חדש במשכנתאות

John McClane

New member
תודה רבה!

1) אכן. 1.8מ זה ה 45% ולא אקח יותר מ 1.75מ 2) לא כתבתי מה היתה ההצעה של הפריים (1%). להבנתי עם מומ טוב אפשר להגיע ל 0.8% 3) אם הבנתי נכון, למקסם את ההחזר החודשי עד למקסימום יכולת ולקצר זמנים (ולשפר את הריבית) &nbsp ממש תודה רבה. אני אמשיך לחקור ולחזור עם שאלות. בטח כשאתחיל לקחת הצעות קונקרטיות מבנקים שונים. כרגע יש לי רק הצעה ראשונית מבנק פועלים אבל לא אצטרך את הכסף לפני ינואר ככה שיש קצת זמן

82little

Active member
החזר חודשי מקסימלי ופרעון מוקדם

0.58 בפריים ל 30 שנים כלומר שליש &nbsp &nbsp , 0.65מ בקלצ (%2.5) ל קצר מתחל ת ל 10 שנים לשיפור הריבית ף , 0.35 משתנה (2.25%) ל 30 שנים זו ריבית טובה רק אםת מדובר בלא צמוד ואז לפרוע חלק מיד או אחרי זמן. &nbsp 0.2מ בקבועה (1.9%) לקחת לזמן ארוך ככל הניתן על מ נת לפרוע. ל5 שנים זה סתם תופס לך מקום גדול בהחזר החודשי. &nbsp ל קחת החזר חודשי מקסימאלי להתחלה ואז זה ירד למה שתתכנן אחרי סילוק מסלול... &nbsp 8 אלף החזר חודשי נשמע נמוך ליכולותיך.. אמרת שיכול גם 10 אלף. אז זה עדיף כי יאפשר לך לקבל ריביות יותר טובות בקלצ ולקצר זמנים. &nbsp הריביות ישתנו עד ינואר. נקווה שירדו.

John McClane

New member
חדש במשכנתאות

שלום לכולם, אני אצטרך לקחת משכנתא עוד חצי שנה בערך, ומתחיל ללמוד את הנושא. ממה שאני קורא אני מבין שבקווים כלליים (כמובן שמשתנה ממקרה למקרה) צריך: 1) לקחת רכיב פריים כמה שיותר (שליש) לכמה שיותר זמן מכיוון שכרגע הריבית מאוד נמוכה ואין "קנס" בהארכת התקופה 2) לנסות להוריד את ריבית הקל"צ ככל שניתן ולנסות לצמצם את תקופת ההחזרה כי זה יכול לעזור בהורדת הריבית 3) במקרה ויש יכולת החזרה מוקדמת (אם מיידית או אם אחרי מס' חודשים) שווה "להעמיס" ריבית על מסלול שלישי (צמוד) ולפרוע מוקדם. האם הבנתי נכונה בקווים כלליים? ועכשיו למקרה הספציפי - אני יכול לקחת 1.75מ אבל צריך רק 1.4מ יכולת החזרה של עד 10 בחודש (בלונג רן, לתקופה קצרה יכול להחזיר יותר) וכמו כן צפי לקבלת 0.3מ בסוף 2021 קיבלתי הצעה ראשונית של 0.55מ בפריים ל 30 שנים, 0.65מ בקלצ (%2.5) ל 15 שנים, 0.35 משתנה (2.25%) ל 30 שנים ו 0.2מ בקבועה (1.9%) ל 5 שנים. הכוונה שלי היא להוריד את הקלצ ל 10 שנים ולנסות למשוך את הריבית לכיוון 2.1 על חשבון המשתנה והקבועה השנייה. מייד לאחר לקיחת המשכנתא לפרוע את המשתנה ושישה חודשים אחר כך לפרוע את הקבועה ל5 שנים ולהשאר רק עם הפררים והקלצ בסך של 8000 לחודש. נשמע הגיוני? אני מפספס משהו? כמו שאמרתי אני רק בתחילת תהליך הלמידה את אשמח לתובנות...

למעלה