חדש בעסקי הטבעונות - זקוק לעזרה

c h i l l o u t

New member
חדש בעסקי הטבעונות - זקוק לעזרה

שלום רב,

לאחר 32 שנים הפכתי לטבעוני (בעקבות הספר "מחקר סין")

כבר חודשיים שאני לא נוגע בבשר ,חלב פרה וביצים....

את האמת שזה דיי קל ואני ממש לא מתגעגע להרגלים הרעים והישנים :)

כמה שאלות:

1.היום קניתי טופו ב"עדן טבע מרקט" (זה מגיע בקופסא שכזאת)....כיצד מכינים אותו? כמו כן, מה הקטע של החלפת מים מדיי יום שרשום על הקופסא?

2.האם מישהו יכול לתת רעיונות לארוחת בוקר? כרגע אני אוכל 2 צנימים עם ממרח שקדים אבל נראה לי שזה מעט מדיי ובא לי לגוון מדיי פעם.

אני מנסה לשלב בתפריט של כמה שיותר דגנים מלאים,קטניות,אגוזים ירקות ופירות אך אשמח לקבל טיפים ספציפיים לגבי תזונה טבעונית.

תודה

ladybug6

New member
ברכות על המעבר לטבעונות

רעיונות וטיפים לטופו יש ממש כמה הודעות מתחת, בהודעה שפתחה היום טלי. רעיונות נוספים יש בלי סוף בגוגל.
אני אישית מאוד אוהבת לגרר את הטופו עם קולפן ירקות ולהקפיץ אותו עם בצל ותבלינים של שווארמה, זה יוצא ממש טעים. גם לחתוך לקוביות ולהשרות במרינדה ולהקפיץ ולהוסיף לירקות ואטריות מוקפצים זה טעים מאוד.
החלפת המים פעם ביום מאריכה את חיי הטופו במקרר.

רעיונות לארוחת בוקר:
- דייסת קוואקר עם קצת סוכר/סילאן ואיזה פרי חתוך או אגוזים בפנים (או ליד)
- גרנולה/קורנפלקס עם חלב סויה/שקדים ופירות/אגוזים
- שייק פירות וירקות
- סלט פירות או סלט ירקות עם פרוסת לחם ליד
- פנקייקים
- מאפה ביתי מקמח מלא (לחם בננות, עוגת גזר..)
- מקושקשטופו -- מפוררים את הטופו עם האצבעות ומתבלים במלח פלפל וקצת כורכום, מטגנים במחבת ואוכלים עם לחם וירקות כמו מקושקשת.
- שקשוקה עם טופו (או עם ירקות)
- פרוסת לחם עם טחינה, ממרח אבוקדו, גבינת סויה קנויה/ביתית, ממרח פסטו וירקות, טחינה גולמית+סילאן, חמאת בוטנים..

אני אישית הכי אוהבת משהו יבש וקצת מתוק ופחמימתי בבוקר, אז אצלי זה בדר"כ פרוסת עוגה ביתית או פרוסת לחם עם ממרח מתוק, או קורנפלקס/גרנולה יבש לצד כוס תה או חלב סויה.

ladybug6

New member
כן, הוא סופג טעמים

לפחות כמה שעות, אפשר גם עד יממה ואפילו יותר (לפני שהטופו מתקלקל).
שיטה לעזור לו לספוג טעמים היא לייבש אותו קצת לפני שמכניסים למרינדה ע"י לחיצות קלות של הגוש במגבת נייר, שמוחצות החוצה קצת מהמים שיש בו, ובעצם מפנות מקום למרינדה להספג. רק לא למעוך את הטופו יותר מדי שלא יתפורר.

מרב נוב

New member
תודה. אני ממשיכה לשאול וללמוד

ריסקתי קצת מקוביית הטופו אל טחינה גולמית פלוס כפית לימון משומר והכנתי לי ממרח טחינה-טופו.
עכשיו אין מים שיכסו וישמרו עליו (טופו) טרי.
כמה זמן אפשר ככה לשמור .על הממרח במקרר?

ladybug6

New member
נראה לי שהשומן של הטחינה ישמר אותו

אני לא הייתי שומרת יותר מכמה ימים במקרר, אבל תמיד כדאי להריח ולטעום ולהחליט לפי זה

רעיונות

קח בחשבון שטופו הוא טעם נרכש. כמו שלא אהבת קפה ישר על הפעם הראשונה (או בירה למשל) כך גם טופו. אני זוכרת שבפעם הראשונה לא הבנתי את המאכל הזה וזנחתי אותו. אח"כ ניסיתי שוב ו....זה היה טעים.

טופו מקבל את הטעמים שאתה שם איתו. תכין מרינדה נחמדה, תשרה אותו ואז תקפיץ אותו במחבת עם ירקות שונים.

אפשר לשלב טופו מוקפץ גם בסלט ירקות. אפשר לטחון אותו ל"גבינה". אפשר לפורר אותו על פיתה (רצוי מלאה) עם מעט שמן זית ורוטב פיצה לקבל פיצה-פיתה טעימה.

אפשר לטגן אותו ל"שניצל"עם פירורי לחם (רצוי מלאים) כאשר ההדבקה עלידי מרינדה לטעמך.

צריך להחליף את המים כדי לשמור על הטריות של הטופו.

ארוחת בוקר: אני תמיד ממליצה על סלט פירות של 3-4 פירות על הבוקר, הכי טוב על בטן ריקה. שים מעט מיץ תפוזים, מגוון אגוזים, כף זרעי צ'יה....רק בריאות.

בהצלחה, תזכור שבחרת בדרך הנכונה והאמיתית..

מרב נוב

New member
ברוך המצטרף

גם אני חדשה בטבעונות. (42 שנה צימחונית מתוך עקרון)
זה בא לי בעקבות פוסט שכתב חבר בפייסבוק.
אני מעתיקה אותו הנה מתוך פרגון לכותב והשפעתו החיובית עלי
שמתי לב שמשהו מוזר קורה לאנשים שהפכו טבעונים, לא רק שלא קשה להם, הם אפילו נשאבים לתוך העניין ומפיקים ממנו הנאה רבה, בעיקר הנאה רגשית, אבל גם בריאותית. לפחות זה מה שקרה לי.
כמעט שנתיים עברו מאז, וכל יום שעובר גוברת בי ההכרה שלהיות טבעוני זה להיות לא שונה, זה להיות חלק מהטבע, השונה הוא לאכול בשר, אכילת בשר אינה טבעית וגורמת לסטיה מהנורמות שהטבע קבע.
דומה הדבר לנקודת מבט של האדם בכללותו על הטבע. הטבע... נראה רגיל ובנאלי ואנחנו לא חושבים עליו יתר על המידה, אבל אם יש משהו חריג, אנחנו אומרים שזהו נס, אז זהו שאין נסים בטבע, הנס היחיד הוא הטבע עצמו, הסדר שבו, הכוחות המניעים שבו, התנועה הקצובה והמדוייקת, זהו הנס הגדול וכל השאר זה חריגות, בדיוק כמו אכילת בשר, אכילת בשר היא חריגה של הטבע.
מאז שחזרתי לנורמה הטבעית אני מרגיש יותר טוב, ראשית מבחינה בריאותית, המון דברים בעייתיים חזרו למסלולם ואני מרגיש בריא למעט דברים טכניים שקיימים בגוף (חלקי חילוף פגומים וכו')
מבחינה מנטלית אני מרגיש שאני אדם יותר טוב, מעריך את החיים שלי ושל הזולת, מעריך את החיים באשר הם חיים, כל בעלי החיים למיניהם, אני רואה את בעלי החיים בדרך שונה, אחרת, משום מה הם "מדברים" איתי, יש להם פתאום רגשות, הם שמחים ועצובים וכואבים ובוכים ונהנים ומאושרים... יש בהם כל קשת הרגשות, והחידוש הוא שאלו הרגשות שלהם שנועדו להם ולא כדי לשמח אותי או להשביע אותי, והגילוי הזה גרם לי הלם תרבותי.
אז אני טבעוני, ומי שרוצה להבין מהי חמלה, שיהיה טבעוני. אז יוכל להביט בבעלי החיים בעיניים אחרות, להכיר ולהוקיר את שברא אלוהים

יוספה 51

New member
קשה לי לחבר אטימות , שיכולה להפקיר

כלבה זקנה ומוגבלת, כדי לצאת ל'חופשי', (כזכור, קצת אחרי הנטישה שלך היא התגלגלה בשלוש מסגרות שונות, ניסתה לברוח ולחזור אלייך, פיתחה סרטן וגססה , למזלה, בקרב משפחה שבאה להצילה ולהעניק לה סיום חם) , עם בחירה בטבעונות אידאולוגית- דאגה לחיות, אבל זה, כנראה, אני... אז כל זמן שאת מתייחסת לאוכל, וכמה טופו אוכלים, אני יכולה לשתוק, אבל כשאת כותבת על בחירה הומאנית בטבעונות, קשה לי שלא להתפלץ. צר לי. אגב, אני אחת מאלו שתרמה כסף לטפל בה אחרי הנטישה שלך.

יוספה 51

New member
אני מבינה שמעדיפים להשתיק את הנושא.

לכן גם נמחקה תגובה נוספת שהיתה קצת יותר ספונטנית מזו שלי. חבל, מעורר שאלות....

ladybug6

New member
הערות על ניהול/מחיקות/השתקות

אשמח לקבל ולענות במסר פרטי, את הפורום בואו נשאיר נקי מדרמות ודברים שלא קשורים

marx04

New member
נגד הפיכת הפורום לזירת התגוששות אישית

שלום יוספה,

מרב אינה מתמודדת על ראשות הממשלה ואפילו לא על תפקיד ציבורי זוטר.
היא אדם פרטי שמעוניין להשתתף בפורום שעניינו תזונה צמחונית וטבעונית.
לנוכח זאת, רדיפה אישית של אדם פלוני והפיכת הפורום למקום להטחת האשמות ותוכחות אישיות היא לעניות דעתי מכוערת ופוגעת בפורום ובאווירה הטובה שאמורה להיות בו.
אם יש לך ביקורת אישית על מרב או על מעשה זה או אחר שהיא עשתה - מדוע שלא תשלחי לה מסרים פרטיים ?

כמובן, זכותך לכתוב מה שאת רוצה בפורום (בכפוף לתקנון הפורום), ואת ממש לא חייבת להסכים איתי, אך זו גם זכותי לבקר אותך ולכתוב את דעתי השלילית על ההתקפה האישית שלך כנגד מרב.

בברכה,

אורי.

יוספה 51

New member
שלום אורי. לא הגבתי מההתחלה, למרות

שהיה קשה לי מהרגע הראשון. הגבתי כשמרב התייחסה להומאניות שבטבעונות. שבעיני זה קצת אבסורדי ובעיקר מתייפף. כפי שכתבתי, אומר פעם אחת, לא אומר יותר, ואראה איך אתנהל בהמשך. אין בכוונתי להמשיך לכתוב על כך (הגבת ולכן אני שוב עונה). במידה ויהיה לי קשה מדי אפרוש מהפורום, אבל היה חשוב לי להשמיע את קולי, בנושא משמעותי זה מבחינתי, של התייחסות הומאנית ומכבדת לחיות. עבורי- הכלב שלי הוא בן בית, אהוב מאד, ודי חסר ישע, והמחשבה להפטר ממנו, כי לא נוח לי, נשמעת לי אכזרית ובלתי נתפסת. בסולם הערכים שלי, לא להגיב על עשייה כזו היא סוג של שיתוף פעולה. ולגבייך- זכותך המלאה לבקר אותי בנושא הזה, מקבלת זאת בהבנה ויתכן שאם הנושא לא היה כל כך כואב לי גם אני הייתי חושבת כמוך. אפשר להפסיק להגיב ואז התכתובת הזו תשקע לה למעמקי הדפים העתיקים והלא רלוונטיים... כ

ladybug6

New member
חשוב לי להבהיר משהו

זה בסדר לא להסכים עם השקפות של גולשים אחרים, וזה בסדר גם להגיד להם את זה (בגבול הטעם הטוב כמובן). אבל מבחינתי, יותר חשוב שנתעסק בקידום של הדברים החיוביים כמו עידוד תזונה מוסרית ובריאה והעלאת החשיבות שלה, מתן פתרונות, תמיכה לחדשים והפריה הדדית בנושא.
אם מישהו שעשה משהו שנוגד את העקרון שלי מגיע לכאן ומנסה לקחת צעד שנתפס בעיניי כחיובי, אני חושבת שהדבר הכי חכם והגיוני לעשות יהיה לתת לו את התמיכה שהוא זקוק לה (ועל הדרך גם לכל מי שקורא/יקרא מעבר לאותו אדם) ולהמשיך לתת דוגמה.
אני מבינה את הכעס, אבל אני גם מבינה שכולנו פעם עשינו דברים פוגעניים ברמה כזו או אחרת, ועם זאת, כולנו ראויים להערכה ותמיכה בשל השינוי שהחלטנו לעשות.

ובלי קשר, זה בסדר שיהיו פה אנשים שלא מסכימים/מסתדרים אחד עם השני, יש מקום לכולם, ואפשר להגיב רק למי שרוצים ולהתעלם מהודעות שלא

למעלה