חדש ב-ebay מ'ס שאלות

בועז בר1

New member
חדש ב-ebay מ'ס שאלות../images/Emo163.gif

1)איך אני יכול לדעת את טיב המוצר חדש\משומש\מקולקל וכ'ו? 2)לרוב לא מצויין מחיר משלוח לישראל,איך אני אמור לדעת מה מחיר המשלוח? 3)במידה והזמנתי מוצר,אך לא קיבלתי אותו הפסדתי את כספי? 4)האם יש חובה בשימוש ב-paypall או שמא אני יכול להשתמש ישירות דרך כרטיס האשראי שלי(יש לציין שהוא בינלאומי)? 5)איך אני יודע אם המכירה היא פומבית או שהמחיר הוא סופי? 6)באיזה סוג של משלוח יגיע המוצר ,תוך כמה זמן הוא יגיע ,והאם הוא יגיע לביתי או למקום אחר? תודה לעונים

משעמם לי אז עונה:)

1. תקרא בדף המכירה אז תדע 2.אם קיימת אופצייה למשלוח לכל העולם היא בד"כ רשומה . או בדף עצמו או במחיר המשלוח . אם אתה עדיין רוצה אתה יכול לשאול את המוכר. 3.תקבל. 4.אין חובה אך רצוי כמובן לבדוק בדף המכירה איזה סוג תשלומים מתקבלים. 5.אם לא מופיע הכפתור BUY IT NOW אז המכירה היא פומבית 6.באיזה סוג... תוך כמה זמן ... לביתך... מאיפה אנחנו אמורים לדעת?? תקרא שוב בדף המכירה ותראה , אם תזמין מאנגליה יגיע יותר מהר מאשר אם תזמין מהודו .. אם המוכר מציין שהוא שולח ב DHL יגיע מהר יותר מאשר אם הוא מציין שהמשלוח על גמל ..אם תרשום את הכתובת שלי אז זה יגיע אליי . בקיצור.. הכל אמור להיות רשום בדף המכירה ואם לא אז תשאל את המוכר.

בועז בר1

New member
תודה קונדוליסה...

3 שאלות אחרונות... 1)הבנתי שיש עניין של אמינות של המוכר ,איך אני מוודא אמינות של מוכר? 2)איך אני יוצר קשר עם המוכר? 3)האם על מה שאני קונה יש עניין מכס מסודר או שאני צריך להצהיר על כל מוצר שקניתי?

קונדליזה עם ז' לא ס'

1. אמינות של המוכר אתה מוודא באמצעות עיון וקריאה במספר הפידבקים שלו ואחוזם . 2. כנס לדף המכירה ויש שם מצד ימין מתחת לפידבקים Ask a Question תלחץ ותשאל. 3.מה להצהיר מה. אם תצטרך לשלם מכס אז ידאגו שתשלם . אתה תדאג לבדוק באתר המכס האם יש מכס על המוצר אותו אתה רוצה . עוד?

אקסיומה

New member
עוד תשובות...

1. לגבי אמינות המוכר: רצוי לקרוא פידבקים, ולראות מה אחוז הפידבקים החיוביים של אותו מוכר. מוכר שיש לו מעט מאוד פידבקים או שיש לו יותר מדי פידבקים שליליים, או פשוט מדורג ב-97% ומטה- אני לא קונה ממנו. זה פשוט אומר שהוא לא כ"כ אמין... 2. איך אני יוצר קשר עם המוכר? שולח לו מסר באתר או אימייל, במידה והכתובת שלו מופיעה. 3. לגבי מכס- אתה לא מצהיר על כלום. הסיפור עם המכס הוא כזה: אתה משלם דמי מכס רק עבור מוצרים שהשווי שלהם הוא 50$ ומעלה. כלומר: אם קנית פריט באיביי, והמוכר רשם ע"ג החבילה שהשווי שלו 25$, אתה פטור ממכס. רצוי פשוט לבקש מהמוכר לרשום שווי נמוך יותר ממה שבאמת הפריט שווה.

אקסיומה

New member
שוב...

רק אם המוכר מציין ע"ג החבילה ששווי המוצר שבחבילה הוא 50 דולר או יותר- אתה משלם מכס. ברוב המקרים, מודבקת ע"ג החבילה (חבילות שנשלחות מחו"ל) מדבקה שמציינת מה יש בתוכה, ומה השווי. פשוט מהסיבה שיש דברים שאסור לשלוח לארץ, כמו כלי נשק, תרופות למיניהן, וצמחים מסויימים שדורשים אישור ממשרד החקלאות וכו' וכו'. בכל מקרה, אתה לא אמור להצהיר על כלום. את זה תשאיר למוכר...

אקסיומה

New member
ככה...

1. בד"כ רשום מה טיב המוצר: חדש, חדש עם תוויות, משומש, משומש במצב טוב. 2. לגבי מחיר המשלוח- אתה שולח מסר למוכר ופשוט שואל. 3. במידה ולא קיבלת את המוצר, יכול להיות שהוא מתעכב בגלל הדואר, לכן רצוי לוודא את זה קודם עם המוכר או סניף הדואר שלך. 4. אין חובה על שימוש בפיי פאל, למרות שזו הדרך המועדפת על רוב המוכרים. פיי פאל זו דרך של תשלום גם בכרטיס אשראי, בין היתר. אתה מזין את פרטי כרטיס האשראי שלך לחשבון הפיי פאל, וכך אין לך צורך להכניס אותם כל פעם מחדש, כשאתה קונה מוצרים ברשת. ואין כל קשר לכך שהכרטיס הוא בינ"ל. יש לי ויזה מקומי רגיל, ואני יכולה לקנות איתו באיביי. העניין הוא שויזה זה מותג עולמי... 5. כל המכירות הן פומביות, מלבד מכירות של Buy it now, שמציעות את המוצר במחיר (לרוב) יותר גבוה, אך מבטיחות לך שאתה יכול לקנות אותו ללא מכרזים. 6. לגבי סוג המשלוח- זה תלוי על איזה סוג משלוח אתה משלם, וכיצד שולח המוכר את המוצר. יש משלוח בדואר רגיל (שיכול לקחת עד חודש), משלוח בדואר אוויר (זו הדרך היותר מהירה), משלוח דרך FedEx וכו'...

למעלה