חדש בתחום

chui2luna

New member
חדש בתחום ../images/Emo9.gif

שלום לכולם! ובכן אני סטודנט בירושלים שרוצה להכנס לעניין של נגרות ועבודות בעץ. בעיקר בשביל שתהיה לי את היכולת ליצור מנגנונים מכנים ומערכות פשוטות בשביל כל מיני המצאות מפגרות שאני משרטט על הנייר בזמני החופשי ואף פעם לא עושה. ברוב המקרים יש צורך בדיוק בכל הקטע הזה ורציתי לשאול: האם אפשרי להשיג דיוק בחיתוך והדבקה של עץ (מבחינת גודל וזויות) באמצעים פשוטים וביתיים? ואם התשובה הכללית היא לא, וגם חוץ מזה כי טוב לדעת.. משהו מכיר נגריה טובה בירושלים? :) תודה ושנה טובה, משה.

WOODY HAREL

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gifברוך הבא משה

השאלה שלך כללית מידי... אולי אם תעלה דוגמא יהיה יותר קל להגיד לך אם ניתן ליישום או לא. ככלל רצוי להתחיל בדברים פשוטים יותר ממנגנונים מכאניים. שולחן, שרפרף, ספריה. חלק גדול מההתעסקות בעץ כחומר גלם הוא ללמוד את הכיוונים של החיתוכים, לקחת בחשבון שינויים בעץ (מתכווץ/מתרחב), להכיר סוגי עצים קשים/רכים, גימורים.. במקביל להכיר את הכלים לעיבוד העץ ידניים וחשמליים. בקיצור... מתחילים בדברים פשוטים. בהצלחה.

yulevi

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

מעבר למה שאודי הגיב,תעלה בבקשה את אחד הרעיונות שלך,זה יתן חומר למחשבה ולהבנה מעמיקה לצרכים הספציפיים

chui2luna

New member
הממ.. משהו פשוט לדוגמה

אפשר להקרין בגדול על הקירות שקופיות או כרטיסיות פילם (תמונות קטנות וחצי שקופות) בצורה מאוד פשוטה בעזרת מנורת שולחן וזכוכית מגדלת. אז פרויקט אחד שמבחינת המנגנון הוא קצת פשוט יהיה לבנות תיבה שתכלול מקום למנורה + מקום לשקופית/פילם + מקום לזכוכית מגדלת - ובנוסף אפשרות לכוונן את המרחק בין החלקים (בשביל למקד את התמונה). אמנם לא הכל עשוי מעץ אבל הבסיס כן, לפחות נדמה לי שעץ זה חומר חזק ויציב שטוב לעבוד איתו. אני רוצה שדברים כאלה יצאו יחיסית מדויקים כדי שיעבדו היטב. אז מה עושים? שולחים שרטוטים לנגר? אולי זה יעזור.. ותודה!

yulevi

New member
תחשוב על

בניה עצמית,אינני חושב שלנגר יהיה זמן וראש להתעסק בקטנות,ואם כן המחיר יהיה בהתאם,ומה שאתה רוצה לבנות הדור שלי קרא לזה פנס קסם

chui2luna

New member
אם ככה מטר שאלות

איך אני מנסר עץ בזווית ישרה? איך אני מנסר עץ בקו ישר? איך אני מנסר עץ בזווית מסוימת לפי החלטתי? איך אני מנסר עץ בצורת מעגל? איך אני מנסר חור במידות מסוימת בתוך פלטת עץ כך שתיווצר טבעת / מסגרת? ובעיקר (מכיוון שאני לא מצפה לתשובות מפורטות על השאלות המהירות) האם הדברים האלו ניתנים לביצוע באמצעים ביתיים ואם כן מהם הכלים הבסיסים שעלי להשיג לעצמי על מנת להתחיל לעבוד על דברים מסוג זה? אגב פנס קסם זה אחלה שם :)

אתה צריך משור אנכי (ג'יקסו). משור כזה יאפשר לך לבצע את על החיתוכים האפשריים עלהם שאלת, ואפילו במרפסת של הבית. מחיר של כלי כזה מתחיל מכלי סיני ב 100 ש"ח ועד למאות שקלים של מותג ידוע. חפש מידע ברשת על המסור, ותתרשם.

WOODY HAREL

New member
מטר תשובות

איך אני מנסר עץ בזווית ישרה? באמצעות מוביל במסור שולחני איך אני מנסר עץ בקו ישר? באמצעות סרגל במסור עגול או גדר במסור שולחני איך אני מנסר עץ בזווית מסוימת לפי החלטתי? בהטיית להב המסור לזוית הרצויה איך אני מנסר עץ בצורת מעגל? באמצעות ג'קסון או מסור עגול איך אני מנסר חור במידות מסוימת בתוך פלטת עץ כך שתיווצר טבעת / מסגרת? באמצעות מקדח פורסטנר ומקדח כוס האם הדברים האלו ניתנים לביצוע באמצעים ביתיים... כן, בהחלט מהם הכלים הבסיסים... כל הכלים מופיעים בתשובות לעיל אתה בטוח שככה נלמד אותך לנגר? אני בספק...

yulevi

New member
ותוספות

מעגל ניתן לבצע גם עם ראוטר ומסור סרט,לעבודות מדוייקות הג'יגסו זה הכלי האחרון שהייתי ממליץ עליו, וכל התשובות של אודי נכונות

WOODY HAREL

New member
תיקון טעות

ניסור עץ בצורת מעגל באמצעות ג'קסון או מסור סרט, לא מסור עגול... אפשר כמו שיהודה אומר גם באמצעות ראוטר... אבל זה הכלי האחרון ברשימה שהייתי ממליץ לרכוש למי שלא ראה מסור שולחני ולא מבין את אופציות החיתוך שלו.

chui2luna

New member
לכל הרוחות מאיפה אני משיג מרפסת?

אני רואה שיש פה כמה מושגים שאני צריך לגגל ואולי למצוא כמה טיוטורילים ביוטיוב כדי להבין איך הכלים האלה בערך עובדים. אפילו רק השמות שרשמתם פה עוזרים שיהיה לי ממה להתחיל, אז תודה. לגבי המרפסת, זה אמנם היה חצי בצחוק אבל למעשה זה הדבר הכי יקר פה :) אם אני עושה את זה בחדר שלי זה יהיה אסון או שרק מדובר בהמון פירורים על הרצפה?

yulevi

New member
כבר התחלה טובה../images/Emo45.gif../images/Emo27.gif

תמצא הרבה חומר הדרכה ברשת,בקשר לעבודה בחדר ,זה המון אבק ונסורת,תעדכן אותנו איך אתה מתקדם

פפו

New member
אפרט את דעתי

כותרת הפורום איננה מתן קורסים בנגרות מ רמה 0 ועד בכלל. כותרת הפורום היא חובבי נגרות ואומנות עץ. משמע שכל חובב ללא קשר לרמתו יכתוב יפרה ויופרה . במקרה דנן מגיע בחור שנגרות היא אמצעי עזר בלימודיו ולא יותר. אין לו זיקה לעניין מעבר לכלי ורמת ידיעותיו לפי השאלות אומרת הכל ומצפה שנפתח לו בית ספר. אין לי בעיה אם תחליט שזו מטרת המקום וכך תנהג. לי אישית זה צורם. י. הכמות טובה אך לא בכל מחיר. גמר חתימה טובה

yulevi

New member
תודה יוסי../images/Emo45.gif

יש משהו בדבריך,למרות שאני הבנתי שהבחור רוצה להכנס לתחום הנגרות,התעניינותו וסקרנותו מובילים אותו לחפש מידע ברשת או ביו טיוב לפי תגובתו, העידכון חשוב לי כדי שבהמשך נוכל לכוון חברים חדשים לאותם כתובות כדי שיחפשו חומר רלבנטי להם,במקום שנתחיל כל פעם להסביר מאפס לכל מתעניין חדש

WOODY HAREL

New member
יהודה,

גם אתה כבעל נסיון חווית לא מזמן תאונת ראוטר קטנה. אני מסכים עם יוסי שברגע שמבחינים כי השואל לא מבין את הדברים האלמנטריים ביותר אל לנו להגיב לו כלל. דיברנו על זה גם במפגש. אין מקום בפורום כשלנו לתת שיעורים בהתכתבות עם כל מאן דהו שיכנס לפה. הסכנה שבמתן עצות לאחד כזה גדולה מידי.

yulevi

New member
מקובל עלי../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

את תאונת הראוטר אני עדיין מרגיש

Javali

New member
עצוב לראות

עצוב לראות איך לא עברו חדשיים והפורום הופך לקליקה. איך שוב פתאום מחליטים מי בפנים ומי בחוץ. איזה סוג נגרות רצוי בפורום ואיזה סוג אינו רצוי. למי אפשר לענות ולמי לא עונים. אפשר להבין למה לבנות רמקולים או לעשות צעצועים לנכדים כשר לפורום בעוד לבנות פנס קסם זה כבר לא בסדר? אני נוטה להאמין שרובנו לא למדנו נגרות בצורה רשמית, אלא נעזרנו בנשמות טובות שלימדו אותנו איך לעשות דברים. איזו זכות יש לנו למנוע את זה מאנשים אחרים? פתאום הפכנו לגילדה כמו בימי הביניים שרק מי שיודע יכול להיכנס?

למעלה