חדשים ברעננה עם המון שאלות

MIF2007

New member
חדשים ברעננה עם המון שאלות

שלום לכולם, אנחנו חדשים יחסית ברעננה (עברנו בתחילת שנה"ל) ואני מקווה שזה בסדר לפתוח הודעה חדש כי יש לי כל מיני שאלות של "חדשה בשכונה" וחשבתי שאולי הפורום הוא מקום מתאים למצוא קצת תשובות..... אז הנה הן: 1) יש לי ילד שעולה לכיתה א' בשנה הבאה, אנחנו גרים באזור שביה"ס "הדר" ו"היובל" הם הקרובים ביותר, אשמח לקבל חוות דעת לגבי בתי הספר הנ"ל - האם יש הבדל ברמת ההוראה בביה"ס, מי שמנהל אותו, במס' הילדים בכיתה או בכל פרמטר אחר - כל פיסת מידע תתקבל בברכה. 2) איפה אפשר לקנות בעיר אוכל ביתי מוכן ביום שישי במחירים סבירים (בקניון רננים היינו פעם אחת והמחירים בשמיים עם מבחר מאוד דל). 3) אני כרגע בחופשת לידה ומחפשת משפחתון החל מחודש מאי בערך, אשמח לקבל המלצות. 4) ואחרון חביב - אנחנו "נפגעי" שיפוץ גרוע ביותר (קנינו בית ישן ושיפצנו.... ועכשיו אנחנו מלקקים את הפצעים) ואנחנו זקוקים למקצה שיפורים, ובעיקר אנשי מקצוע לאיטום וצביעה חיצונית של הגג והקירות, וכן חשמלאי וגנן, אשמח לקבל המלצות גם בנושא זה. המון המון תודה מראש

ATAF151

New member
תנסי מטפלת

אני ממליץ שתנסי קודם כל למצוא מטפלת ולא משפחתון. על פי כל המחקרים של מומחים בנושא בגיל הצעיר התינוק צריך טיפול של אחד על אחד. ובנוסף יש כמובן את העניין של להידבק במחלות של תינוקות אחרים במשפחתון. החסכון הכספי במשפחתון לעומת מטפלת עלול לעלות לכם ביוקר, כי תצטרכו לקחת מטפלת או להפסיד ימי עבודה בכל פעם שהוא יהיה חולה ולכן לא יוכל ללכת למשפחתון. לעומת זאת מטפלת מגיעה כרגיל גם כאשר הילד חולה. וכמובן בבית שלך את יכולה להתקין מצלמות ולעקוב אחרי מעשי המטפלת, בבית של משפחתון אין לך אפשרות לעשות זאת.

MIF2007

New member
פעם גם אני חשבתי ככה

אבל היום ממרומי ילד שלישי אני יכולה לומר שהתפכחתי.... הרבה מטפלות, לא כולן אבל קשה מאוד לדעת זאת מראש, מטיילות עם התינוקות ועושות קניות וסידורים רוב הבוקר, עושות אינסוף שיחות טלפון, שומעות מוזיקה ורואות טלביזיה אצלך בבית, ובקיצור רואות בטיפול בתינוק בבית התינוק אפשרות לטפל בענייניהן בלא מפריע רוב היום. דווקא במשפחתון, בבית המטפלת, זה ברור שזה העסק שלה, היא לא בונה על זה שהיא תצא לקניות עם 3-4 תינוקות, והיא לא יכולה לראות תוכניות טלביזיה כי היא מטפלת במספר תינוקות והיא רואה בזה יותר מקצוע, ופחות "כסף קל". שוב, אסור לעשות הכללות, יש מטפלות אחד על אחד יוצאות מן הכלל - אבל למעט המלצות מיד ראשונה, קשה מאוד למצוא אותן, אני לילד הראשון ראיינתי עשרות מטפלות ונפלתי לא מעט בפח עד שהגעתי למשפחתון, שם המטפלת היתה בפירוש האמא השנייה של הילדים שלי, למרות שהיו שם עוד 3 תינוקות. ולגבי מצלמות יש איתן בעיה אחת - אסור לנו להחליף את תחושות הבטן שלנו, בידיעה שיש מצלמה בבית זה לא מה שאמור לתת שקט נפשי בטיפול בתינוקות, כי מצלמה מתעדת נזק שכבר קרה, אם חס וחלילה רואים משהו, הילד כבר ניזוק נפשית ואולי גם פיסית.... מצלמה מתעדת 9 שעות ביום לפחות, וצריך זמן לעבור על כל הצילומים, היא לא מתעדת את כל הבית, לא תמיד מתעדת שמע, וכמובן שכל מה שקורה מחוץ לבית לא מופיע.... המסקנה שלי מכל תלאותיי היתה שעדיף משפחתון שבו יש מטפלת שרואה בטיפול בתינוקות מקצוע, ואין לה שאיפות גם לעשות סידורים וקניות במהלך יום העבודה. בכל אופן המון תודה על ההתייחסות
, ואשמח לקבל המלצות מכל מי שמכיר.

כמה תשובות לתושבת החדשה mif2007

ברוך בואכם לרעננה. 1. חשמלאי מצויין בשם בועז 0522440482 2. משפחתון מומלץ ברח' דגניה המנהלת אותו אריאלה, בערך במספר 42 הוא נקרא "צעד ראשון" 3. אוכל מוכן- בלאדי, יש מבחר לא זול.

MIF2007

New member
הי אורן והמון תודה על ההמלצות

ובלאדי - איפה זה יוצא? שוב תודה

shian

New member
בלאדי מול קניון רננים

בכניסה של הקופי בין, יש שם בשר/עוף/דגים נקי וסביר מבחינת מחיר. ממול יש גם את שוק רעננה - פירות וירקות זולים. כשנתקעים בשישי ערב עם מקרר ריק יש בהרצליה את הסטופ מרקט שפתוח 24/7 מוקד 107 - תשובה לכל שאלה ובעייה, לא חושבת שיש עוד מוקד כזה בישראל! אני אזכר בעוד טיפים בהמשך. ברוכים הבאים

shian

New member
פתאום קלטתי...../images/Emo9.gif

שכל ההמלצות שלי קשורות לאוכל אז קצת קולטורה: שעת סיפור לקטנים במשכן למוסיקה - יום חמישי בחמש וחצי אחה"צ, יש שם עכשיו גם תערוכת צילום מומלצת מאוד.

lulyK

New member
איפה המשכן למוסיקה?

לאילו גילאים זה מתאים? ומה עוד אפשר לעשות עם ילדים אחר הצהריים ברעננה? (בני 4.5 ו-2). ועוד אחת קטנה: מחפשת המלצה על מקום בו בן ה-4.5 יוכל להתנסות ברכיבה על סוס.

shian

New member
המשכן למוסיקה נמצא ליד תיכון מטרו ווסט

ברחוב הפלמ"ח יש כניסה לחניון גדול, ממשיכים עד הסוף ומשם יש שילוט לחניון קטן של המשכן, ברגל אפשר להיכנס גם מרחוב בורוכוב (דרך גן גדי נוטס - רואים את המזרקה מהכביש). הם מייעדים את שעת הסיפור בשעה הזו לגילאי שנתיים עד שלוש וחצי אבל אני חושבת שיש גם שעת סיפור לגדולים יותר. בכל מקרה מצרפת לינק של המקום ושם יש את פירוט הפעילויות לקטנים ולגדולים. המשכן למוסיקה: http://www.raanana.muni.il/מוסדות+ואתרים/מוסדות+קהילה+ותרבות/המשכן+העירוני+למוסיקה+ואמנויות/ חוות סוסים נחמדה יש ליד קפה "מקום בלב", הכניסה מרחוב פרדס משותף. נדמה לי שקוראים להם חוות החיים והם אנשים שכיף לפרנס אותם, הם עושים בהתנדבות כל מיני פעילויות וחוץ מזה יש שם בחווה עוד כל מיני חיות.

אילהT

New member
היי, רכיבה

לבן 4.5 תוכלי לנסות אצל חוות החיים אצל פרידה. כשנכנסים ב"פרדס משותף" לכיוון "מקום בלב". פונים שמאלה ומגיעים לחוות החיים הלא מיוחצנת יש גם את החווה של גבי (רעננה פארם) (במקום לפנות שמאלה - פונים ימינה ונוסעים סביב). אני לא משוכנעת שהיא תתן לילד בגיל הזה לרכב על סוס. אולי על חמור...

lulyK

New member
תודה לכולם, אתמול הוא רכב על פוני

בחווה שליד מקום בלב, והיה נפלא.

למעלה