חדש בעולם ההפרדום והשיווק

Inbar CLM

New member
חדש בעולם ההפרדום והשיווק

היי חברים
ראשית אני שמח לשמאתי אתכם
ומקווה שתעזרו לי במספר שאלות ותהיות

דמיינו לעצמכם שנכנסתם לתפקיד חדש,בו מעולם לא עסקתם-שיווק ופרסום של עסק מסויים

אין בעיה-כי אתם מוכנים לקחת על עצמכם אתגרים,גם כשאתם הכי רחוקים שאפשר מהעולם הזה

למה אין בעיה?! כי חשוב לכם.
חשוב לכם לחשוף אנשים לתחום המסויים הזה וחשוב לכם להביא עוד ועוד אנשים שיתאהבו כמוכם בתחום

אבל יש עוד בעיה
בעל העסק,איך נגדיר את זה..קצת קמצן
ולא בדיוק בעניין הקצאת תקציב לפרסום יותר מידי
ובתכלס-גם לא מגיע לו שתפרסם למענו יותר מידי
אבל!
זה בוער בכם
באמת ובתמים לחשוף אנשים וכמובן באמת ובתמים-גם תחת התנאים הקשים, להצליח לפרסם את המקום
ובאמת ובתמים לטובת קהל הציבור שלפי תחושתכם, יאהב את שאהבתם

מה הייתם עושים?
או יותר נכון ולמען הכנות- מה עליי לעשות?

כל טיפ או מענה יעזור מאוד להתחלתי בעולם הפרסום-אליו עד כה מעולם לא ניגשתי...

תודה מראש לכל מקדישי הזמן לתשובה ולעזרה

ענבר

השאלה היא תיאורטית למדי, חסרים פרטים

מהותיים כמו למשל, הענף בו פועל העסק, האם יש לו בידול מול המתחרים, מי המתחרים, קהל היעד שלו, כמה זמן קיים העסק, מה נעשה עד היום,
בתחום השיווק והתקשורת השיווקית (פרסום,יח"צ, קד"מ וכו').
מכיוון שהשאלה נישמעת לי יותר "פילוסופית" ואתה מבטא תחושה אישית ומצפה לדעתנו, לדעתי נסה ללכת עם התחושות שלך. נסה לחשוב איך לקדם את העסק למרות "קמצנותו" או אי יכולתו של הבעלים להקדיש תקציב כך. נסה לפעול בדרכים יצירתיות שאינם דורשים תקציב גדול, כמו יח"צ, שתפ"ים, ואולי ברמה האישית תציע לבוס שלך, לעבוד ולפתח את העסק לאור אהבתך לתחום/לעסק, ולקבל אחוזים בנוסף למשכורת במידה ותצליח. כך לדעתי תצליח להיות עם מוטיבציה , לא להרגיש "פרייאר" , וליצור רושם טוב על הבוס.
בהצלחה

Inbar CLM

New member
יותר פירוט

קודם כל רציתי לקבל את התחושה הכללית של מה איש פרסום היה עושה במצב שכזה

העסק קשור לעולם הספורט האתגרי והוא מתמקד בטיפוס קירות
העסק הזה קיים לפחות 10 שנים אך עבר כמה ידיים ומרגיש ונראה כמו עסק לא חשוב בין אלפי העסקים המרוויחים של בעליו,שפתח את המקום מתוך אהבה לספורט אך לא משקיע בו כסף

שוב,אין לי קשר לעולם הפרסום והשיווק ואני מאמין שהתפקיד הזה הגיע אליי בשביל לאתגר או בשביל האמונה שלי..
אני עושה את כל זה מתוך אמונה שכמה שיותר אנשים וילדים צריכים להיחשף לתחום הזה שישפר את חייהם ואת הביצועים בהמון תחומים
רק בגלל זה הסכמתי לתפקיד

הפליא והעציב אותי שהמקום קיים 10 שנים שני צמתים ממקום מגוריי ורק לפני מספר חודשים שמעתי עליו
הפרסום כל כך גרוע שאפילו מספר אנשים שגרים במרחק הליכה לא שמעו עליו

התחלתי לדבר עם אנשים קצת (בנסיון שלא לגרום להליך להוציא ממני מכספי שלי-כי אני מתפתה לפעמים),תליתי שלטים ואני בחיפושי פרסומים חינם כמה שיותר

יש מומלצים אגב?!
יש ממה להיזהר?

בדיוק חשבתי על קיר הטיפוס באזור הספורטק...

בת"א אני לא יודע אם לעסק הזה התכוונת. בהחלט נגעת בנקודות הבעייתיות בניהול העסק, עצם העובדה שאדם כמוני , ורבים בגילי ותושבי האזור, ובכלל, לא מודעים למקום , לאפשרויות הבילוי בו, לאתגר (גם אם לא התכוונת נקודתית לאתר הספציפי), מעידה יותר מכל על הפיספוס הפוטנציאל העיסקי.
תה ראוי להערכה על המוטיבציה שלך, ועל האתגר שלקחת על עצמך, ממש לא הייתי ממליץ לך לנסות "להוציא כסף מהכיס", זה לא יפתור את הבעיה היסודית לדעתי, ואת היעדר תוכנית שיווקית מסודרת ומעשית לקידום ושיווק העסק.
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

למעלה