חדש בפורום

taltal17

New member
חדש בפורום

שלום לכולם יש לי בעיית גמגום ( נתקע במילים ) מוזרה ככל שהמצב מלחיץ יותר אני מדבר באופן שוטף יותר , לדוגמא: העברת מצגות בפני כתה באוניברסיטה , מבחני מיון לעבודה שכוללים 5 שעות של דינמיקה קבוצתית . שיחה עם קב וצת אנשים זרים וכו' אני לא טוען שבמצבים אלו אני לא נתקע אך כמעט ולא ניתן לשים לב שאני מגמגם אולם כאשר אני מדבר עם האנשים הקרובים אליי ביותר - בני משפחתי , אני נתקע כמעט בכל משפט שני האם שמעתם על התופעה , נראה לכם שמדובר בבעיה פסיכולוגית? אשמח לשמוע את תגובותיכם

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

הבעיה שלך כלל לא מוזרה ומוכרת להרבה מגמגמים שמגמגמים קל או יותר נכון מתמחים בהסתרה
גם אצלי לא "עולים" על הגמגום מיד אלא רק לאחר שמכירים אותי. אני יכולה להגיד לך שכבר היו לי פעמים שאנשים הכירו אותי יותר משנה ולא ידעו שאני מגמגמת. גם אני בתקופת הלימודים עשיתי הצגות פרוייקט מול כתה שלמה ומרצים ולמרות לילות ללא שינה שקדמו לזה , בזמן אמת לא גמגמתי ואף דיברתי אולי יותר מכולם. מה שקורה אצלי זה שברגע שנתקעתי מול מישהו והוא "עלה" על הגמגום שלי , אז כאילו יש לי לגיטימציה להמשיך לגמגם ופחות להתאמץ בלהסתיר כי הוא כבר בן כה וכה יודע. אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל ככה זה. כשמכירים אותי תקופה ואז פתאום שומעים אותי נתקעת זה מעורר הרבה מבטי פליאה והשתאות שמאוד מבאסים אותי. גם אצלי , עם משפחה קרובה אני מגמגמת יותר כי פשוט הם מכירים אותי ואת הגמגום שלי כ"כ טוב עד כי אני כמעט ולא מתאמצת להסתיר. גם אני לא פעם שאלתי את עצמי איך זה שאני יכולה לגרום לעצמי כמעט ולא לגמגם אבל לא יכולה לשלוט בזה כל הזמן? אם זו היתה בעיה פסיכולוגית אז ראוי היה שהיינו מגמגמים מאוד במצבי לחץ או מול אנשים חדשים , אבל זה לא בהכרח קורה. מה שמאושש את התיאוריה האישית שלי שמדובר בעצם בהפרעה נוירולוגית במוח.

taltal17

New member
היי מירב

ראשית תודה על המידע לא חשבתי על זה בצורה כזו ויכול להיות שאת צודקת אני שוקל ללכת לטיפול במכון של ברברה דם , האם שמעת על אנשים שעברו את הטיפול ותגובותיהם?

marlen

New member
אנ י לא ממליצה על ברברה דם

לי זה רק החמיר את הגמגום אף אחד לא יכול ללמד אותך לדבר נכון - רק אתה!

shuky63

New member
דעה שונה על ברברה דם

אני ממליץ בחום.אני עדיין מגמגם אבל היום אני מבין למה ויש לי שליטה רבה יותר על הדיבור. אני יכול להמליץ לך שאם תלך לקורס אל תתרכז בטכניקה בלבד אלא בעיקר בהבנת הרעיון שמאחוריה. הרעיון הוא שמשהו(בעיה ניאורולוגית,או טראומה פסיכולוגית ולא נתווכח על זה)גרם לנו לשים לב להפקת הדיבור ולפתח דיבור לא נכון.במקום לתת לחלק הלא מודע במוחנו לשלוט על הדיבור ולהתרכז רק ברעיון כמו מי שאינו מגמגם אנחנו מנסים לשלוט במודע בהפקה הפיזית של הדיבור.אם נצליח להפטר מההרגל הזה אז מי שהתחיל בזה מסיבה פסיכולוגית יפטר מהגימגום לגמרי ומי שהסיבה ניאורולוגית מלידה ישאר עם גימגום קליל וכמעט לא מורגש. אני כמו שכתבתי עדיין מגמגם בדיבור אבל לאחר הטיפול הפסקתי לחלוטין לגמגם בקריאה.אני יכול לקרוא טקסט כתוב מול 300 איש בשטף מלא וזה בהחלט לא היה המצב קודם.פשוט יותר קל לי לישם את הרעיון הזה בקריאה.

שרוך

New member
אתה חייב ללכת

בס"ד הי לשואל נעים מאוד אני עברתי את הקורס אצל ברברה שהייתי בכיתה ה' (עכשו אני עולה לי') הקורס אצלי הפך עלומות!! הגימגום לא נעלם אבל יש פעמים רבים ברוך ה' שלא מרגישים את הדיבור !! לכן אני ממליץ בחום על הטיפול !! אצלי זה שינה עולמות !! שרוך

marlen

New member
את סותרת את עצמך

כמה פעמים עוד אני אסביר: אם זו היתה בעיה נויולוגית במח, אז היית מגמגמת כל הזמן אותו דבר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל יש שינויים בהתאם לסיטואציה - אז זה פסיכולוגי

מרלן שתינו צודקות

ככל הנראה זה שילוב , בהפרעה נוירולוגית יש שיבוש בהעברת המסרים הבין עצביים במוח , ההפרעה לא מתרחשת כל הזמן אלא מדי פעם וכשזה קורה אז אנחנו נתקעים (ואת זה הסבירה לי קלינאת תקשורת , לא אני המצאתי) גם לדעתי התהליך מתעצם עם השפעות פסיכולוגיות שונות. ומן הסתם אצל כל מגמגם הבסיס לגמגום הוא אחר. יש גמגום נרכש ויש גמגום שעובר בתורשה , אצלי זה תורשתי (מאבי), אני מגמגמת מאז שהתחלתי לדבר , איזה השפעות פסיכולוגיות היו לי א זכשהייתי כ"כ קטנה??? ההשפעות הפסיכולוגיות נוצרו עם השנים כשהתחלתי להבין שמשהו לא בסדר איתי וכשהתחלתי להתרגש לפני שדיברתי מול אנשים שונים ובכל מיני מצבים פסיכולוגיים אחרים. אבל שוב , אצלי הבסיס הוא נוירולוגי! (הבהלת אותי
)

taltal17

New member
תודה רבה בנות

אומנם יצאתי מבולבל יותר משנכנסתי , אך איסוף מידע מחוויות של אחרים תמיד יכול להועיל

marlen

New member
את כנראה צודקת

באמת יש סוגים רבים של גמגום. אם את מגמגמת מ"לידה", אז אולי זה באמת עם בסיס נוירולוגי... אני מגמגת מגיל 6, עקב טראומה קשה שעברתי פשוט חבל לי לראות אותך מוותרת ואומרת "זה נוירולוגי, אז.... אין מה לעשות". אני גם לא יכולה להגיד לך מה לעשות, כי כנראה שהגמגום שלנו שונה בבסיסו.

למעלה