חדש בשטח....

pinky12

New member
חדש בשטח....

טוב נו, אז חדש בכביש. יש לי ניסיון מועט מאוד עם אופני כביש. (מספר רכיבות על אופניו של חבר). עקרונית אני איש שטח, אבל מה לעשות, שיגרת היום יום לא מאפשרת רכיבה בתדירות סבירה. אני מעונין לקחת את נושא רכיבת הכביש ברצינות (לפחות בשנה - שנתיים הקרובות). לשם כך אני מחפש אופני כביש שאוכל להפיק מהם את המרב. אין לי יומרות תחרותיות - המטרה כושר אישי - כמובן משולב בהנאה. ברצוני להפנות מספר שאלות לחכמי הפורום: 1. בבואי לרכוש אופני כביש - מה לבדוק? 2. האם בכביש כמו בשטח קיימים בקרב היבואנים אופני מבחן? 3. הגובה שלי 1.77 - איזו מידה מתאימה?? 4. יש הבדלים במידות בין חברות שונות? 5. התקציב עד 5,000 ש"ח. (זה אחרי שמתחתי אותו....) - מעונין לקבל המלצות לחברות שונות בטווח מחיר זה.

adamk16

New member
התאמת אופניים

אם אתה רוצה להתחיל לרכב כביש ולהנות מאיכות של אופניים תיקח עם מערכות 105 ומזלג קרבון זה אופניים שנעים בסדר גודל של 5000 שקל עד 7000 שקל ..תלוי איזה חברה. לגבי המידה שלך אתה צריך L ואם אתה רוצה להיות בטוח תעשה מדידת רגל פנימית.

cbcb

New member
תשובות

1. לדעתי, החשוב מכל לאופני כניסה זה לקנות מחנות שמתמחה באופני כביש מכיוון שאופני כביש (כמו שטח) זה גם הרבה מסביב ולא רק שלדה על זוג גלגלים. לא להתפתות לקנות מהחנות הקבועה שלך לשטח (למרות שינסו להציע) לך על מוכר וצוות שמבינים עיניין (ורוכבים בעצמם). המלצתי - ארז לוין, או Trek CTC (חשמונאים) ואולי עוד כמה - אתם מוזמנים להוסיף. 2. קיימות אופציות למבחני רכיבה אך המגוון מצומצם - ולדעתי לא רלוונטי. בתור חסר ניסיון (רוכב שנה) אני יכול להעיד על עצמי שמנסיעת מבחן לא הצלחתי להבחין בהבדלים ברכיבה בין החומרים השונים - לוקח זמן לפתח תחושה מקצועית. לך על המלצות של רוכבים אחרים, השווה קצת באינטרנט וקרא מאמרים - יותר מזה לא נדרש - בטח לא לאופני כניסה. 3. מידה - רוב חנויות האופניים שמכבדות עצמן יבצעו לך מדידה במקום. גובה זה לא מדד יחיד בהחלטה על גודל שלדה. 4. אין לי שמץ 5. ממליץ על 1200 Trek - מערכת 105 ומזלג קרבון - בשארית הכסף קנה לך קסדת כביש טובה (קסדת שטח יכולה להתאים אך לא מומלצת) או סט פדלים תואמי Look לצורך נעילת קליטים נוחה ומהירה. לגבי סחורה מבית ארז לוין - אין לי מושג תצטרך כנראה לבקר בחנות שלו כדי לראות מה חם בתנור...

ido mazor

New member
יש הבדלים בין החברות

יש הבדלים במידות בין החברות השונות, בעיקר בגלל שיטת המדידה ובנוסף בגלל גיאומטריה שונה (קלאסי סלופינג קומפקט).

pinky12

New member
תודה לעונים ו....

שאלה נוספת.... רכבתי על אופני כביש של חברת שווין. הצינור העליון שלהן משופע (גובהו יורד מכיוון ההד סט בדרכו להתחבר אל מוט המושב). כמו כן רכבתי על אופניים מתוצרת קנונדייל, שם הצינור העליון אופקי (מקביל לקרקע - או לפחות נראה כך). לאחר מספר דקות רכיבה, על הזוג הראשון הרגשתי נוח יותר. ולשאלתי : מהם סוגי הגיאומטריה השונים? (אני מניח שחלק מהתשובה נמצאת בתשובתו של עידו מזור....קלאסי, סלופינג וקומפקט???) מהם היתרונות והחסרונות?

Infin1ty

New member
השווין היו סלופינג

לגבי קלאסי וקומפקט תריץ חיפוש פה, דובר על זה אם אני לא טועה.

למעלה