חדשים בשכונה

dannyochy

New member
חדשים בשכונה

הי, אנחנו חדשים בשכונה הזאת ומקוים למצוא שכנים נחמדים ומעיינים. אנו הורים לניצן, בן 19 ילד שמוגדר עם פיגור בינוני מינוס. הוא מדבר מעט, מבין יותר, מבצע את רב פעולות היום יום בעזרתינו. ניצן לומד בבי"ס חינוך מיוחד שבחרנו עבורו והוא די מרוצה שם. אחר הצהריים הוא הולך למועדון שלווה שזה מקום מדהים גם עבורו וגם לנו. הוא גר בבית. אנחנו עכשו די בערפל לגבי ההמשך. יש לו בית ספר ושלווה לעוד שנתיים, ואז מה? רמת התיפקוד שלו אינה מתאימה לעבודה מוגנת כלשהיא. אנחנו מ-א-ד מתלבטים לגבי הוצאה מהבית. לא יודעים אם אפשר להשים אותו בדיור מוגן ללא יציאה לעבודה. האם יש מסגרות המשך יום מלא? האם למישהו יש נסיון טוב או רע בהשמה בדיור? בהוסטל? עד עכשו רק טיפלנו בהצלחה באפוטרופסות. לקח כמעט שנה וקיבלנו את אישור ביהמ"ש. אנחנו עובדים על איבחון משרד העבודה אך העניין תקוע במח' הרווחה העירונית כבר שנה. מה אתם אומרים???

עמיקםרז

New member
דיור חוץ ביתי

שלום רב, ההחלטה מתי להוציא ילד מהבית לדיור חוץ-ביתי היא מאוד אינדיבידואלית, בהתאם לנסיבות. כללית אני יכול לומר שיש לא מעט מסגרות דיור חוץ-ביתי טובות, הן בהוסטלים ובדירות והן במעונות פנימייה. צריך לבחון מה מתאים לבנכם. אני אישית ממליץ לא להמתין יותר מידי שנים עד להוצאה מהבית. עדיף לעשות זאת בניחותא, כאשר אתם עדיין במלוא כוחותיכם ותוכלו לגלות מעורבות בחייו גם כשיהיה מחוץ לבית. ההסתגלות אינה קלה (אבל בהחלט אפשרית) לא לילד ולא למשפחה, ולכן עדיף לא להגיע למצב של חוסר ברירה שמאלץ לעשות זאת בחופזה. ב ב ר כ ה , עמיקם

almog4

New member
בעניין מסגרת יומית

יש מספר רשויות מקומיות (אני אישית מכיר את באר-שבע) שבהן יש מסגרות יום טיפוליות, לבוגרים מעל גיל 21 , ברמת תפקוד שאינה מתאימה לעבודה מוגנת. סדר היום שם דומה למועדון, אלא שבמקום להגיע לשם אחרי ביה"ס משעה 14:00 מגיעים לשם כבר משעה 8:00 בבוקר. (הסידור הוא בתשלום 10% מהקצבה, ובנוסף תשלום על ההסעות למקום. ) באפשרותך לברר במחלקת הרווחה בישובך, אם קיימת מסגרת כזאת אצלכם. בלי קשר לכך, אני מסכים עם דבריו של עמיקם בעניין דיור חוץ ביתי. דני

היי להורים של ניצן

לא כל כך הבנתי למה אתם תקועים עם האבחון..האם עד היום הילד כלל לא עבר אבחון? אם כך- מי הגדיר את רמת הפיגור שלו? אין סיבה שתחכו לאבחון כל כך הרבה זמן. אתם פשוט צריכים ללחוץ על העו"ס ברווחה. מוזר שזה תקוע כבר שנה ואני לא הייתי מוותרת בעניין הזה. לגבי דיור חוץ ביתי- אני מבינה שנותרו לו שנתיים ללמוד. האם ההתלבטות שלכם נובעת מכך שהחלטתם לא להמתין לתום לימודיו, ולנסות למצוא לו מקום כבר עכשיו? אם כך הוא הדבר- זהו הזמן המתאים לפנות לעו"ס בבקשה לזרז לאלתר את ההליך של האבחון על מנת שיקבל זכאות לדיור חוץ ביתי. העובדת הסוציאלית אמורה להכיר את המסגרות שמתאימות לבנכם- בין אם זו מסגרת תעסוקתית או חוץ ביתית, וממש אין סיבה לדעתי שתתלבטו כך לבדכם. זהו תפקידה לסייע לכם ולתת לכם את מירב האינפורמציה. בנוסף- האם ניסיתם לפנות לסניף המקומי של אקים באיזור מגוריכם? שם אולי תוכלו לקבל אינפורמציה על המסגרות האיזוריות. במקביל- קיים גם הקו החם של אקים,אליו תוכלו להתקשר ולשאול את כל השאלות העולות על ליבכם. מס' הטלפון הוא- 1-800-399-333 כל טוב, אורית

dannyochy

New member
תודה אורית

הי אורית, כמובן שהילד (בן 19...) אובחן בעבר, אך איבחון רשמי של משרד העבודה צריך להיעשות בשלב הזה לפני סוף הלימודים. אנחנו לא רוצים להוציא אותו מהבית לפני סוף הלימודים אך מאד מודאגים מה יקרה ביום שאחרי? האם הוא פשוט יהיה בבית? זה רע מאד. לכן אנחנו רוצים להיות ערוכים עם פתרונות טובים וזה לוקח הרבה מאד זמן, לכן אנחנו די לחוצים כבר עכשו. העו"ס והרווחה במקום מגורינו לא הרבה יותר טובים מהאוכלוסיה שהם אמורים לטפל בה.... לא קיבלנו שרות אחד כמו שצריך, אין עם מי להתייעץ מקצועית, ולמעשה איבדנו את האמון בהם לגמרי. בבית הספר העו"ס פוטרה במהלך השנה כך שגם שם אין לנו עם מי להתייעץ. אנחנו מקוים שיהיה מישהו חדש בשנה הבאה. הקו של אקים נשמע כמו רעיון טוב, ננסה אותו. אין אקים כאן. בעבר גרנו בצפון והקמתי סניף אקים במקום. עכשו אין לי את האנרגיות לכך.

רונאסטל

New member
אוריתוש

נהיית ממש שאקלית בתחום, יש לי המון שאלות לגבי דיור חוץ ביתי... 1) יש מסגרות שמתאימות גם למי שאינו נייד/ עצמאי כלל (פגיעה רב תחומית?) 2) מה זאת אומרת זכאות לדיור חוץ ביתי? 3) המוסדות הם פרטיים או ממשלתיים או גם וגם? 4) אם אני ארצה עוד 6 שנים מוסד פרטי אני צריכה להרשם עכשיו? (ולזכות בלוטו עד אז?) 5) איך לעזאזל מצליחים להגיע להחלטה המפחידה הזו? 6) מה שלום שני הילדים היפהפיים שלך? תשלחי לי תמונות...

למעלה