חדש בעולם הסוכרת

suk2

New member
חדש בעולם הסוכרת

הי לכולכם,
אני ממש חדש בתחום הסוכרת, חוץ ממה שראיתי על דודה שלי, לא מכיר כלום. אשמח אם תפנו אותי למקורות ברורים בנושא, כדי שלא אתברבר. האינטרנט זה כמו תיבת פנדורה והחלטתי לא ליפול לזה. מעדיף לקבל עצות ממי שחווה את הדברים כמוני.

תודה רבה!

tulkin

New member
איזה עצות אתה רוצה לקבל?

עצות עבורך? עבור דודתך? באיזה נושא? תזונה? תרופות? סיבוכים? זכאות לתנאים סוציאלים? שמירה על איזון?
תצטרך לספר יותר מה אתה מחפש ולתת קצת נתוני רקע כדי שנוכל לעזור לך.
&nbsp

אבו זקן

New member
שלום לך,

ברוך בואך לפורום הכי מר-מתוק ברשת.

אתה יכול להתחיל כאן, למרות שהמאמר הראשון ברשימה עלול להשאיר אותך עם הרושם שהגעת למקום הלא נכון (אין לי מושג למה הם החליטו לכלול אותו). אחרי שתקרא, אתה יכול לשאול שאלות ספציפיות אן לבקש מקורות נוספים לנקודות שמעניינות אותך.

יש גם כמה ספרים בעברית, אבל לא קראתי אף אחד מהם כך שאני לא יכול להמליץ.

Dave1972

New member
אני הייתי כמוך לפני חודשיים

לא רק שהייתי כמוך, גם הייתי בטוח שאני במצב מעולה וסתם נקלעתי לפורום הזה.
מציע לך לשאול שאלות מנחות. לא סיפרת אפילו איזה סוג סוכרת יש לך. 1? 2? 2.5?
מה הרופא שלך המליץ לך? איך הגעת לזה שאתה חולה סוכרת.
אתה עושה פעילות ספורטיבית. מה אתה אוכל? נוטל כדורים? וכו'.
בקיצור, תשאל. החבר'ה פה מדהימים. בהתחלה הפצצתי אותם בשאלות על כל פיפס שחלף לידי בנושא הסוכרת, והתשובות שלהם מדהימות.
חודשיים אחרי עם הפורום הזה, אני היום ברמות סוכר נורמליות (הייתי 103 בממוצע אני 120, אחרי שהייתי על 175), פחות 8 קילו (סייד אפקט של שינוי התזונה) ורץ 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע.
&nbsp
בהצלחה!

תומרונתם

New member
מנהל
ברוך המצטרף

כמו שאמרו לפני, קשה לענות על שאלה שלא נשאלה...
ספר מעט על עצמך, באיזה סוג סכרת אובחנת, האם אתה מטופל בתרופות ואיזה, ומה בעיקר מעניין אותך לדעת - ואז נוכל לענות יותר במדויק.

suk2

New member
תודה שעניתם ומצטער שנעלמתי

עברו עליי כמה ימים קשים.
בכל מקרה, לשאלותיכם: אובחנתי עם סוכרת מסוג 2 אחרי שכבר זמן מה הרגשתי לא טוב כ"כ, יובש בפה, כאבים ברגליים וכו.
הפנו אותי כרגע לדיאטנית להתחיל דיאטה מאוזנת יותר (אוהב ג'אנק פוד :) ) והשאלה שלי נוגעת יותר אולי למה כדאי לי לקרוא/לדעת האם יש עמותה מסודרת שאפשר דרכם לקבל מדריכים כמו מה מותר לאכול ומה לא, אני כרגע עוד בסוג של הלם מהעניין...

למעלה