חדש באתר

דותן7

New member
חדש באתר

שלום לכולם , אני חדש באתר...רק עכשיו מתחילים לנוע לכוון הבניה. ברשותי שטח בן 450 מ"ר בגן יבנה שקבלתי בירושה. סיימנו מדידות של השטח , ורציתי לדעת עלויות של אדריכל, מה מחשב נמוך, מה גבוה ומהו הממוצע.

איריסג

New member
זה תלוי בהמון המון פרמטרים

אם תעשה כאן סקר בפורום תמצא מי שיעדיף בכלל לא להשתמש בשירותי אדריכל, לשרטט בעצמו את הבית ולתת למהנדס שיכין תוכנית ויחתום עליה - ענין של 1000-2000 דולר. תמצא כאלה שלוקחים רק אדריכל ללא מעצב פנים - והעלויות של זה יכולות לנוע מ 3500 דולר (זה מה שאני משלמת, אבל לקחתי בנוסף מעצבת פנים בסכום דומה, שעובדת איתי כבר מתחילת התהליך של הכנת התוכניות) ועד הרבה למעלה מזה. יש אדריכלים שגם עושים עיצוב פנים - וגם כאן המחירים ינועו מ 5000 דולר ומעלה. אנחנו קיבלנו הצעה ממישהיא שעושה גם אדריכלות וגם עיצוב פנים - והיא רצתה שכר טירחה של כ 15 אלף דולר... ונדמה לי שמישהיא סיפרה שאדריכלית אחרת ביקשה ממנה על אדריכלות ועיצוב פנים קרוב ל 20 אלף דולר... היקרים מבין האדריכלים (דוגמת מונג'ק ואורלי שרם) גם ייקחו 30 ו 40 אלף דולר לבית...

מצטער אבל יש סתירה לוגית בדבריך

עלות מהנדס לתכנון בית פרטי נעה בין 1200 ל 1500 דולר בממוצע. אדריכל שגובה 2500 דולר כשכר טרחה לתכנון בית, לא יכול להרשות לעצמו (אם הוא רוצה להתפרנס מעבודתו) להקצות את הזמן הדרוש להצטיינות בעבודתו. שכר כזה אפשרי רק אם האדריכל נמצא בתחילת דרכו ואז, קיים כמובן הסיכון שנובע מחוסר הניסיון. ואולי השאלה היא כמה פשוט בונה האדם הפשוט ?

האדריכל מעולה ! הוא גם מורה לעיצוב

יש לו משרד גדול והוא לא בוחל גם בעבודות קטנות . זה ששאר האדריכלים פלצנים שיבושם להם . הלואי עלי להרויח 2700$ לעשר שעות עבודה שלי ועוד כמה שעות ספורות של השרטט/ת. כמה פשוט ? זהו שאולי ענין מורכב כמו "האדם הפשוט " אתה לא יכול להבין . " האדם הפשוט " זה המין האנושי שחושב שהוא משהוא גדול ומורכב אבל הוא בעצם נחות ופשוט . אני בונה מה שאני רוצה ( התכנון הפנימי ) האדריכל הוסיף פה ושם , בעיקר בעיצוב החיצוני . הנה הסקיצה הראשונית שלי

אנחנו כנראה מדברים על שני מקצועות

אחרים. אתה מדבר על מקצוע שמשקיע 10 שעות עבודה לתכנון בית. אני מדבר על משהו כמו 700 שעות בממוצע. אני לא מנסה לאמר ששעות עבודה זהו הפרמטר לפיו נקבעת איכותו של המתכנן. אבל כשהפער הוא של מאות אחוזים, לתכנון של בית פרטי (ולא מוזיאון או מבנה מורכב אחר) אז מובן שתפיסת המקצוע היא שונה מהותית. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

אם אתה מתכנן בית פרטי ב 700

שעות , תחפש פרנסה אחרת . או שתתפוס נישה של מליונרים . לתכנן בית לא צריך יותר מ 20 שעות וזה כולל גרביג' טיים של רעיונות שלא מתקבלים בסופו של דבר . לסקיצה שלי לקח להגיע ב 6-8 שעות עם האדריכל ישבנו 7-8 פגישות של שעה שחלק גדול מהן נסב על סמאל טוק שלא קשור לתכנון .

פיטנגו4

New member
ברור, אלא מה?!

יש אנשים שמסתפקים, וגם מאושרים בהחלט, ממי שישקיע 20 שעות בתכנון בית, יש אנשים שלא מבינים למה צריך אדריכל נוף, כי הגנן יכול לעשות הכל... בחיי, שביקשו ממני השבוע לתת תכנון גינה תוך כדי עמידה במגרש על רגל אחת, ככה ממש - פיזית בעמידה על האדמה, אפילו בלי נייר, כדי להשוות אותי לגנן (!!! ) ברור שסרבתי, מאותה סיבה שאתה לא תתכנן בית ב-20 שעות. אתה ואני לא מוכנים למכור את עצמנו בזול, זה שייך למקצוע אחר, לא המקצוע שלנו, ולכן, נעבוד אצל לקוחות מסוג אחר.

פיטנגו4

New member
התגובה שלי היתה ל"ה א ד ר י כ ל"

שאני מאד מסכימה עם הגישה שלו למקצוע. זה לא סותר את זה שאני מאד שמחה מכך שאתה מאושר מהאדריכל שלך, שתכנן בית ב-20 שעות.

קצת פרופורציות

700 שעות זה 4 חודשים (= 8 שעות כל יום,) אונית משא ביונדאי מתכננים ב 9 חודשים, כשכל אוניה עם דרישות אחרות של המזמין . אולי את עזריאלי תכננו ב 4 חודשים ולא בית פרטי

פיטנגו4

New member
פרופורציות ?

נכון ש-700 זה הרבה, גם לדעתי, אבל, לדעתי, אשר אינך מסכים איתה, רק חאפר (או מי שמעתיק תכנון קיים) יכול לתכנן בית ב-20 שעות כולל סמול-טוק. פראייר, לדעתי, הוא מי שמשלם עבור סחורה גרועה, חאפר (ואינני רוצה להשתמש במילה יותר קשה) הוא מי שמוכר את עצמו בזול, שלא נותן כבוד למקצוע האדריכלות שאותו למד במשך 5 שנים אקדמיות, ובכך מזלזל גם בלקוחות שלו וגם בעצמו. בתור לקוחה - אני לא עשירה מספיק כדי לקנות סחורה גרועה וזולה. בתור אשת מקצוע - אני לא אתכנן גינה בע"פ, ואני לא מוכנה בכלל שישוו אותי לגנן שמתכנן גינה בעמידה.
הוא מתכנן בדיוק אותה רמה שאני מומחית לניתוח מוח
. אני משקיעה הרבה שעות והרבה-הרבה מחשבה בכל תכנון שלי. לו הייתי עושה אחרת - הייתי מבזה את עצמי ואת המקצוע שלי.(אצלי "אפילו" גינה לוקח לתכנן יותר מ-20 שעות...)

פיטנגו4

New member
עוד משהו בקשר ל"מורים"

זה שהאדריכל שלך גם מלמד עיצוב, לא אומר עליו דבר וחצי דבר. במהלך לימודי נתקלתי באדריכלים מעולים, שרואים בהוראה שליחות, והיתה לי זכות ללמוד אצלם, וגם בכאלה שבאו ללמד כי זו דרך להרוויח קצת כסף, כי המשרד שלהם לא עמוס בעבודה, והם לא היו לא מוכשרים במיוחד...

עבודת האדריכל

בית מייצר סביבה לאירועים המרכיבים את החיים שלנו. הוא המקום המעניק לנו ביטחון, מחסה והנאה. הבית במובנים רבים מייצג את מי שאנו וגם יכול להכתיב את מה שאנו רוצים להיות. הבית הוא תוצר של מפגש מסוים וחד פעמי של לקוח, מקום ומתכנן. תהליך התכנון מתחיל בלימוד של המתכנן את הלקוח. אורחות חיים, רצונות , חלומות ומגבלות אם ישנן. בנוסף, מתקיים לימוד של השטח וסביבת הבית וכן, המסגרת החוקית לתכנון. אז ילך האדריכל לביתו ויכין חלופות לתכנון. החלופה מתבטאת בתיאור סכמתי והמחשה תלת ממדית של המבנה באופן המציג את היתרונות והחסרונות של הפתרונות השונים. התהליך הוא כזה המתכנס לפתרון ולא כזה שמגיע בבת אחת. הרצונות מתגבשים, מתפתחת היררכיה של חשוב ופחות ועולות גם, מה לעשות, מגבלות תכנון. הדרך היעילה ביותר אל הפתרון, היא דרך ההשוואה בין חלופות שונות. לאחר שמתגבשת חלופה נבחרת, יש לעבד ולעצב את הפתרון עד להשלמה גיאומטרית של כל מרכיביו. זה הזמן להכין בקשה להיתר הבנייה. האדריכל יכין את הבקשה (גרמושקה) וילווה את הפקדתה במוסדות עד לאישור מלא שלה. תהליך הבנייה (או: מי יבנה, יבנה בית, בישראל ?) לפני הבנייה ממש, צריך מבצע או מבצעים. לצורך זה, צריך לפרק את המבנה לגורמים המרכיבים אותו ולבעלי המקצוע שיהיו מעורבים בבנייתו. עבודות שלד ובנייה, עבודות אינסטלציה, חשמל, טיח, ריצוף וחיפוי, צבע, אלומיניום, אבן, מיזוג אויר, נגרות, מסגרות, עבודות גבס, פיתוח ועוד. בתהליך הבנייה מושקע הון עתק. יש משמעות רבה לתכנון הכלכלי של הפרוייקט והפתעות במהלך הביצוע זה הדבר האחרון שצריך. התוכניות צריכות לכסות את כל מרכיבי הביצוע על מנת לקבל אומדן אמיתי של העלויות ולמנוע ויכוחים עם המבצעים. אחד מנשיאי ארה"ב אמר שאם היה צריך לכרות עץ בחמש שעות, היה משקיע ארבע מתוכן בהשחזת הגרזן. ולכן, התוכניות יהיו מתואמות לתכנון ההנדסי, לתכנון התשתיות השונות, חשמל, אינסטלציה ומיזוג אויר ועם יצרני מפתח כגון אלומיניום ומסגרות. החומר הערוך בצורה המבוקשת, לפי סוג המכרז, יוצא אל המבצעים למתן הצעות מחיר. בשלב הבנייה האדריכל יפקח שהכל נעשה בהתאם לתוכנית וייתן מענה במקרה של ספק לגבי אופן הביצוע. גימור הבית משפיע באופן חד וברור על התוצאה הסופית. כאן תפקידו של האדריכל לכוון ולייעץ בבחירה מאוזנת ואסתטית של חומרים, צבעים וטקסטורות המרכיבים את החלל. חשבון השעות (באופן גס מאוד) פגישות ופיקוח. עם הלקוח, עם יועצים או מתכננים אחרים, במוסדות רישוי, ייעוץ וליווי לבחירת אביזרים סניטריים, גופי תאורה וחומרי גמר, פיקוח באתר על הביצוע - סה"כ 150 שעות הכנת תוכניות. חלופות ראשוניות, עיבוד חלופה נבחרת, המחשות תלת ממד, הכנת בקשה להיתר, תוכניות למכרז, פרישת קירות בחדרי רחצה ומטבחים, רשימות אלומיניום, מסגרות ונגרות, תוכניות חשמל ותאורה, תוכניות לעבודות גבס, תוכניות למדרגות, תוכנית פיתוח – סה"כ 350 שעות חשבון ההוצאות שעות עבודה, טלפונים, הוצאות דלק, הדפסות וגם.. ביטוח מקצועי, תוכנות, רישוי ועוד ועוד ועוד.

אתה מכניס דברים שלא דובר עליהם

פיקוח זה נושא אחר לגמרי . זו לא עבודתו של האדריכל אלא אם מבקשים ממנו במפורש וזה בודאי כולל תוספת במחיר 3700$ הם עבור הוצאת אישור בניה , עיצוב תאורה ויעוץ פה ושם על מראה חיצוני . תכנון הבית להגשה לרשויות לא צריך לקחת יותר מ 40 שעות עבודה, התוצאות מדברות בעד עצמן בבית המיועד שלי ועוד בהרבה בתים שראיתי שהאדריכל שלי תכנן אותם . אגב הוא מתכננן יותר לקבלנים גדולים הבונים בתי דירות בתים פרטיים זה רק נישה אחת אצלו .

פיקוח

הפיקוח שאני מדבר עליו הוא מה שנקרא "פיקוח עליון על הבנייה" שהוא חלק מהותי, בסיסי ובלתי נפרד מעבודתו של האדריכל על פי חוק. מעבר לזה, הביצוע מהווה נדבך משמעותי בתוצאה הסופית. אדריכל שלא מתעניין, עוקב ומפקח על הביצוע, משאיר לרוח לשאת את פרי תכנונו (500 שעות...) למקומות שאין עליהם שליטה.

למעלה