דניאל משבוע שעבר, רק כדי להמחיש את איכות הטיפול. דניאל התפתח להפליא, ספורטיבי, שחיין ופעיל מאוד
צירפתי גם קישור על ק"פ בהריון של תאומים ...יש לנו ניסיון גם בזה כאן בפורום...

אנחנו כאן

ג'סיקה

שולחת את הטלפון שלי במסר אישי. מוזמנים לטלפן.

אבא 42

New member
תודה

תודה רבה ג׳סיקה
העלת לי חיוך
(הראשון היום)
נהיה בקשר
שוב תודה

a y a l u l a

New member
הגעת למקום הנכון

אין לי ניסיון בהריון תאומים אבל בקלאב פוט כן....

הקטנה שלי נולדה עם קלאב פוט דו"צ חמור.
היום היא בת 8 חוד'+, תינוקת מקסימה, פעילה ומתקדמת מהר יחסית לבני גילה.

הקושי הראשוני כששומעים את הבשורה הוא קשה, אבל יש זמן להתרגל לרעיון, לדבר עם אנשים ולהבין מה מצפה לכם.

(באופן אישי, אם כל בדיקות מסביב תקינות הייתי מוותרת על מי שפיר... אבל זאת אני....)

בהצלחה!!!

ddאמא ל2

New member
שלום אבא 42

שמי דידי ואני אמא למיה בת 5 ללא ק"פ ואורי בן ה9.5 חודשים שנולד עם ק"פ דו"צ חמור. בדיוק לפני שנה עברנו את ה"סרט" שאתם עוברים. תתעודדו, כמו שג'סיקה כתבה כמשפט פתיחה לפורום, הילד שלכם בריא, ויתפתח כמו בספר(ואף מוקדם יותר), סה"כ בעיה אורטופדית וכך יש להתייחס לזה. אורי הוא התינוק הכי שמח בעולם ומתפתח לפני הספר :). אנחנו מטופלים באיכילוב ומאוד מרוצים!! בהריון עשינו מי שפיר, ייעוץ גנטי אצל שוחט(שאני ממש ממליצה עליו, מעבר למקצועיות הוא בנאדם מדהים) ואקו לב עובר. בשלב בו היינו אמורים לעשות MRI מוח לעובר, עצרתי. ידעתי שהכל בסדר ומבחינתי זה היה מוגזם. בנוגע לסיבות לק"פ לא ממש יודעים, אבל תשאלו את שוחט יהיו לו תשובות הכי עדכניות.
שיהיה בהצלחה:) דידי

ddאמא ל2

New member
צ'יפ

שכחתי לציין שאנחנו עשינו צ'יפ גנטי... ואני לא מצטערת על כך :)

שחפית82

New member
ד"ר פנסקי

שלום. קודם כל מזל טוב!!! אנחנו מטופלים אצל ד"ר פנסקי בהדסה עין כרם ירושלים. יש לו מרפאה גם בבית שמש. עד כמה שאני יודעת הוא עובד עם מכבי. אנחנו הלכנו אליו לפגישה עוד בהריון על מנת לבחור רופא מטפל אחרי הלידה. בסופו של דבר פגשנו רק אותו כי מיד החלטנו שהוא הרופא שנרצה שיטפל בנו. אישית אני לא מכירה רופאים בתל השומר, בטוחה שיש וימליצו לכם. סערת הרגשות שאתם חווים כרגע מוכרת כנראה לכל אחד מחברי הפורום. אם תרצו אשמח לשוחח אתכם טלפונית לנסות להרגיע. MRI מוח לעובר לא עשינו. עשינו בדיקת אקו לב עובר.מי שפיר.ציפ' גנטי.

למעלה