חדשים ולחוצים...

גרקל

New member
חדשים ולחוצים...

שלום לכל אנשי הפורום. ביום שישי עשינו סקירה ראשונה (שבוע 15) ונמצא ק"פ דו"צ ומייד כשיצאנו גיגלנו והגענו לפה. עשה לנו טוב בלב לדעת שיש מקום לפנות אליו ולדבר עם אנשים אחרים שעברו ועוברים את התהליך.
זה ההריון הראשון שלנו ומהרגע שהתגלה הקלאב פוט אנחנו בלופ של חששות, פחדים ובלבלות. החששות שלנו הם פחות מהקלאב פוט עצמו אלא מהדברים שיכולים להתלוות אליו (תסמונות וכו'). כבר היינו אצל גנטיקאי שאמר שבגלל שהק"פ צץ בשלב מוקדם, יהיה יותר קשה לטפל בו. האם מישהו שמע משהו כזה או הפוך לזה?...
בנוסף אנחנו מאוד מבולבלים מאפשרויות של הבדיקות, הגניקולוג ממליץ על צ'יפ גנטי והגנטיקאי טען שאין צורך בבדיקה כזו אלא רק בבדיקת מי שפיר רגילה וכעת אנחנו מרגישים מבולבלים וקצת אבודים.

פרלמנים

New member
ערב טוב

שמי ג'סיקה, אני אמא של דניאל, שנולד לפני שש וחצי שנים עם ק"פ דו צדדי שאובחן בשבוע 15 בסקירה. דניאל בכיצה א', פעיל וספורטיבי, ללא הגבלה תפקודית וללא זכר לקלאב פוט...
אני מבינה ומזדהה עם החששות שלך, ורוצה קצת לנסות להפיג את הדאגות...
ראשית, כדאי באמת להמשיך ולבדוק ולבצע את הבדיקות שהומלצו לכם, כדי לשלול ולהיות שקטים ככל הניתן.
דבריו של הגנטקאי אינם מוכרים לי זו הפעם הראשונה שאני שומעת על התיאוריה הזו (ואני "מתעסקת" עם ענייני קלאב פוט, הורים, ילדים, רופאים וכו' כבר שבע שנים בערך...) מדי פעם צצה אמירה כזו, ומלחיצה הורים לעתיד.
הטיפול בק"פ בשלב הראשוני שאחרי הלידה הוא זהה לכל התינוקות. מתחילים בסדרת גיבוסים (החלפה כל שבוע בערך) ליישור כפות הרגליים. לאחר מכן במידת הצורך מבצעים ניתוחון להארכת גיד אכילס (א-ל תיבהלו!!!) ונועלים נעליים מיוחדות לתקופה שמתשתנהלפי הוראות הרופא. קיראו קצת כאן
לגבי הבדיקות. היה כאן דיון לפני שבוע בערך בנושא הצ'יפ, אין לי שום דרך להחליט עבורכם, ובתקופתי האופציה לא הייתה קיימת עדיין...הנטייה שלי, לו הייתי בסיטואציה הזו היום, היא לא לעשות, זה מה שאני מחשיבה כ"עודף" בדיקות... תציצו בקישור
מאיזה איזור אתם בארץ? באיזו קופ"ח? מי הגנטיקאי, מותר לשאול?

אנחנו כאן, מכל לב

שולחת לך במסר אישי את הטלפון שלי
ג'סיקה

גרקל

New member
ברוכים הנמצאים

היי ותודה על התשובה המהירה והחמה :)
הגנטיקאי הוא פרופ׳ בורוכוביץ והרופא ד״ר אוסלנדר. את אוסלנדר אני מכירה שנים וסומכת עליו , מה גם שהוא מנהל מחלקת יולדות ועל בורוכוביץ שמענו רק דברים טובים, ביו היתר גם בפורום הזה, כך שמאוד קשה כששני רופאים כאלה ממליצים על שתי בדיקות שונות. יש לנו הרהורים בנוגע לחוות דעת שנייה, כלומר סקירת מערכות ראשונה נוספת. האם מישהו היה בחוות דעת שנייה כזאת או שמע על מישהו שהיה ויכול להמליץ אם זה כדאי?

פרלמנים

New member
הולכים על הלב או עם הרופא המוכר והידוע

אם את סומכת על הרופא שלך, לכי איתו. כך אני הייתי עושה. אבל לפני כן כדאי להתייעץ איתו שוב, ולשאול לעומק, למה הוא ממליץ על הצ'יפ...
סקירה ראשונה לא הייתי עושה שוב, גם ככה תעשו מי שפיר בעוד שבועיים, וסקירה מאוחרת אוטוטו... אם יש לך קשר טוב עם הרופא הקבוע שלך, בקשי ממנו שיסתכל שוב על הרגליים בביקור הבא שלך אצלו ,(לא צריך "לקרוא" לזה סקירה) לגבי בדיקות נוספות-מה הומלץ לכם? (אקו לב, סקירה שלישית?)

שלום

אני אמא לעידו, בן 3 ח' עם ק"פ ח"צ ברגל ימין, שגם התגלה בשבוע 14. גם לנו עידו הוא ילד ראשון ואני ממש יכולה להזדהות עם התהליך שאתם עוברים עכשיו. לנו היה חודש וחצי ללא שינה מהרגע שגילנו את הק"פ בסקירה ועד התוצאות של מי השפיר. לא עשינו צ'יפ גנטי (גם אף אחד לא הציע לנו) והרופא שעשינו אצלו את מי השפיר היה מרגיע מאוד.

הפורום הזה הוא אחד הדברים שהכי מקלים על ההתמודדות עם כל הנושא, ועכשיו "ממרום" (
) 3 ח' אני מרגישה בעלת ניסיון ויכולה להגיד שאני רואה גם הרבה יתרונות בק"פ. עידו פיתח שרירים רציניים בעקבות השהות עם הגבס ועכשיו כבר עם הנעלים. לדוגמא, הוא מחזיק את עצמו הרבה יותר בקלות ויותר קל להחזיק אותו.

שיהיה הרבה בהצלחה.
יום טוב
נבט

תומרים

New member
אנחנו באותה הסירה

הי, אני בשבוע 17 וגם אצלינו גילו ק"פ דו"צ בשבוע 14. שבוע שעבר עברתי מי שפיר + צ'יפ גנטי.
אצלי זה היה הפוך - הגנטיקאי (פרופ שוחט) המליץ חד משמעית לבצע צ'יפ , והרופא (ד"ר מרקוביץ) טען שאין צורך, שיהיו לי בקרוב מספיק בדיקות. בכל מקר, על מנת להסיר כל ספק וחשש, החלטנו לעשות את הצ'יפ.
אמורה להיות לי בעוד כחודש סקירה מורחבת + סקירת גפיים ממוקדת + אקו לב + אולטרסאונד מוח.
שיהיה בהצלחה, ובכל מקרה, על כל החלטה שתקבלי, תוודאי שאת שלמה איתה.

גרקל

New member
תודה רבה על התגובות והרבה בהצלחה בבדיקות

עדיין לא ממש המליצו לנו כלום חוץ מבדיקת מי שפיר/ צ'יפ גנטי, כנראה מחכים לראות שזה יצא בסדר ואז להחליט הלאה.
גם אנחנו קבענו תור פרטי לפרופ' שוחט לשבוע הבא אחרי שמהייעוץ של פרופ' בורוכוביץ ממכבי יצאנו מבולבלים ואפילו יותר מודאגים ממה שהגענו... הבנו גם ששוחט מוביל את התחום של הצ'יפ הגנטי בארץ ואנחנו די נוטים כן לעשות, אבל מפחדים ממצב של תוצאות לא חד משמעיות (שלא כמו בבדיקת מי השפיר הרגילה). האם הייתם מרוצים מהייעוץ שנתן?

תומרים

New member
מרקוביץ / שוחט

כן, מרקוביץ מבי"ח מאיר. הוא ממש יסודי בבדיקות שלו.
ושוחט - כן, היינו מרוצים מהייעוץ. תהיי בטוחה שהוא גם ימליץ לכם על ציפ גנטי. הבנתי שהוא שולח את כולן לעשות את זה :)
יש גם אפשרות בזמן המי שפיר לקחת מבחנה נוספת ולשמר אותה עד סוף ההריון, למקרה שצריך. ואז, אחרי קבלת תוצאות מי שפיר- לבצע בדיקת ציפ גנטי מאותה מבחנה. לי שוחט אמר שההמלצה לציפ היא חד משמעית. כי הציפ בודק דברים נוספים מעבר למי שפיר. התוצאות של ציפ מתקבלות 10 ימים אחרי מי שפיר.
לגבי התוצאות הלא חד משמעיות, מרקוביץ סיפר לי שיש לו כמה מקרים כאלו. שאלתי את שוחט מה עושים במקרה כזה והוא אמר שבמידה ואקבל תוצאות לא חד משמעיות, נחזור אליו ונחליט יחד מה לעשות... נקווה שיצא תקין !

פרלמנים

New member
מרקוביץ' נהדר

עשיתי אצלו סקירות מורחבות בשלושת ההריונות ואני מאוד מעריכה אותו

ממליצה לעשות צ'יפ גנטי!

סליחה שאני מעכירה את האווירה, אבל אצלי בדיקת מי שפיר יצאה תקינה ואילו הצ'יפ היה לא תקין.
הגנטיקאי שלנו אמר שב-90% מהמקרים זה רק בעיה אורטופדית, אנחנו לרוע המזל נפלנו ב-10%.

בהצלחה!

למעלה