חדש בפורום צריך עזרה...

deddy23

New member
חדש בפורום צריך עזרה...

רשמתי את ההודעה הזו כבר קודם אבל הנה שוב מקווה להתיחסות... שלום לכולם אני חדש לפורום הזה ויש לי כמה שאלות למי שמוכן לענות... אז ככה אני עכשיו מתחיל לתכנן טיול למזרח כשתאריך היציאה המיועד הוא אוקטובר (אני יודע שזה עוד הרבה זמן אבל אני אוהב להיות עם כל הפרטים מוכנים מראש...) אני נוסע עם חברה שלי כשזה טיול ראשון של שנינו למזרח וטיול ראשון שלה בכלל בחו"ל - הכיוון כרגע עומד על לעשות את תאילנד לאיזה חודש חודשיים ואח"כ להמשיך להודו (אולי לבד), מה שרציתי לדעת זה בעצם מה הדרך המומלצת לכיוון שכזה באיזו חברות תעופה כדאי לקנות כרטיס (מבחינה תקציבית) אם בכלל כדאי לזוג לסוע ביחד איזה סוג של כרטיס צריך לקנות והאם הברבריות הישראלית שקוראים עליה בכל מיני מקומות על התייר הישראלי שם נכונה... ועוד משהו קטן - מה באמת הכי כדאי לזוג שרוצה לסוע כשאחת לא הכי מסמפטת את הודו והשני לא הכי מסמפט את תאילנד לעשות והפתרון הכי טוב שהגענו אליו הוא בעצם היעד הנוכחי: חודש חודשיים תאילנד והמשך בהודו...

קודם כל חג שמח

ודבר שני אפתח ואומר שכל דבר זה מקרה לגופו... אני לא יודע מה זה האם כדאי לזוג לנוסע יחד כי לכל אחד דיעה שונה בעיניין אני טיילתי לבד קרוב לשנה במדינות שונות ולאחר שנה טסתי לתאילנד ושם בשדה התעופה פגשתי את חברה שלי והתחלנו לטייל יחד בתאילנד למשך כחודשיים וחצי. עלי לציין שזהו סוג שונה לגמרי של טיול שונה מאוד מטיול של חבר'ה ובטח שונה מלטייל לבד. אני אישית נורא נהניתי לבד אמנם חברה שלי הייתה חסרה לי מאוד אבל אחרי שטיילנו יחד אני יכול להגיד לך לפחות לפי דעתי שאין כמו לטייל לבד. אתה לא מתחשב באף אחד עושה מה שטוב רק לך אתה זורם עם עצמך עד הסוף ולפעמים השינויים הקטנים והכי ספונטניים הם אילו שעושים את כל ההבדל אך שוב פעם זו רק דעתי ותמיד תמצא מישהו שיגיד לך את ההיפך לפעמים זה יכול להיות הדבר הכי מקסים והכי מדהים בעולם ולפעמים זה גם הדבר הכי מעצבן בעולם בכל זאת להיות תקוע אחד בתחת של השנייה כל יום כל היום זה לא הכי נוח . תשתדלו לזרום לפתוח את הראש להקשיב אחד לשנייה להתפשר הרבה כי יהיו מצבים שדברים שאתה מאוד תאהב\ תרצה לא יעניינו אותה וההיפך. בקשר למחירים אני לא כל כך יודע כי זה משהו שמשתנה כל הזמן תתחיל לפנות ולברר בכמה משרדי נסיעות תראה פחות או יותר היכן אתה עומד ומהם המחירים כאן תמצא מידע על חברות התעופה השונות. בקשר לברבריות זה תלוי לפעמים תמצא אותה לידך לפעמים לא תשמע ממנה אבל(וזה הדבר הכי כואב) לפעמים היא תפגע בך רק כי אתה ישראלי אני לא רוצה לבאס או חלילה להכליל אבל יש מקומות ואני אישית נתקלתי בכמה מהן שפשוט לא יסתכלו לכיוון שלך אם אתה ישראלי וזאת על סמך נסיון העבר המר שלהם עם הברבריות נקרא לזה כך ולהגיד לך את האמת קשה לי להאשים אותם על כך ובעצם אני יכול להבין אותם. הדבר הכי חשוב זה להיות עצמך להיות מנומס לכבד אותם גם אם לפי דעתך הדברים שהם מאמניים בהם או עושים אותם יראו לך טיפשיים לדעת להגיד תודה רבה כשצריך לפנות בנימוס ולא לחשוב שאם אתה תייר ואתה מביא להם כסף הם עבדים שלך ושוב אני ראיתי כמה מקרים כאלו. לא טוב לך במקום מסוים אל תקלל כבד את המקומות בהם אתה נמצא ופשוט תהנה מהיופי של המזרח למרות שהכל ממוסחר עדיין יש מקומות שנשמרו כמו פעם במיוחד בהודו אתה גם תלמד הרבה על המנהגים של המקומיים ואורח החיים שלהם ההודים הם אנשים מקסימים ומאירי פנים לכל אורח ושוב תשתדל להנות מכל רגע ואל תיתן לאף אחד להרוס לך את הטיול לא טוב לך? פשוט פתח מפה ולך אל המקום הבא. הפתרון של פעם פה ופעם פה לא יודע כל כך אם הוא יתפוס כי אם חברה שלך לא כל כך מסמפטת את הודו לא נראה לי שהיא תהנה מהטיול בה. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא שוב תלוי איזה סוג של בנאדם היא אני הכרתי בנות שאיך שהם נחתו בהודו אחרי הלילה הראשון הם עפו ולעומת זאת יש כאלו שנורא התלהבו ממנה עם הזמן למרות שהם לא כל כך אהבו אותה בהתחלה. לפי דעתי אין כמו הודו בכל העולם סעו לשלום תהנו תראו עולם תזהרו ותחזרו לספר איך היה.

גם אני נוסעת לחודש לתאילנד עם חבר

שלי בהווה ובעלי בעתיד (אומנם אנחנו נוסעים לירח דבש בעיקרון אבל זה הולך להיות טיול של תרמילאים ולא שינה בבית מלון ובטן גב על חוף הים כל היום
) באמת חבל שיש ישראלים שמוציאים לנו שם רע
קראתי הרבה כתבות על מקומות שלא מקבלים ישראליים ומלונות שמעדיפים חדר ריק מאשר חדר מאוכלס ע"י ישראלים אבל אני יכולה להבין אותם... אם יש הרבה ישראלים שפה בישראל אני נתקלת בברבריות שלהם יום יום אז אני יכולה רק לדמיין לעצמי איך הם פורקים כל עול בחו"ל... רציתי לבקש המלצה לספר הכי טוב ועדכני שיש על תאילנד בעברית ? המליצו לנו על הלונלי פלאנט אבל הבנתי שהוא באנגלית ואני מחפשת מדריך בעברית...

aviron

New member
מדריך תאילנד בעברית

מדריך תאילנד, הוצאת שטיינהרט-קציר . זהו המדריך בעברית הטוב ביותר לתאילנד. אם אני לא טועה זהו אפילו הגירסה העברית של הלונלי פלאנט. בהקשר לישראלים בחו"ל - לצערי כל מילה אמת.

למעלה