חדש בבישול

חדש בבישול

שלום אנשים!!! אני החלטתי שהגיע שעתי לקום ולהיכנס אל אזור חדש- המטבח. הוא עדיין שטח כבוש ללא עוררין של אימא, אבל אני רוצה להיכנס לעסקי הבישול. אני כרגע יודע להכיו חביתה (רגילה, מכסימום שמיר כתוספת), ואני רוצה לשדרג אותה. אם יש לכם רעיונות לחביתה עם ירקות או מוקפץ או משהו אחר, אני אשמח.... תודה, פבל
 

nurap

New member
|המבדיוק סיימתי לאכול חביתה כזו....

חביתה טעימה להפליא.... 2 ביצים, 1 פלפל ירוק חריף (רצועות), 2 שיני שום (פרוסות), מעט עגבניות שרי (חצויות), בצל שלם (רצועות), פלפל שחור גרוס, מלח, שמן זית. שים שמן זית במחבת והתחל לטגן את הבצל משך דקה, הוסף את השום, כעבור דקה הוסף את רצועות הפלפל וכעבור דקה נוספת הוסף את עגבניות השרי. המשך לטגן זאת משך דקה נוספת ואז הוסף את הביצים ("מקושקשות")תוך כדי ערבוב עד ליצירת חביתה אחידה,את הפלפל השחור והמלח, הפוך צד והנה לך חביתה מזינה וטעימה...
 

kaya11

New member
יש הרבה...

בצל, פטריות, פסטרמה, גבינות, עשבי טיבול למיניהם... הכל ביחד וכל אחד לחוד... חביתה זה דבר שבאמת אבשר לשחק איתו ולהשתמש במה שיש בבית...
 

liraziv

New member
פריטטה

מתוך כתבה בידיעות: לנו יש חביתה, לצרפתים אומלט, ולאיטלקים פריטטה. לאומלט מטגנים את הביצים, ממלאים בכל מיני דברים טובים, ומקפלים לשניים. לפריטטה מערבבים את כל הדברים הטובים עם הביצים ומטגנים על להבה נמוכה, כך שהיא מוצקה יותר מאומלט. הלהטוטנים הופכים אותה באוויר והאחרים מחליקים לצלחת ומחזירים למחבת כדי לטגן מהצד השני, או משלימים את ההכנה תחת הגריל. לבלילת הביצים מוסיפים סוגים שונים ומגוונים של גבינות, נקניקים ובשרים מעושנים, אנשובי, זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, ירקות קלויים או מטוגנים, פטריות יער והרבה עשבי תיבול. מטגנים בתערובת מנצחת של שמן זית וחמאה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לבזוק מעל הפריטטה גבינת פרמזן או גבינת פקורינו מגוררת, אפשר להוסיף לה ירקות קלויים בגריל ומתובלים בשמן זית, חומץ בלזמי ומלח גס, ויחד עם יין אדום ולחם טרי, הרי לנו ארוחה קלה וטעימה. המתכונים להלן מיועדים ל-6-4 מנות. מתכונים לפריטטה
 

dfl

New member
שדרוג פשוט לחביתה

תתפלא, אבל חביתה עם שמיר היא בסיס מצוין להרבה מאכלים שגם אניני הטעם הגדולים ביותר יעריכו. אחת הגרסאות החביבות עלי הולכת בערך כך: מתחילים, כרגיל, עם שתי ביצים, מעט בצל לבן קצוץ דק, קורט מלח ומגרסת פלפל עם גרגרי פלפל שחור. מערבבים הכל ומניחים בצד, בקערית זכוכית מכוסה. עכשיו בא הגיוון שהופך את המנה הזו למעדן: לוקחים אונה שלמה של כבד אווז (בערך 400 גרם), מוודאים שאין כתמי מרה, מסלקים את כלי הדם וה"חוטים" הבולטים בתחתית. פורסים לרוחב, לפרוסות בעובי של כשניים וחצי ס"מ. מניחים בתבנית פיירקס, על נייר אפיה, חצאי אגסים אדומים שבושלו עשר דקות ביין מרסלה מהול במים עם סילאן, הל וציפורן. הצד הפנימי של האגס צריך לפנות למעלה. בתוך כל חצי אגס מניחים פרוסת כבד אווז, מברישים במעט שמן זית, מפזרים למעלה פלפל גרוס ומלח דק ומכניסים לגריל. הפיירקס צריך להיות בערך חמישה ס"מ מהגריל, בחום של 250 מעלות. מוציאים אחרי כארבע דקות. מכבים את התנור, מוציאים את חצאי האגסים, זורקים אותם על תכולתם, שופכים לתוך התבנית *בלי להוציא את הנוזלים שהצטברו בתחתית* את בלילת הביצים, ומכניסים לתנור החם למשך חמש דקות. מוציאים, מניחים לביצים להתקרר ואוכלים עם לחם מאתמול. ושיהיה בכיף!
 
../images/Emo12.gif WOW

ואיפה הקטע של החביתה נכנס...? אני עדיין טוראי ירוק בקושי, אז עדיף משהו (הרבה) יותר פשוט... בלי אווז ואגסים וכאלה.... קצת נבהלתי
בתודה, שיהיה בכיף
 
למעלה