חדש במוזיאון GREIF בחיפה

• פותח הנושא greif
  • פורסם בתאריך

greif

New member
חדש במוזיאון GREIF בחיפה

הפעם, הפוסט מכניס אותנו להיסטוריה של התעופה האזרחית. המודל החדש שהצטרף לתצוגה ב- GREIF-Miniature Model Museum הוא ההליקופטר 365N Dauphin 2, הליקופטר שמודלים אחדים מסוגו הוסבו לשימושים צבאיים, אך הוא נפוץ מאוד ככלי טיס לשימושים אזרחיים- כמונית אווירית, כלי טיס לפינוי חילוץ והצלה, אמבולנס אווירי, וכלימוזינה יוקרתית לעשירי העולם ושליטיו.
ההליקופטר יוצר משנת 1980 בצרפת על ידי אירוספסיאל, לאחר מכן על ידי סוד אביסיון, בהמשך על ידי חברת יורוקופטר, וכיום על ידי חברת איירבוס הליקופטרס.
ההליקופטר מונע על ידי שני מנועי טורבינה מסוג טורבומקה, ונחשב להליקופטר "שקט" (תלןי בטעמו של העומד לידו בשעת פעולה- מניסיון אישי- רעש חד וצווחני למדי...). הטיסה בו נוחה מאוד, ללא רטט וזעזועים האופייניים למי שהתנסה בטיסה בהליקופטרים צבאיים.
סימן היכר נפוץ של ההליקופטר הוא רוטור הזנב דמוי הטורבינה הטמון במערכת הזנב- דבר התורם להפחתת רעשים ולבטיחות.
בהליקופטרים היוקרתיים- הנבנים לפי הזמנה-יש מכל הבא ליד-כפי שנהוג גם ביאכטות הפאר- בר משקאות, בר קפה, חלב וגלידות, מסכי פלזמה ענקיים, מערכות מוזיקה ומסאז' בכיסאות- צירפתי כמה תמונות של פנים הליקופטר כזה.
הדגם המוצג במוזיאון מציג כלי טיס המופעל על ידי חברת McAlpine הבריטית במידלסקס-המספקת שירותי תעופה.

yaely2

New member
מנהל
שמחה רבה, שמחה רבה

שלום כולם,
מחר בערב ליל הסדר, לא משנה מה כול אדם תכנן, מחר הוא רק עם המשפחה הגרעינית והרבה יהיו גם לבד.
ישבתי וחשבתי מה עושים, זה לא עסק להיות לבד אבל אין ברירה. הנה עכשיו הבנתי שיש במוזיאון חיפה מטוס חדיש ואני בונה עליו. אני טסה לסין, שם עכשיו הכי בטוח.
מי שרוצה להצטרף מוכנה לשמור לו מקום במטוס.

להתראות

טובי1952

New member
מחר חג החרות

יש לי מעט נוסטלגיה להיזכר בה. כול שנה אנו חוגגים את ליל הסדר בתפוסה של מעל 30 איש. קוראים בהגדה וברגע של שקט שומעים מהסביבה שבחוץ קולות של קוראי הגדה אחרים. השנה זה יחסר לי, הקריאה של השכנים והשירים השייכים להגדה. אני יודעת שנכונו ימים טובים יותר, אני יודעת שלאט לאט החיים יחזרו למסלולם הרגיל. אומנם אנחנו הקשישים נהיה האחרונים לצאת מהחדרים אבל זה כבר לא נורא, ובכול זאת סיפרתי לכם על צביטה קטנה בלב.

שי1951

Member
אחר צהריים טובים, מתקרבים לחג
(וגם לסגר)

בקשר לדיון אתמול בנושא "החיבוקים והנישוקים"
בילדותינו, היו במשפחה כל מיני דודים (ודודות בעיקר) שהעניקו "נשיקות רטובות" ולא כל כך הבינו - למה כל הילדים בורחים מהם/מהן.

יעלי - טיסה נעימה לסין והרבה הצלחה בהזמנת הטיסה לסין.
והרבה
בריאות.
טובי - נקווה שבשנה הבאה יהיה טוב יותר (בנושא ליל הסדר) משנה זו.
והרבה
בריאות.

לכבוד ליל הסדר - שיר לחג, בקישור הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=tp-4ydbCCNs

גיורא26

New member
הלילה מבעירים את החמץ,

שלום כולם,

אחרי הבערת החמץ יהיה לנו הכול כשר. ויתחיל להיות לנו יותר טוב.
לאט לאט נצא מהסגר, אנחנו הקשישים נהיה אחרונים אבל זה בסדר.
שי, כמו תמיד נהניתי ממך. השירים החזירו אותי עשרות שנים אחורה
וזה היה טיול נוסטלגי כייפי.
כול טוב לכולם ושמרו על עצמכם

למעלה