חדש בעסק וכבר עם שאלות

Grey Flannel

New member
חדש בעסק וכבר עם שאלות

שלום דר' קרני, ביום חמישי שעבר נודע לי שיש חשד שיש לי טרשת נפוצה. אני מעל לחודשיים סובל מהתופעות הבאות: 1. התופעה העיקרית היא "קפיאה"/"הרדמות" של צד ימין של הראש שלי. זה לא כאב במובן המקובל שלו אלא מין אובדן תחושה מצד אחד ותחושה לא נעימה כללית. יש "התקפים" כאלה בעוצמות שונות ובאורכים שונים (הארוך ביותר היה כמעט שעה), שהם מלווים בתחושה כללית קשה ומעייפים אותי מאד. יש בכללי בין 3 ל- 5 התקפים ביום. בנוסף התעלפתי/התמוטטתי פעמיים לאחרונה (פעם אחת בבית ופעם אחת בעבודה) 2. באופן כללי ניתן לומר שאני עייף ומרגיש תשישות בחלק גדול משעות היום, לעיתים יש לי רעידות בגפיים, אם או בלי קשר להתקפים (אם כי הרבה פחות מההתקפים). 3. יש לי אובדן תחושה קבועה בזוית הפה, גם כן בצד ימין. דבר שגורם לי לשלוט פחות על הרוק (קצת לא נעים, אבל למדתי לנגב את זוית הפה כל כמה זמן כדי שאף אחד לא ירגיש). הבעייה היא בלילה כי לעיתים פשוט נוצרת שלולית קטנה איפוא שמונח הראש... 4. השבוע חלה החמרה קלה - יש לי אובדן תחושה (אם כי לא מאד רציני) שבא והולך ב- tip toes של האצבעות בצד ימין. טוב, אז עכשיו לשאלות... 1. למה קוראים לבדיקות שאני הולך לעבור "פוטנציאליות"? האם זה אומר שאם התוצאה בהן חיובית אז יש פוטנציאל שזה ט"נ או משהו אחר? 2. אני מטופל בתל השומר ע"י דר' דוד (לא קלטתי את שם המשפחה שלו) ומכבי העבירה גם התחייבות לסל מעקב לשנה. האם שווה מתי שהוא לבקש 2nd opinion ואם כן באיזה שלב? 3. ניתנו לי בנתיים 2 תרופות - Clonex ו- Elatrolet (התחלתי לקחת שלשום) חוץ מזה שאני מרגיש עוד יותר עייף בנתיים (בעיקר בשעות הבוקר) עדיין לא חשתי בשיפור משמעותי בתפקוד. האם היית ממליץ על טיפול אחר? תודה מראש על התייחסות, אני מעריך מאד את העזרה. אורן.

תגובה

תאור הבעיות כפי שאתה מתאר אינו טיפוסי לטרשת נפוצה כך שאני מתאר לעצמי שהאבחנה עדיין לא וודאית ב- 100% או שאופי התופעות כולל מרכיבים נוספים שלא תארת. בדיקת פוטנציאלים מעוררים משמעותה שבודקים את זמן התגובה של מסלולים שונים במערכת העצבים. המושג פוטנציאל אינו קשור לסיכוי שזה ט"נ. דיעה נוספת אינה מזיקה במיוחד אם אין וודאות גמורה ביחס לאבחנה אז לאחר הראיון והבדיקה תוכל גם לקבל דיעה ביחס לטיפולים.

למעלה