חדשים בפורום

• פותח הנושא arsf
  • פורסם בתאריך

arsf

New member
שלום

שמי אהובה ואני בשבוע ה-17 להריוני. אובחן אצל העובר קלאב פוט בשתי הרגליים.. בשבוע הבא יש לי בדיקת מי שפיר אני לא יודעת מה לעשות! אני לא יודעת באיזה דרגה הקלאב פוט של הילד, ואני לא יודעת איך הוא ומה יהיה כאשר הוא יוולד. אני שוקלת הפלה מפני שאני לא יודעת איך להתמודד עם מצב כזה... עזרו לי בבקשה, אני נמצאת בדילמה רצינית

arsf

New member
תודה רבה לכולם!!

תודה רבה על התשובות שכלם!! אתם ממש נחמדים וטובים אני עדין בהתלבטות קשה, אני אם חד הורית אימא לשתי ילדות בנות עשרים ושמונה עשרה, והילד הוא מחבר שלי, שלוחץ עליי לעשות הפלה.. אין לי הרבה אמצעים גם לטפל בילד, אין לי הרבה כסף בכלל... אני לא יודעת כמה עולה כל הסיפור הזה, ואני לא יודעת אם אני אוכל לטפל בו ולדאוג לו מבחינה כלכלית אשמח לעזרה גם בנושא זה... כמה עולות הנעליים? כל כמה זמן יש ביקורת? האם המדינה עוזרת בדברים אלה? נכנסתי לאתר ששלחתי לי (אימא של כדור) וראיתי שמה ילדה בשם אנה, שלאחר חודשיים החלימה מהמחלה...ככה נראה לי לפחות כי ראיתי את תמונות הלפני ואחרי, וראיתי שאפשר גם ללא ניתוח, אלא רק עם גבס...

arsf

New member
אתם לא יודעים כמה אני מודה לכם

השם שרשום למטה- רקל- זה שמי. קוראים לי רחל, אני רושמת בשם אימא שלי, אהובה, ואני בת 18.. ניסיתי לשכנע אותה כבר הרבה זמן לא לעשות הפלה, אבל רק הפורום שלכם והעצות וההסברים שלכם עזרו לי לשכנע אותה סופית לא לעשות הפלה והיא תלד את התינוק הבריא והמושלם הזה!! אומנם יש לו קלאבפוט, אך תמיד ניסיתי להסביר לה שזו לא בעיהכל כך רצינית, ואני והיא ישבנט והראיתי לה את התמונות של הילדים ופשוט התחלנו לבכות.. היא תשאיר את התינוק, ואני ואחותי נעזור לה. תודה רבה לכם!!!

arsf

New member
יש לי שאלה קטנה

האם זה נכון שאחרי בדיקת מי שפיר צריך לנוח שלושה ימים??

arsf

New member
עידכון

היום, יותר נכון אתמול, היינו בבדיקת מי שפיר קצת כאב, אבל לא נורא:) עשו לאימא אולטראסאונד שוב, והוא אמר שזה קלאב פוט דו צדדי, שאלתי אותו מה הדרגה, הוא אמר דרגה די קשה... כמובן שהוא סתם מלחיץ.. זהו, נתנו לנו גם כמה בדיקות גמנטיות לעשות, למרות שהיא עשתה בדיקת מי שפיר.. מוזר... לדעתי סתם ביבוז כסף מיותר:) לילה טוב!!

Adoushi

New member
שלום אהובה

וברוכה הבאה לפורום. את תחפשי ותדפדפי בדפי הפורום, תמצאי הרבה הודעות דמות של נשים בהריון ואם תעקבי טוב תראי שהמסקנה החד-משמעית בגלל קלאב פוט לא עושים הפלה. בתי נולדה עם קלאב פוט בשתי רגליה, היום היא בת שנה ותשעה חודשים והיא ככל ילדה בגילה, הולכת (הלכה בגיל 10 וחצי חודשים), רצה, משחקת, שמחה. עם הלמידה והרחבת הידע על הנושא, הבהלה תיעלם ותתחלף עפ העצדים המתבקשים לטיפול נכון בקלאב פוט. לגבי דרגת קושי, לא ניתן לקבוע במהלך ההריון, ניתן להעריך בלבד. כצעד ראשון, אני מפנה אותך לאתר מפורט בעברית על קלאב פוט. זהו אתר של אמא של כדור (חברת הפורום) ויש בו כל מה את צריכה לדעת על קלאב פוט מנסיון אישי ומאמרים ומחקרים בנושא. יש שם גם חלק לגבי תקופת ההריון. הנה כתובת האתר: http://truly_clubfoot.tripod.com אמשח לענות של שאלות שיש לך. איהאב

שלום אהובה

ברוכה הבאה לפורום. מצטרפת לכל מה שנאמר כאן. שלושת החודשים הראשונים לאחר הלידה הם הטיפול הראשוני והאינטנסיבי. לאחר הניתוחון להארכת הגיד שאינו מצריך אישפוז - הטיפול הוא פחות אינטנסיבי והפגישות עם האורטופד נעשות פעם בחצי שנה ואח"כ פעם בשנה. הנעליים ששמים לילד לאחר שלב הגבסים עולות כסף. יש קופות חולים שמחזירות את ההוצאות של הנעליים באופן חלקי. אלו נעליים מיוחדות שמחוברות על בר. לנו המכשיר עלה בסביבות 600 ש"ח אם אני זוכרת נכון... ועוד דבר חשוב: קלאב פוט בלבד אינו מחלה!!! זוהי בעיה אורטופדית שניתנת לתיקון. הבן שלי בן שנה וחצי והולך כמו שאר הילדים בגילו ומי שלא יודע שהוא ילד ק"פ לא יכול להבחין שהיתה לו בעיה כל שהיא כשהוא נולד. באשר לניתוח - כדי לקבל מושג - לנו את ניתוח הרופא עשה בחדר גבס. שם הוא תמיד קיבל אותנו כדי לשים לו את הגבסים ולטפל בו בין גבס לגבס ושם גם נעשה הניתוח ומיד אחריו נטע גובס. בהצלחה ושבת שלום אורנית

אני קוראת את ההודעה

הזאת שלך וממש נרגשת. גם לי יש בת גדולה בת 16. הלוואי וכל אמא היתה זוכה לבנות תומכות, שותפות נאמנות ומפרגנות כמוכן. יישר כוח והלוואי ותדעו רק אושר בהמשך. אורנית

sarahlev

New member
כן

אכן, אחרי מי שפיר יש לנוח 3 ימים ללא מאמץ. אני לא עניתי למסרים שלך אבל קראתי את כל התשובות ולא היה לי מה להוסיף. אני אמא בת 37 לילד קסום עם קלאבפוט דו צדדי, לא ידעתי שניתן לאהוב כך... בקיצור חיים עם הקלאבפוט, זה קטן לעומת הדבר בגדול והמחייך הזה הנקרא ילד. יובלי מטופל בב"ח דנה באיכילוב אצל פרופ' ווינטרופ ומרוצים. קיבלנו החזר של 420 ש"ח ממכבי על הנעליים, יובלי עובר את הכל בגבורה הוא מתהפך, הולך אחורה, אוכל את הנעליים, מתגלגל, מושך בשרוכים וכ... אשמח לענות לכל שאלה ולפי ההענות אני בטוחה שיש לך כאן תחושה "למי לפנות" המון הצלחה שרה

../images/Emo140.gif לגבי חומרת הק"פ

אי אפשר לדעת בודאות את חומרת הק"פ ברחם. היתה כאן מישהי בפורום עם ק"פ דו"צ ברחם ולתינוק בסוף לא היה ק"פ. הטיפון בק"פ קל הוא קשה הוא כמעט אותו טיפול. עושים גיבוסים עד שהרגל מגיעה לתיקון יתר, אח"כ אם צריך עושים הארכת גיד. שלב הנעליים הוא (לפי מה שפונזטי אומר) זהה אצל כל הילדים. גם עם ק"פ ברגל אחת (כי אין ברירה צריך להחזיק טוב את רגל הק"פ). שלושה חודשים צריך להיות עם הנעליים 24 שעות ביממה. אח"כ 16-18 שעות עד שהילד נעמד. מאז לשים את הנעליים כשהילד ישן (כמובן שעדיף לילה ושנת צוהוריים ולא רק לילה). זה עד גיל 4. בעבר חשבו שיש קשר בין ק"פ קל וחמור לגבי אחוזי החזרה ולאחרונה ראו שכדאי לכולם, לקלים ולקשים, להיות עם נעליים עד גיל 4. טוב שאתן אחרי הבדיקה. בהצלחה

hanash

New member
הדרגה חסרת משמעות בשלב הנוכחי

אצלנו בשלב ההריון אובחן כי ברגלשימין החומרה קשה מאוד, ובשמאל פחות. לאחר הלידה אכן אוששה טענה זו דרגת החומרה של ימין היתה גבוהה יותר.......ולמרות הכל עכשיו אנחנו בשלב הנעליים והסד (נעלי דניס בראון) הטיפול עד כה היה אחיד ללא קשר בדרגת החומרה....להפתעתנו דווקא ברגל ימין.(זו שהיתה במצב יותר קשה) התיקון שהושג הוא טוב יותר משמאל.

טאניוש

New member
אין לדעת דרגה בשלב זה

גם אצלינו "אובחן" בהריון קלאב פוט דו-צדדי חמור. ויש חמור- רק מה? חד-צדדי. ברגל שמאל בכלל תנוחתי שממנו שכחנו אחרי גבס אחד. בהצלחה בשאר הבדיקות!

אני משתתפת עם אורנית

הלואי שיהיו לי בנות ובנים כמוכן. ושוב אתן מוזמנות להתקשר ת מ יד ממש עכשיו אפילו
יהיה לכן חבר אהוב חדש במשפחה המקסימה שלכן.

מעולה!!!!! איזה מרגש!!!!!

והוא יהיה כזה בריא וחמוד כמו כל הילדים שלנו, ואתם באמת מוזמנים בהזדמנות זאת למפגש הפורום המתועד עוד שבועיים, אתם באים?

אני רוצה לקשר אותך ל"ענוגה"

שילחי לה מסר. אני בטוחה שהיא תוכל לעזור לך, אני לא יודעת כמה אני יכולה לפרט כאן מעל דפי הפורום ואני ממש ממליצה לך לפנות אליה.

ושכחתי, ק"פ זו לא מחלה שמחלימים

ממנה. זו בעיה אורטופדית שיש סיכוי גדול היות לסדר אותה עם תוצאות טובות מאוד. לאחר כחמישה שבועות של גיבוסים ברב הגדול של המקרים כף הרגל מתוקנת וכדי לשמור על התיקון צריך לשים את הנעליים עד גיל 4. עד אז הרגל אמורה להתייצב ויש לקוות שהק"פ לא יחזור. תוכלי גם לראות תמונות של אושרי. המדינה ממנת את רב הטיפול. החודשים הראשונית של הגיבוסים ואם צריך חיתוך גיד איכלס. זה מומן. אפשר לשאול היכן את גרה ולאיזו קופ"ח את שייכת? את הנעליים כל קופה מממנת באופן קצת שונה. לפי דעתי האישית גם לא היה מימין של הקופה לנעליים זה לא סכום שמצדיק חשיבה כלכלית. יש שני ברים שצריך לאורך ה4 שנים. כל בר עולה כ300-400 ש"ח והקופה מממנת כ80% ממנו. כל זוג נעליים עולות כ300 ש"ח כאשר מחליפים נעליים כל פעם שתי מידות קדימה כי זה חוסך כסף. אושרי בן כמעט שנתיים ולא מאז החלפנו לו לנעל השלישית. בשלושת החודשים הראשונים צריך ללכת כל שבוע-שבועיים להחליף את הגבס. אח"כ באים לביקורת כל שלושה חודשים ואח"כ כל חצי שנה. יש לציין שהטיפול של ההורים כאן הוא מכריע, לשים את הנעליים כל לילה וצריך להיות מוכנים לכך. אך מה לא נעשה בישביל ילדינו, זו באמת הקרבה זעומה מבחינתי. אהובה, תשאלי המון, תקראי המון, תדברי בטלפון ותפגשי עם הורים וילדים. ותבקשי מחברך לעשות כן.
עידית

טאניוש

New member
ברוכות הבאות ../images/Emo140.gif

סוף שבוע בלי מחשב, רק עכשיו הגעתי
. אני אמא לילד בן 7 וחצי חודשים, ילד מושלם עם קלאב פוט חד צדדי (שאובחן כדו צדדי בהריון). אמרו לך כבר את הכל. רק רציתי להגיד שעד שתלדי
אנחנו נחליף את הנעליים למידה גדולה יותר ואולי גם את המוט, ואם תרצו נמסור לכם אותם. זה יכול קצת להקל עליכם מבחינה הכלכלית.

למעלה