חדש בפורום

simchamiryam

New member
חדש בפורום

בס"ד לפני חודש וחצי (כמעט) נולדה לנו בת עם קלאב פוט דו צדדי. את הקלאב פוט זיהו כבר בסקירת מערכות ראשונה, ואחרי כן היה מעקב. עוד לפני הלידה הפגשישו אותנו עם וועדת מומחים בראשות ד"ר בר און (שניידר), שהסביר לנו על הטיפול. לדבריו, יגבסו מייד לאחר הלידה, רוב הסיכויים שיצטרכו ניתוח קטן להארכת הגיד, ואולי גם ניתוח יותר גדול. אחרי כמה חודשים עושים פיזוטרפיה, ובזה נגמר הסיפור. ואכן, גיבסו את הבת שלנו יומיים לאחר הלידה, החליפו כעבור שבוע, ועוד פעם כעבור שבועיים, ועוד פעם כעבור שבוע וקבעו לנו ניתוח לעעוד שבועיים וחצי. היום, כששמו את הגבס בפעם הרביעית, אמר לנו הפרופסור שלאחר הניתוח יצטרכו לשים סנדלי ברזל, עד שהבת שלנו תתחיל ללכת, ואח"כ רק בלילה עד גיל שנתיים ואולי אף יותר. אנחנו די המומים, משום שהיום זו הפעם הראשונה שאנו שומעים על הסנדלים האלה. מצטער על האורך של ההודעה, אשמח להתייחסות - מי שעבר כבר את השלב של הסנדלים, או כל מישהו אחר שיוכל להסביר קצת יותר על הסיפור הזה. כמו כן אשמח לדעת האם יש קלאב פוט שלא מצריך סנדלים. אם זה משנה, הבת שלי מטופלת בפרטי אצל פרופסור פורת בהדסה עין כרם בירושלים. תודה!!!!

שלום ../images/Emo20.gif

גם אנחנו מטופלים אצל פרופ' פורת. דרך אגב מדוע פרטי? אנחנו העברנו את אושרי ל"מכבי" וכך לא משלמים... ואפשר גם לנסות להביא התחייבות מקופח אחרת. היכן אתם גרים ובאיזו קופ"ח אתם. נוכל אולי להמליץ לכם על רופא טוב קרוב. לגבי הנעליים המחוברות. פורת וגם אחרים בארץ מטפלים בשיטה שנקראת "שיטת פונזטי". מטרת הנעליים היא לשמור על התיקון שמושג בעזרת הגבסים והמניפולציות. עד גיל 4 יש 20 אחוז סיכוי שהר"פ יחזור ולכן מומלץ לשים את הנעליים עד עיל 4 ולא גיל שנתיים. המון מידע בעברית, תוכלו לקרא באתר שהכנו http://truly_clubfoot.tripod.com מספר השעות עם הנעליים יורד בהדרגה. בהתחלה 23 שעות. אחרי שלושה חודשים 16-18 ולבסוף שנת לילה- רצוי כ 12 שעות. אצל פרופ' פורת מורידים את הנעליים ל 12 שעות רק כאשר התינוק עומד. כלומר אין שלב ביניים של 16-18 שעות. שוב בפירוט תוכלו לקרא באתר. הנעליים לא מפריעות לשום התפתחות. יש שטוענים שהילדים דוקא חזקים יותר ולכן עומדים מהר יותר... תשמחו שאתם מטופלים בשיטת פונזטי ולא בשיטה של ניתוחים. אחוזי ההצלחה של הטיפול גבוהים יותר אך יש צורך ב"משמעת" והתמדה. כנסו בבקשה לגלריות כאן בפורום. תוכלו לראות גם ילדים עומדים עם הנעליים. ולסיום, הגעתם למקום טוב. כאן נשמח ללוות אתכם בכל שלב. מתהווה מפגש ב3.9 או ב 10.9 אצלינו בירושלים ואתם כמובן כמובן מוזמנים. אושרי בן שנה. כיום הוא עם הנעליים 16 שעות ביממה. אם תרצו נוכל להפגש ולדבר בטלפון, בכיף. צרו קשר במסר ואכתוב את מספר הטלפון שלנו. מזל טוב להולדת התינוקת וברוכים הבאים למשפחתינו
עידית

מהצד שלא עובר את הפרוצדורה הזו...

קודם כל ברוך הבא למחוזותינו הנעימים. אני אורית אמא של תמיר בן שנה ושבעה חודשים גם עם קלאב פוט דו"צ. אנחנו היחידים נדמה לי בכל הפורום הזה שאין לנו את "נעליי הברזל" שאתה מדגיש, לדעתי בגלל שאנו עובדים לפי שיטה מסורתית (שגם טובה לדעתי) |"נעלי הברזל", לפי מה שהבנתי, הם נעליים שלא 24 שעות על רגליי הילד, או הילדה במקרה שלך, אלא יורדות מהרגליים כל פעם יותר, תקנו אותי אם אני טועה.... יש בפורום ילדים שעומדים וזוחלים איתם ומתוך "מפגש" שלי עם הנעליים האלה, הם לא אסון (חזותית הם "פחות יפים" למה שהחברה מצפה), אבל בהחלט, לא נורא. אני מאמינה שישנם רבים שיוכלו לעזור ולתמוך בכם, ובמיוחד, נשמח אם תגיע ותראה בעצמך את ילדי הפורום המקסימים... אנחנו פה על כל שאלה, אורית

Adoushi

New member
בוקר טוב וברוך הבא לפורום

אנינ מגיב באיחור כי לא הייתה לי גישה לפני זה. אני אבא ללידיא, בת עשרה חודשים, מטופלת בשיטת פונזטי וכעת היא בשלב נעליים לשעות לילה. היא מסתדרת איתם נפלא וזה לא עיכב את ההתפתחות שלה בכלל. אני מקווה שקראת בפורום על הילדים שלנו וגם הסתכלת בתמונות. נשמח גם לראות תמונות של הבת שלך ונוסיף אותה לגלריות גם. נשמח לעזור בכל שאלה שיש. איהאב

טאניוש

New member
אבל נעליים לא מברזל? או שאני טועה?

רק בר מברזל,לא? נעלי ברזל נשמע כמו עינוי...

Adoushi

New member
טניה

הנעליים הם נעליים אורטופדיות רגילות שמחוברות ביניהם במוט. ותמונה שווה אלף מילים הנה....

טאניוש

New member
ראיתי גם לא בתמונה אך לא מקרוב

אז הם לא מברזל! סתם רופא קרא להם ככה.תודה!

למעלה