חדש באופוס- "פחדיו של האדם החכם" מאת פטריק רותפס

זה מוזר מאוד וטעון הסבר

איך בדיוק? האם יש פחות מלים בעמוד מבספר רגיל? האם נכלל כבונוס הסיפור הקצר SLOW REGARD (המכונה '2.5').

strahd

New member
לא כזה מוזר

הספר עצמו הוא 1120 עמודים, ותוסיף לכך שהפונט שלנו הוא טיפטיפה יותר גדול ממה שעושים ב-paperback והנה לך ספר של 1200 עמודים. ה-slow regard אינו חלק מהספר הזה.

strahd

New member
Mass Paperback

היו גם ספרים שהיו קצת פחות בעברית והיו קצת יותר. כל ספר והשגעונות שלו.

Y. Welis

New member
ידוע שכל ספר קטן בעברית - 5 עד 10 אחוזים. השפה מצומצת יותר

מה שעוד יותר מתמיה... the incredible inflating book.

גלקטור

New member
אבל הוא הסביר לך שהפונט יותר גדול. וחוץ מזה, בטח יש עוד הבדל

גודל עמוד, רוחב שורה - מה זה משנה מספר העמודים? מה שחשוב זה איכות התרגום

Y. Welis

New member
עדיין זו פנומנה מעניינת. כמה גדול כבר הפונט?

והאם הוא גדול לטובת הקוראים, או לטובת המאזן של ההוצאה (2 ספרים = יותר כסף).

strahd

New member
האמת היא

שההוצאה לא מעוניינת להוציא ספרים גדולים או לפצל ספרים לשניים. הוצאה הגיונית ושפויה מוציאה ספרים בדידים, לא חלקים של סאגות של 20 חלקים, אלא ספרים בדידים נחמדים של 300 עמודים שנמכרים היטב.
&nbsp
היו מקרים של הוצאות שרצו להוריד את הפונט כדי שמספר העמודים יהיה קטן וזה נתקל בבעיות קשות מאוד, היו כאלה שניסו להקטין את גודל הספר לספר כיס כמו בארה"ב וזה נתקל בבעיות קשות אחרות. למעשה, הקהל הישראלי רגיל לסטנדרט מסוים ועוקבים על פיו. הפיצול של הספר הזה נעשה בלית ברירה, על מנת שהוא בכלל יצא לאור. זכור גם כי יש הוצאה שפיצלה בשבוע הספר הזה ספר של 600 עמודים לשניים, כי זאת הוצאה קטנה ולא מסוגלת לעמוד בכובד של ספרים כאלו. ואילו הספר הזה הוא 600 עמודים לכרך. סתם לצורך השוואה קלה.

Y. Welis

New member
זכורה לי ההוצאה - 'אצטרולוג' (או אסטרולוג), של היזם הספרותי

הנודע אלישע בן מרדכי (המוכר לבני דור ה-X מהוצאת 'אלישר', שדווקא היתה סבירה).
&nbsp
לא הייתי מייחס לו 'בלית ברירה', לאור ערכי ההפקה הנמוכים שההוצאה שלו הצטיינה בהם (או טענות מתרגמים שהוא לא שילם להם...). הוא קבע כמה תקדימים של איכות נמוכה במיוחד, שעדיין הצליחה למכור (ספרי טד וויליאמס ורובין הוב).
&nbsp
אני רק מקוה שאין מי שמנסים ללכת בדרכו.

למעלה