חדש בעסק...

SarooT

New member
חדש בעסק...

שלום לכולם. אז ככה, כבר חצי שנה אני מרייר על קייטסרפינג ומאוד רוצה להתחיל.. ויש לי כמה שאלות. 1. עד כמה הקורס הכרחי? כי בכל זאת הקורס עולה לא מעט כסף (990 ש"ח בקייטקלאב בחיפה) כמובן שזה יורד מהסכום הכולל שאני מוכן להשקיע בתחביב החדש 2. לגבי הציוד, כמובן שהייתי מעדיף ציוד דנדש מהניילונים, אבל כמתחיל אני לא רוצה להרוס ציוד יקר אז מה הייתם ממליצים למתחיל כמוני? (סוג גלשן, מצנח,) הרף מבחינת כסף הוא כ7000 ש"ח (יספיק לי בשביל ציוד איכותי?) אני מת להתחיל אבל לא רוצה לעשות טעויות (במיוחד בציוד) אז אני מאוד אודה לכם על העזרה...

MADboy V

New member
אהלן וברוכים הבאים!

כשאני התחלתי להתעניין בקייטסרפינג זה היה כחודש לפני שהחלטתי להתמסר לעניין ולקנות את הציוד. שאבתי מידע בעיקר מחבר'ה שפגשתי בים ופעלתי הרבה לפי המלצותיהם. אני מספר לך את כל זה לא בתור המלצה לדרך פעולה, אלא רק לצורך הדגמה כיצד ניתן להיכנס לכל העסק הזה. קניתי את כל הציוד אחרי שני נסיונות קצרים בציוד שלא שלי, והשתכנעתי שאני רוצה להמשיך בזה. לא עשיתי קורס מטעמי חסכון בלבד, למרות שרבים טוענים שזה חובה. אני מסכים שהקורס יכול לתרום לך הרבה לידע ולהמשך ההתמחות בתחום אבל בעיקר הוא נועד כדי להבטיח את הבטיחות שלך כי הספורט הוא אקסטרים ומסוכן באמת... (למזלי לא מהנסיון שלי) חשוב מאוד, גם אם תחליט לא לקחת את הקורס, זה להתחיל עם מישהו שיהיה לצדך בפעמים הראשונות. אגב, זה הפך את הגלישה שלי למעט תלותית באנשים אחרים, אבל לשמחתי היו תמיד אלה שסייעו לי בתחילת דרכי. לאחר זמן קצר תגלה שאתה מסתדר גם לבד... לגבי הציוד: אתה חייב את העפיפון (שים לב שהוא מגיע עם החוטים והבר, אחרת תצטרך להוסיף במחיר), את הגלשן (בתור התחלה אני חושב שכדאי לקנות גלשן יחסית גדול סביב ה- 1.50 מ') וטרפז (בשביל הנוחות בהתחלה עדיף טרפז חיתול, אחרת הוא יעלה לך כל הזמן לכיוון החזה). בנוסף לכל אלו קניתי גם חולצת לייקרה, חליפת גלישה ארוכה, קסדה, משאבה וליש לגלשן. רוב הציוד הוא יד שנייה ומדגמים החל מ- 2003 והמחיר הכולל על הכל הסתכם אצלי ב 5900 ש"ח. אני משתמש בו כבר מעלה מחצי שנה ואני לא רואה שום סיבה להחליף אותו בזמן הקרוב! אני בטוח שיש עוד המון שאלות בתחום, כי אני זוכר את עצמי באותו המצב... מקווה שעזרתי טיפה, ונפגש על החוף...

ZONEX

New member
הי שרוט

קודם כל ברוך בואך לספורט שישנה לך את החיים וזה לבטח! כמה תשובות בשבילך 1.תעשה קורס - הקורס חשוב מאוד לא רק בכדי להקנות לך את האספקט הבטיחותי של הספורט אלא שבספורט הזה יש באמת דברים שצריכים ללמוד שיועילו לך מאוד בהמשך ואתה לא תדע אותם אם מישהו לא יכוון אותך, ספורט הקייט סרפינג הוא לא!!! ספורט של ניסוי ותהייה.. כל דילמה וחוסר ידע כשהקייט באוויר יכולה לעלות ביוקר הן לגוף והן לציוד. 2.ציוד משומש - אל תתפתה להוציא אלפי שקלים על ציוד במיוחד לא בהתחלה יש כל מיני דילים בכל מיני בתי ספר תקנה ציוד משומש מכיוון שבהתחלה (והבנתי שזה דיי ברור לך) אתה דיי תהרוס את הציוד ככה שלהשקיע בציוד חדש זוהי השקעה לא כדאית בנוסף לכך עם הדילים שיש כיום אתה יכול למצוא ציוד קומפלט במצב מצויין כולל הכל וקורס ב 4000 ש"ח. בית הספר שלנו ZONE-X ממוקם בפלמחים ויש לנו מרכזי לימוד בהרצליה וקייסריה אתה מוזמן ליצור קשר לכל שאלה ונשמח לעזור לך 0502302009 ושוב לסיכום קורס חובה! ציוד משומש! והנאה מרבית! תעשה חיים

rooe007

New member
תשובה

לגביי קורס אז אני חושב שזה מאוד כדי לעשות קורס בגלישת קייט... יש כמה בתי ספר טובים לגלישת קייט,רק תברר איזה הכי טוב .. לגבי קנית ציוד: אני חושב שאם אתה הולך בלי שום ידע בציוד ,אז זאת תהיה בעיה בשבילך לבחור את הציוד הכי מתאים לך.. זה בנוי ממשקל גוף באיזה עונות אתה רוצה לגלוש,גודל גלשן וכו... לגבי קניה של ציוד והשקעה,אני חושב שמה שחשוב להתחלה זה לעשות קורס,שתהיה לך את השליטה בקייט,כי מה שקורה שלא עושים קורס ,אז מרסקים את הקייט הרבה פעמים,והבלאי של הציוד גדול.אחריי הקורס רמת השליטה שלך תהיה יחסית טובה. לגביי הקניה של המצנח,אני תמיד אומר לקנות חדש,כי אתה לא יכול דעת מה עבר על הציוד לפני כן... לגביי הגלשן להתחלה לא להשקיע בכלל כסף.. אתה תתחיל בגלשן יחסית גדול,ואז שתתחיל לשלוט על הגלישה ,מהר מאוד הגלשן יוחלף לגלשן יותר קטן. בכייף אתה יכול לפנות אלי לעזרה:)

למעלה