חדש ומהרהר

ahmadnujidat

New member
חדש ומהרהר

שלום לכולם. אני חושב שכתבתי פה איזה הודעה לפני כחודש. בכל מקרה אני חושב על ניתוח קיצור.
הייתי אצל כירורג והפנה אותי למרפאה בריאטרית לדון ע ם הרופאים שם. בעצם מה זה אומר המרפאה הזאת?

אני מפחד שלא אוכל להנות מאוכל ושתייה לאחר הניתוח אם זה סטייקים או פרגיות. אם זה בירה או וויסקי ושאר האלכוהול.
איך מתפקדים עם זה? ברור שזה רחב מידי בשביל לכתוב כמה שורות אבל עדיין.
כמה זמן לוקח לקבוע תור לניתוח מתחילת התהליך?
האם הרופאים באיכילוב נחשבים למקצועיים? יש המלצה על רופאים? האם כרוך בעלויות כספיות מצידי?
נקודה שממש מטרידה אותי היא העודפי עור. מזה למעשה? סימני מתיחה? האם בוודאות זה יהיה? האם ניתן לדעת טרם הניתוח אם זה יהיה או לא?
תודה ולילה טוב

קוביd1

New member
שלום למהרהר

הרבה שאלות ננסה אחד לאחד
כדי לעבור ניתוח צריך BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות במידה ויש סכרת לא מאוזנת יש חישוב אחר
אתה צריך לעבור ועדה שתאשר לך את הניתוח ,יש כמה אפשרויות לעשות את הניתוח ,אחד בפרטי באם יש לך ביטוחים משלימים שיש השתתפות מסוימת ,או באם יש לך ביטוח בחברת ביטוח פרטית זמן ההמתנה בפרטי קצר מאוד
יש אפשרות לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי , חינם ,בדרך כלל זמן ההמתנה ארוך ,שוב תלוי בבית החולים
מה שאני מציע לך ללכת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים שיציע לך מה הכי מתאים לך שרוול /טבעת /מעקף כמובן ההחלטה שלך כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו שלך בלבד.
הרופאים באיכילוב נחשבים מקצועיים יש שם את ד"ר סובחי שהוא מנתח מהמובילים בארץ
אחרי הניתוח תוכל לאכול בכמויות הרבה יותר קטנות בשביל להיות רזה ובריא צריך לוותר ,
עודפי עור בוא נגיע לגשר ואז תעובר אותו ,אני לא יודע כמה עודף משקל יש לך באם זה הרבה יהיו עודפי עור אפשר לעשות ניתח להסרת עודפי העור ניתוח די קשה ,החלמה קשה ,בסוף יש תוצאות

בהצלחה!!!!!

קובי

יש חיים אחרי וגם לגבי הפרגיות

והאנטריקוט אני משוורלות ואוכלת בשר בכייף.
מה שכן יש כאלה שאחרי הניתוח משתנים להם הטעמים ויש דברים שאהבו לפני שעכשיו "לא באים להם טוב".
לגבי משקאות חרפים אני זוכרת זכון יש הגבלה בשנה הראשונה אולי פחות מזה.

ahmadnujidat

New member
היי תודה

את אומרת שאין הגבלה בכלום מלבד הכמויות שקטנות והגבלה על אלכוהול בשנה הראשונה?
מה לגבי עודפי העור? מה הסיכויים שיווצרו לי? ניתן להעריך את זה או שזה תלוי בגוף של כל אחד

אופירA

New member
מנהל
אי אפשר להעריך כלום לפני הניתוח, וגם לא אחריו

גם אי אפשר להעריך את ההצלחה של הניתוח, אי אפשר להעריך את התופעות שייקרו לך מבין כל התופעות שמתרחשות אצל האנשים. לכל אחד משהו אחר, והכל תלוי בגוף של כל אחד ובהמון גורמים שאי אפשר לדעת אותם ואי אפשר לדעת את השלכותיהם.

א ו ר 34

New member
סליחה שאני נדחפת

גלית, כמה זמן אחרי הניתוח התחלת לאכול רגיל, כלומר הכל?
אני חודש אחרי הניתוח ועדיין אוכלת אוכל רך בעיקר וכ-5 ביסים בערך בכל ארוחה.
מעבר לזה אני סובלת מכאבים חזקים.
אני מאמינה שזה אינדיווידואלי, אבל בכל זאת אשמח לדעת בערך בעוד כמה זמן אוכל לחזור לאכול נורמלי.

אופירA

New member
מנהל
עדיין לא ראית רופא לבעיה הזו?

תעדכני אותנו מה קורה. כבר חודש אני אומרת לך שזה לא נראה לי בכלל. זה לא צריך להיות כך.

א ו ר 34

New member
ראיתי כבר כמה פעמים רופא

בפעם הראשונה לפני כשבועיים הוא אמר לי שזה נורמלי ושכנראה הקיבה שלי רגישה מדי.
שבוע לאחר מכן פניתי ביוזמתי לחדר מיון ושם עשו לי בדיקות דם וגילו שאני מיובשת בצורה קשה.
בגלל שבקושי אכלתי ושתיתי (בגלל הכאבים) ועקב ההתייבשות שהייתי בה, נגרמה לי אי-ספיקת כליות.
בחדר מיון חיברו אותי לאינפוזיה ומשם לאשפוז.
בקיצור, לאחר צילום ושת-קיבה וגסטרוסקופיה אמרו שהכל נראה תקין ושוב - צריך סבלנות והכאבים יעברו במשך הזמן.
היום הייתי בביקורת ושוב שמעתי את אותו דבר, "סבלנות. הקיבה שלך כנראה רגישה מאוד".

אופירA

New member
מנהל
מי אמר לך שהכל נראה תקין, על הצילום?

טכנאי הרנטגן? הרופא בחדר המיון?
אני רוצה שאת המעקב הזה יעשה המנתח שלך, ורק הוא! ושתנדנדי עוד.
מי המנתח? הוא ראה את הצילום?
אצל מי היית היום בביקורת, ואיך נבדקת?
מה אמרו לך משורוולים ותיקים בפורום משורוולים?

מצטערת - זה לא נשמע לי בכלל.
את מבינה שאם מגיעים מזה להתייבשות, ואפילו לאי ספיקת כליות - זו בעיה. זה לא צריך להיות כך. מה פתאום כאבים בזמן שתיית מים חודש אחרי שרוול?

א ו ר 34

New member
אופירה

המנתח, דר' שוורץ מבי"ח מאיר, ראה את כל הבדיקות והוא גם זה שעשה לי את הביקורת אתמול.
אני לא מצליחה להירשם לפורום משורוולים משום מה, אבל דיברתי עם מישהי שעשתה את הניתוח הזה וגם לה היו כאבים תקופה ממושכת אחרי הניתוח.
כנראה שאין מה לעשות. אני כבר השלמתי עם המצב ומחכה שהזמן אולי יעשה את שלו והמצב ישתפר לאט לאט.
הרופא הסביר לי שיש אנשים שסובלים יותר קשה מאחרים אחרי הניתוח ואני אחת מהם.

אופירA

New member
מנהל
האם במשך החודש חל איזה שיפור קל

ברמת הכאבים?
אפילו שיפור זעיר?

אם לא, הייתי עושה עוד פעם צילום בעוד משהו כמו שבועיים.
ושוב מראה למנתח.

איכשהו, גם קשה לי לסמוך ב-100% על מסקנות משיקוף וושט קיבה, וגם לא סביר לי שאין שיפור במשך הזמן.
הייתי גם הולכת להתייעץ עם דעה רפואית נוספת של מנתח בכיר. נניח ד"ר סובחי או ד"ר קידר.

למעלה