חדש ויש לי שאלות על פוטבול .. בבקשה

FootballFan1

New member
חדש ויש לי שאלות על פוטבול .. בבקשה

שלום אני בעיקרון יודע את החוקים של פוטבול חוץ מכמה דברים שלא וחשבתי שיוכלו לעזור לי איתם כאן.. אז ככה : 1) מה הקטע של הקריאות בהתחלה - Green 86 / Blue 24 או כל מיני כאלה ? אלה תרגילים ? ומתי הם ידעים מתי להתחיל ? (אני יודע שהם אומרים בהתחלה משהו כמו On 1 On 1 ..) 2) יש איזה מלא תרגילים .. איך הם יודעים איזה תרגיל כל פעם ? זה קשור למספר והצבע שהם צועקים ? כי זה לא הגיוני כי יש הרבה תרגילים .. 3) איך ה QB יודע לאיזה תרגיל להחליף (איך לקרוא לו) כשהוא קורא AUDIBLE? 4)אחרי המחצית , איך יודעים מי יבעט את ה KICKOFF ? 5) מה הקטע שלשחקני שורה בהתקפה אסור להשתמש בידיים ? 6)אפשר לבעוט FEALD GOAL מתי שרוצים (ברור שבטווח , אבל מתי שרוצים?) *זהו בינתיים אני ממש חייב לדעת אז אם מישהו מוכן לתת 1 וחצי ולענות לי אני יודה לו מאוד . תודה מראש. נ"ב מתי מתחילה העונה ? בספטמבר ? ומשדרים ב FOX SPORTS ? תודה שוב..

Yo-man

New member
התקפה נאה, להלן מספר תשובות

1+2. הקריאות אכן מרמזות על סוגי המהלכים. BLUE יכול להיות ריצה או מסירה או הטעיה כלשהי (ויכול להתחלף הצבע מדרייב לדרייב כדי שהקבוצה השניה לא תנחש בקלות מה אתה מתכוון לעשות) המספר הוא מספר של מהלך. מסירה שמאלה, נגיד תהיה בלו 1, ימינה בלו 2, ולפי מה שה-QB בוחר (או המאמן) אם זה לעומק, לרוחב, ל-TD וכולי. הרעיון הוא שכל אחד מחברי הקבוצה חייב להכיר את כל הקודים כי ליין ההתקפה יפעל אחרת במהלך ריצה, אחרת בהטעיה, אחרת במסירה ואחרת במהלך בו ה-QB יוצא מה"כיס" למסירה ארוכה יותר. לגבי מתי מתחילים, לרוב זה חלק מהתרגיל שהוזכר כבר, במקרים אחרים של ספירה שקטה זה תלוי מה קובעים לפני המהלך. 3. ה-QB מתכנן, נאמר, תרגיל ריצה. לפני שהוא מתחיל את המהלך הוא רואה ש-2 הסייפטי עולים לקו של הליין-בקרס. זה אומר שיכול להיות שמתוכנן בליץ, שבמקרה הטוב רק יעצור את הריצה במקרה הרע יגיע אליו. או שהם מחכים לריצה. במקרה כזה יכול ה-QB לשנות על המקום את המהלך לגמרי או רק לשלוח שחקן אחד למסירה עמוקה. בכל מקרה אם הוא תכנן ריצה וההגנה מוכנה לזה - לרוב זה יהיה מהלך שלא יצא ממנו כלום, לכן אין מה להפסיד ממסירה שכזו. 4. הקבוצה שבעטה בתחילת המשחק מקבלת את הכדור במחצית. ההגרלה בהתחלה היא למי מגיע הכדור ראשון. תמיד הבוצה השניה תתחיל אחרי המחצית. 5. אפשר לבעוט גם בנסיון ראשון ל-10 יארד ממרחק של 90 יארד, אבל כמו שאמרת - זה לא אפקטיבי. השיא כיום הוא של 63 יארד (ג'ייסון אילם מהדנבר ברונקוז ועוד מישהו חולקים את השיא הזה) אבל זה נדיר שמישהו ינסה שער ממרחק כזה, מה גם שהשער ממוקם בקצה ה-END ZONE, מה שמוסיף 10 יארד למקום ממנו בועטים (בעיטה מקו ה-45 תהיה בעצם בעיטה של 55 יארד) ולזה להוסיף 7 יארד של הסנאפ. הסנטר מוציא את הכדור מהקו, נגיד 45 יארד, הכדור יוצא 7 יארד אחורה - זה כבר 52 יארד וצריך לעבור 62 יארד כדי להיכנס. מה שזה אומר זה שהסיכוי נמוך מאוד ואם מדובר בנסיון רביעי ל-3 יארד, יש סיכוי טוב יותר ללכת על נסיון רביעי או על בעיטת הרחקה. מעטים הם המאמנים שניסו לבעוט ממרחק כזה. בעיטה מקו ה-35 יארד (שזה 52 יארד) נחשבת לסיכון, תלוי בבועט. מ-20 יארד (37 בפועל) נחשבת לבעיטה כמעט בטוחה. נספח: העונה מתחילה בספטמבר, יש משחקי קדם עונה החל באוגוסט. וברוך הבא לפורום

geviaz

New member
אני חייב להזכיר את "העוד מישהו"

שחולק את הבעיטה הארוכה עם אילם. ל"מישהו"(!!!) קוראים טום דמפסי והוא אחד הבועטים הגדולים בכל הזמנים. דמפסי שיחק בסיינטס אבל ידוע בעיקר בשל העובדה שלא הייתה לו רגל (נולד בלי בהונות או משהו)!!!! כן, הוא עשה את השיא ע"י בעיטה עם חצי רגל (או תותבת)!! הוא דוגמא למופת לבן אדם שבמקום להתמקד במה שאין לו, הוכיח שהוא יכול להיות הכי טוב אל אף המגבלות. נ.ב. באחד ממשחקי הטרום עונה הברונקוס (דווקא הם) בחנו איזה בועט. בקיצור הוא עשה גול מ65 !!! יארד (או במשחק או בקולג'). אבל כמו שאמרתי לרוע מזלו הוא נבחן אצל הברונקוס.

Yo-man

New member
מצטער, לא הכל בראש שלי

ולא תמיד יש לי כח לחפש. אבל אני שמח שיש מי שישלים מידע טרוויאלי שכזה עבור החברים פה
תודה

FootballFan1

New member
רק להיות בטוח שהבנתי(עוד כמה שאלות)

קודם כל תודה רבה לך YO-MAN עזרת לי מאוד. רק אני רוצה להיות בטוח שהבנתי כי יש חלק שאני לא בטוח בו (בחזרה לשאלות) : 1) אז הם יושבים ולומדים את כל המספרים לכל התרגילים ? ובקשר לצבע - זה בעצם לא משנה ? העיקר זה המספר ? כי אמרת שבלו יכול לסמל גם ריצה גם מסירה וגם לאיזה צד ואלה כל האפשרויות. המספרים קבועים לכל קבוצה ? עדיין מבלבל אותי כל עניין הצבעים והמספרים , כי קשה להבין איך הם יודעים איזה תרגיל . 2)אממ לא ממש הבנתי איך יודעים מתי מתחילים . אם תוכל להסביר שוב בבקשה. 3אז שהוא מחליף הוא פשוט מחליף לאחד התרגילים ?פשוט זה מבלבל - למשל Black 32 ו - Green 32 , יכול להיות אותו התרגיל ? 4)אוקי את זה הבנתי . זה תמיד בלבל אותי . :) 5)גם את זה תמיד לא ידעתי ועכשיו הבנתי . :) עכשיו חוץ מזה יש לי עוד שני דברים שאני לא מבין : *1) בליץ - זה בעצם כשכל שחקני ההגנה רצים קדימה בכח ? אם QB יראה שההגנה מתכננת בליץ והוא תכנן מסירה , הוא יחליף מהלך או שלא ? *2)QB מקבל את התרגילים מהמאמן במהלך המשחק ? כי אני יודע שיש איש אחד עם מכשיר קשר באוזן שאומר תרגילים ואת זה אני לא כל-כך מבין . וגם מה אלה ה - COVER ים ? ראיתי פעם משחק והאיש קשר אמר לשחקן הגנה - EAGLE , OVER , Cover 4 . ואין מושג מה זה היה . אני יודע שיש לי הרבה שאלות אבל אני ממש רוצה לדעת כל חוק בספורט הזה כי אני ממש אוהב אותו , ואני ישמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה רבה מראש .

FootballFan1

New member
בבקשה אפשר עזרה???? זה די דחוף לי

תגובה אחת למעלה בבקשההה...

Yo-man

New member
מה יכול להיות דחוף פה ?

לא מבין איך מי שלא משחק פוטבול ונמצא במרחק 3 חודשים מתחילת העונה מוצא ששאלה לגבי החוקים יכולה להיות דחופה... אני אנסה לעזור בכל זאת: 1. מה שהתכוונתי הוא שיכול להיות שהם מחליפים את המשמעות של הצבעים כל רבע של משחק או כל 2 מהלכים כדי שהקבוצה השניה לא תדע איזה מהלך יצא, אבל הרעיון הוא שירוק מתחיל כמהלך ריצה, כחול מסירת עומק, אדום הטעיה וכו'. המספור אומר מה תפקידו של כל אחד, כי מסירת עומק יכולה לבוא מעמדת Shot Gun שזה כשה-QB עומד כמה יארדים מאחורי הסנטר שלו, או אחרי שכל הקו מושך את ההגנה שמאלה, או שהכדור מונח בידיו של ברסיבר (במסירה אחורה) והוא זה שמוסר... הצבע אומר לאן הולך הכדור המספר איך. 2. הם לומדים את כל התרגילים. לאנשי הליין זה יותר קל כי הם יכולים לזכור שמספרים 50-86 (סתם כדוגמא) זה אומר שהם עומדים במקום וחוסמים, בלי שום תרגיל מצידם, ותרגילים 40-45 זה שהסנטר יוצא לחסום מהלך ריצה (שוב, סתם כדוגמא). אבל חביבי - בשביל זה הם נקראים פוטבול מקצועני. זו דרישת התפקיד. אם אתה לא יכול לזכור 200 מהלכים (שהרבה מהם חוזרים על עצמם בוריאציות שונות) - אתה לא יכול להיות שחקן. צריך איזה מינימום של שכל למשחק הזה (שלא כמו כדורגל, סליחה על ההשמצה). 3. פייטון מאנינג הוא הבן אדם שאתה רוצה לראות בשביל להבין את זה. היום ה-QB ב-NFL מקבל הנחיה איזה מהלך להוציא, ורק אם הוא רואה משהו שבוודאות מסכן את המהלך הוא יקרא אודיו בול שישנה מה שהם עושים. פייטון לא מקבץ את ההתקפה לקראת המשחק אלא מעמיד אותם על הקו עם 20 שניות פנויות, מסתכל איך ההגנה מסודרת (דגש על עצירת הריצה, דגש על לחץ על ה-QB, דגש על כיסוי הרסיברים) ומחליט במקום בלי עזרת המאמן מה לעשות. זו יכולת שפעם QBים ניחנו בה וניהלו את המשחק, כיום הוא היחיד שעושה את זה, והתוצאות טובות עד כה (אם כי לא הכי טובות עדין). 4. יופי 5. יופי טופי בליץ: בליץ לא אומר שכל השחקנים עולים על ה-QB, רק אחד או כמה. זו תהיה הפקרות שלשוח את כולם כי זה אומר שהרסיבר הקרוב ביותר יוכל לקבל מסירה מהירה ולרוץ עד הטאץ' דאון. בליץ אומר שאחד הליין-בקר'ס במקום לעמוד 3-5 יארד מאחורי קו התחלת המהלך ירוץ ויפתיע את קו ההתקפה (המונה 5 אנשים) בחיזות של קו ההגנה (4 שחקנים). כך יש סיכוי גדול יותר להגיע אל ה-QB ולמנוע ממנו להוציא את המהלך אליו הוא התכוון, ואם המהלך המתוכנן הוא ריצה, לרוב משחק של "בליץ" יעצור אותו. תקשורת במהלך המשחק: לפי החוק יש ל-QB אוזניות וקשר ישיר למאמן שלו. ב-15 השניות הראשונות מסיום מהלך הקשר פעיל וניתן להשתמש בו. ב-25 השניות הבאות, עד תחילתו של המהלך הבא (40 שניות סך הכל, למי שהתקשה על המתמטיקה) אין קשר. זה נותן לספורט אלגנטיות ושידרוג לעומת הסימנים המצחיקים שיש בבייסבול. COVER: סוג של הוראה במהלך המשחק. הגיוני שזה משהו לגבי שמירה על הרסיבר, אבל זה בהחלט יכול להיות קוד שמשהו אחר לגמרי, כמו "ריצה שמאלה של הפול-בק והראנינג בק מפנה לו את הדרך"... תחזר בשימחה אם יש לך עוד שאלות, אבל כשתחזור אתה חייב להסביר לי מה היה דחוף.

royassis

New member
cover

cover זה סוג של שמירה .... למשל יש 3-4 ארבע linebackers ושלוש lineman

Yo-man

New member
כן, אבל זה לא משהו שתשמע בהאדל

הוא ציין שהוא שמע את הקריאות האלה מה-QB.

royassis

New member
הגנה

לא קראת נכון ... הוא דיבר על זה שהוא ראה שאיש קשר אומר לשחקן הגנה את ההגנה שהם צריכים לעשות ... בעיקרון כל דבר מציין משהו אחר .... האיש קשר אמר לשחקן הגנה איזה הגנה הוא צריך לעשות cover 4 זה סוג של שמירה .. כמו שאמרתי לך 4-3 4-3 6-1 יש כל מני, over זה עוד סוג של משהו בהגנה ו eagle זה גם משהו אחר שקשור להגנה שהם רוצים לשחק בתרגיל הזה.

H20Knick

New member
אני אשמח לתקן קצת...

דרך אגב אני מצטער שכבר איזה חודשיים לא הייתי מחובר. אני קצת מעופף בבית-ספר, י'א שנה מעצבנת. מורים רודפים אחרי כדי להגיד לי שאני לא בסדר.... איזה כיף! בכל מקרה!!! Im going to write in English, cause its easier for me and for all the technical football terms!1 1) The colors can change every quater, game, or play like Yoram said, but they usually imply a reciver. Blue would target the reciver, and say you are the slot reciver code for blue, and he would say blue 42 he could me run 4 yards out and cut 2 in, or out all depending on the codes, whether you start with the cut, croos loop or what not. and YES this is all HOURS and HOURS and HOURS of studing for the recivers, linemen and running backs. they all have to know thier rolls, but the QB has to do that times 10!! because he is the one calling the audible, he has to tell the linemen to do this, and this reciver to do that and the running back to do something else!!!! I read something about Tiki Barber (RB for the NYG) and he talked about how tough it must be for young Eli Manning (brother of the great Peyton Manning Yoram spoke of) to adjust and learn a new playbook. He said something about playcalling as well - he said that its probably tough for Eli, cause he has to know lines like - "blue-35-snake-X-90" which would be - blue for reciver 1 35 the route. snake for the line to tell them to block a pass rush left. X for Tiki (RB) to help out blocking. and 90 for reciver 2 to run a differnt route.!!!!!!! thats insane!!! tiki also said that all the players listen to thier part, for instace tiki waited to here - X, while the linemen would wait to hear their part - snake and so on. ANYWAY!!! the audibles are kinda compicated, and there is simply a TON of memory and studing involved.... 2(they know when to start cause at the hudle the QB would say bla bla bla - the play, and the he would add, break on 4. or break on 1. or break on whatever he feels like, or whatever the coachs advice on the defence, and how jumpy they might be (try and catch them on an off-sides.) and if he said break on 4. he would come set and say hike hike hike so far nothing, and then hike |(4th time for people that arent good with math.. :) and everyone would know to jump that half a second before the defence. 3) QBs know what play to choose? not always.... lol they look at the defence and try to read them as well as they can, and try to predict the blitz or the cover. if they might see blitz, the would call an audible that would tell a reciver to get open FAST. or if they see a cover, they might wanna call a quick run play up the middle to gain as much as they can, and maybe break it for a huge gain, if u read the defence well! 4+5 i think it clear... 6 is also clear and sorry for writing alot.... but THERE YOU GO!! good to be back and talking about football.... CYA!!! :)

FootballFan1

New member
סיכום :)

קודם כל תודה רבה לכולם !!! עכשיו אני ינסה לסכם מה שהבנתי : 1)מ***ב***ל***ב***ל !!!!!!!!!!! הצבע מצביע על איזה מהלך - ריצה או מסירה או הטעיה , והמספר לאיזה RECEIVER/RB ולאיפה . נכון ? אני חושב שאני מתבלבל בגלל שכניראה הכל זה למידה אחת ענקית של תרגילים . אבל בעיקרון צדקתי ? 2)בהאדל ה QB , אחרי שהוא אומר איזה תרגיל לעשות , הוא אומר BRAKE On ומספר כדי הקבוצה תדע מתי להתחיל כשהוא אומר HIKE . רק לא הבנתי את הקטע של ON 1 , ועוד קטע שהוא יכול להגיד רק - READY , SET , HIKE , וזהו . את זה אני לא מבין כי הקבוצה שנייה יכולה לדעת בוודאות מתי הם יתחילו .. 3)אין לי מה להגיד פה . הבנתי. וזהו - זה הסיכום הקצר של הדברים שאני לא בטוח איתם , ורק אם תוכלו לתקן אותי בדברים שטעיתי . תודה רבה , שוב. ד.א מה שהיה דחוף זה שיכול להיות שאני וחברים שלי נתחיל לעשות משחקים , ולכולנו היו את אותם שאלות ואותם דברים שלא הבנו , ודחוף כי .. טוב .. אנחנו ממש רוצים להתחיל כבר ! :)

FootballFan1

New member
אז מה ????

אז מה אם אני מתחיל ? אני רוצה לדעת את כל החוקים מה הבעיה. אז אפשר עזרה . . . ?

Yo-man

New member
אנא נסח שוב את השאלה...

נראה לי שקיבלת את כל התשובות ולא ברור לי מה עוד חסר לך. שאל מחדש, אפילו פתח הודעה חדשה ורק תשאל. אל תסכם את מה שכבר כתבו לך, זה מאוד מבלבל ולא ברור איפה שם השאלה. לגבי הצבעים - התשובה שקיבלת מ-H20Knick היתה טובה משלי, ולפיה הצבע מתייחס לשחקן שהוא המטרה הראשונית של ה-QB, המספר הוא התרגיל. וכמו שתואר - יש עוד פרמטרים הנאמרים שם. אני יכול להגיד לך שב-6 השנים שאני משחק לא השתמשנו בשיטה של לזכור את התרגילים ככה אפילו פעם אחת. אנחנו לא מוגבלים באמת ל-40 שניות בין מהלכים (אנחנו משתדלים), אנחנו פשוט אומרים: אתה רסיבר שמאל רחוק, אתה רסיבר ימין קרוב, אתה רץ אחורי. פייק לרץ, צא שמאלה תחסום את הבליץ אם יש, אם לא צא למסירה של 5 יארד. רסיבר ימין צא ימינה באלכסון 7 יארד ותחתוך פנימה עד מקסימום 20 יארד וכולי. אם בא לכם פשוט תבואו ביום שישי לספורטק ב-11, שחקו איתנו פעם (מבטיחים לא להכאיב בפעם הראשונה) ותתרשמו. אולי זה יענה לך על כל השאלות.

geviaz

New member
דרך פשוטה להסביר תרגילים

בפוטבול לא מקצועני אף פעם לא משתמשים בשפת קוד או קיצורים. הדרך הפשוטה שאני מכיר להעברת תרגיל זה לקחת את הכדור להדל ולהשתמש בנקודה של הניפוח בתור נק' יחוס (נק' הסנפ) ולהראות על הכדור מה צריך לעשות. זאת דרך מאוד מובנת והיא מונעת אי הבנות. אבל כמו שאתם בטח יודעים ההנחיות והתוכניות הן בעיקר טובות בתאוריה.

למעלה